Kisbabás anyukák! Merre laktok, milyen ott az élet, munkahelyek, bölcsik, ovik?
Mi Angliabol jelentunk :)
16 honapos a kisfiam. A bolcsi nagyon draga tobb mint 720 font havonta (ami kb 210ezer forintnak felel meg). :( Ovi szerencsere mar olcsobb mert 15 ora ingyen van mindenkinek 3 eveskrotol hetente. Nincs allami egyaltalan sajnos, de az ember kenytelen dolgozni mert meg mindig tobb a bevetel. Suli 5 eves kortol van es szerencsere ez mar ingyen. :)
Munkahelyek: Ferjem mernok en egy irodaban dolgozom mar tobb mint 5 eve. A munkahely nagyon jo es szeretem amit csinalok. Kolegak szuperek, koztuk paran magyarok. :)
A kornyek ahol elunk elfogadhato. Csendes de van 2 nagy jatszoter a kozelunkbe egyik 20 a masik 10 perc seta. Van 1 hatalmas park is ahol kacsakat meg mokusokat etet a kisfiam. Ez nagy kedvenc de ehez kocsi kell 15 perc kb. kocsival. Egyelore nem keszulunk elkoltozni es egy nagyon jo iskolaba menne a kisfiam ha itt maradnank helyileg de sosem lehet tudni mit hoz az elet mivel a hazunkon jo nagy hitel van. :(
Szia!
Mi falun élünk(Heves megye),és itt sem rózsás a helyzet:(Munkalehetőség nemhogy itt de a környéken sem nagyon van,bölcsi nincs,van egy ovi.22 hónapos a fiam,jövőre már mehetne!
Falun lakunk, Tolnában. A kisfiam születésekor költöztünk a saját házunkba. Előtte anyósomnál laktunk. Nagyon jó helyen lakunk, csendes utca, közel a központhoz, több kisgyerekes családdal. Bölcsöde nincs, óvoda egy :) és általános iskola is van. Az iskolával meg vannak elégedve a szülők, jók a továbbtanulási eredmények. Persze középiskolába, majd buszoznia kell, de 5 gimnázium, 8 szakközép iskola van annyira közel, hogy nem kell kollégiumba mennie.
A férjem is és én is dolgozunk, mind a ketten szeretjük a munkánkat, biztos, jó munkahely. Én januárban diplomázok, a férjem 2 év múlva. Tovább lépésre is van itt esélyünk.
Ami hiányzik az a bölcsöde, de most szóba került, hogy az egyik anyuka (óvónő) lehet, hogy csinál egy magán bölcsit.
Igaziból mindennel meg vagyok elégedve, szeretünk itt lakni, és a nagyszülők is közel vannak.
Mi Budapesttől 5 km-re lakunk egy kisvárosban. Én amúgy bp-i vagyok, csak 4 éve lakom itt, de a párom születése óta itt él.
Sajnos itt 20 éve megállt az idő, egyszerűen nem fejlődik semmit a "város", vagyis inkább falunak kéne hívni :( Rettenetes a közlekedés, rosszak az utak, a járdák, mert a régi városvezetés lopott-csalt-hazudott, ahol csak tudott, így most az újak nem győzik helyrehozni a hibákat.
20e fős a település, de mindössze 1 db játszótér van, az is Delikátos és már jól le lett amortizálva... Nevetséges!
Bölcsi 1 van, ovi 5. Viszonylag normálisan, bár a hely- és pénzhiány itt is jellemző, de az óvónénik nagyon kedvesek a mi ovinkban.
Munkahelyek is akadnak, rengeteg nagy cég van errefelé, 3 hipermarket és több ipartelep.
Jó lenne ez a hely, de azért nekem Bp-re húz a szívem :) Furcsa ez, hogy itt alig vannak emberek az utcán, senki sem viszi sétálni a kutyáját és hülyének nézik azt, aki sportol, pl. fut...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!