Hogy oldanátok meg? Nyugodtan vihetem magammal pár napos babámat?
Az a helyzet, hogy nemsokára szülök és van egy megoldásra váró problémám. Van egy kiskutyánk akit minden nap 3szor le kell vinni ugye, hogy elvégezze a dolgát. A probléma ott kezdődik, hogy párom minden 3. nap dolgozik 24 órát és ilyenkor nekem kell levinnem a kutyát. Hogyan oldjam ezt meg a pici babám mellett?
Akadályozó tényezők:
Nem biztos, hogy kap szabadságot az első napokra.
Nemrég költöztünk ide, nem ismerek senkit akire rábízhatnám a kutyát.
Anyukám messze lakik ahhoz, hogy minden 3. napot itt töltsön.
Anyósom mozgássérült.
SZERINTEM NE VIDD A HORDOZÓT! mI VAN HA MEGRÁNT A KUTYA?
Bocs a nagybetűkért de nincs kedvem törölni!
Nekem doki azt mondta mikor fiam megszületett hogy nincs 6 hét szobába... kifele a levegőre ha 20 fok felett van... először csak 5 perc aztán egyre több! Téli babákra vonatkozik inkább a 6 hét nem a tavaszi/nyári gyerekekre
Nálunk hasonló a helyzet. Azokon a napokon, mikor egyedül vagyok itthon a babával és a kutyával, a kutya kicsit rosszul jár, mert csak gyors pisi-kakira szaladunk le. Az első 2 hétben sajnos volt olyan, hogy nem tudtam levinni a kutyát, ekkor jól jött a kutyapelus, ez heti max 1x fordult elő. Aztán kicsit erősebb lett a kislányom, és mentünk babakocsival kutyát sétáltatni, de csak naponta egyszer. Most 3 hónapos a kislányom, ha egyedül vagyunk, akkor a kutya napi 2x megy le, és a kislányt kenguruban viszem. Sokan megmosolyognak minket. :) Kenguruban a gyerek, a póráz végén meg egy csivava. :)
Kicsit le kell redukálnotok minden 3. nap a sétákat egy picit.
És ha esik az eső, fúj a szél? Akkor is kiteszed az időjárásnak a pici babádat a kutya kedvéért? A lakásban meg a kutyaszőrben fog majd kúszni, mászni a gyerek? Mert nyilván van szőre a kutyának, és ha minden nap porszívózol, akkor sem lesz tökéletes. És hogy oldod meg, hogy a gyerek játékait ne nyalja meg a kutya? Vagy a gyerek ne vegye a szájába kutyasimogatós kezét?
Szeretem a kutyákat, állatokat, de lakásban nem és főleg nem gyerek mellé...
A kutyakakit remélem azért összeszeded... Ja, és remélem majd nem azzal a kezeddel simogatod meg a babád arcát. vagy adod a szájába a cumit...
A hordozó jó ötlet. :) Semmi baja nem lesz a babának, ha levegőre viszed.
Off: De kenguruba ne tedd, az káros, mert nem megfelelő a baba helyzete, csípőből lóg a lába!!! Inkább kendő, mei tai vagy csatos hordozó, azok egészségesek. Az első 3 hónapban a rugalmas kendő ajánlott, abba tudod fektetni is, és a babának is nagyon kényelmes, mert puha, és jól körülöleli. :)
Bocs, hogy off volt. :S
Akkor sorban válaszolok.
[link] ilyenünk van.
Mint az elején is írtam, a kutya kicsi, egy mopszról van szó, aki ráadásul már 7 éves, szóval nem fog semerre se elrántani. Babakocsival meg elég problémás lemenni úgy, hogy nincs lift, a 3.on lakunk és jön velem a kutya is, meg a babára is figyeljek. Persze ha itthon van a párom akkor babakocsival sétálnánk, az mindenkinek kényelmesebb. A hordozó csak egy kényszermegoldás lenne.
23:30as nagyon kiverted nálam a biztosítékot!
Ha esik az eső, akkor is meg kell oldanom, mert fel lehet öltöztetni azt a gyereket, van esernyő, van esőkabát, takaró, stb. Ne mond nekem, hogy nem voltál még kint úgy, hogy esett az eső. Persze, ha nagyon durva, akkor várok. Olyan nem sűrűn van, hogy egész nap tomboló orkán van és szakad az eső... Főleg nem nyáron...
Ja és nem arról kérdeztem a véleményedet, hogy tartsak-e kutyát, hanem, hogy le lehet-e vinni ilyen hamar a babát napi 3szor! A lakás tisztaságát majd én megoldom, ne aggódj! Látszik, hogy nincs kutyád, hiszen ha minden nap annyi szőre kihullana fésülés mellett, hogy állna a szőr mindenhol, akkor a kutya már nem nagyon élne, olyan súlyos beteg lenne... Ja és egy újszülöttről beszélünk, aki még nem mászik a földön és nincsenek játékai!!!! És főleg nem tudja simogatni a kutyát!!!! Jesszus, hát mindjárt megszülök itt helyben! Csak, hogy megnyugodjon a kis lelked, igen összeszedem a kutyakakit, nehogy másnak a gyereke belelépjen, vagy belemásszon, ha éppen a fűben támad kedve hemperegni... Ja és szerinted, ha valakinek kutyája van, akkor nem ismeri a szappant meg a vizet??? Mit gondolsz, kutyasimogatás után nem szoktam kezet mosni? Koszos kézzel nyúlok a saját arcomhoz és azzal csinálom a kaját a páromnak meg magamnak.... Az emberi butaság határtalan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!