Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden babának van napirendje?

Minden babának van napirendje?

Figyelt kérdés
Mert nekünk nincs, és eszem ágában sincs aszerint élni, a babámnak meg főleg nincs :) Sőt már ki vagyok akadva, hogy itt állandóan erről olvasok: "ilyen a napirendünk, meg olyan. 5 hós babáé milyen? stb..." Féléves a babám és sem eddig, sem ezután eszem ágában sincs beprogramozni a napját, nem is lehetne, mert hol 2 óra múlva éhes, máskor meg 3,5 órát is kibír (anyatejes). Szerintem egy kisbaba akkor egyen, játsszon, aludjon amikor jólesik neki! És én meg igazodom hozzá az egyéb teendőimmel.
2009. márc. 27. 15:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az én fiacskám lassan 4 hós és nekünk sincs konkrét napirendünk,mert Ő is vagy 2 óránként,vagy 4 óránként eszik.Amit betartok az az esti fürcsi,de azt sem percre pontosan és az alvás.

Üdv:Ancsy

2009. márc. 27. 15:57
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha nektek jó így, akkor minek is kéne napirend. A napirend annak kell, akinek valami gondja van. Nekem mindhárom babámnál volt, azt hiszem én megőrölnék nélküle. De nem vagyunk egyformák. Szerencsére :)
2009. márc. 27. 15:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Ja , és Ő is csak anyatejes:)
2009. márc. 27. 15:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek veled. nekünk sincsen napirendünk. elképzelni sem tudom, milyen lenne, ha beszabályoznám. ugysem fog akkor enni, mikor én épp gondolom, ha ő még nem éhes. Na meg mi elég sokat jövünk megyünk. viszem bevásárolni, ügyintézni, vagy éppen kávézni magammal, nem ülünk itthon egész nap. ezt az ember nem mindig ugyanabban az időben csinálja,és nem minen nap csinálja. Nálunk a reggeli ébredés is teljesen máskor van, van mikor 5-kor , van mikor fél 8-kor. ebből kifolyólag sem lehetne már napirendet csinálni. egyetlen dolog, a fürdés az fix nálunk, este fél 7 és 7 között van. Viszont ha véletlenül úgy jön ki, hogy átalussza, én már nem keltem fel csak azért, hogy fürödjön. majd akkor felébred 11-kor vacsorázni, akkor megkajál aztán alszik tovább.
2009. márc. 27. 15:59
 5/12 anonim ***** válasza:
Érdekes... Amikor anyatejes volt a babám nem volt napirend, aztán egy időre tápszereznem kellet, akkor katonás napirendünk volt. Most hála Istennek újra szopizik és borult a rend, de nem bánom! :))
2009. márc. 27. 16:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
De örülök ennek a kérdésnek!Nekünk sincs,bár próbálkoztam vele,de nem ment,mert teggel mindig máskor kel,sőt éjjel is!Azt hittem már béna vagyok..
2009. márc. 27. 16:19
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Amikor még pici volt a kisfiam mi sem tartottuk magunkat a napirendhez, mert akkor evett, aludt amikor szerettett volna. Most már másfél éves és van napirendünk amit nem én ,hanem végülis ő alakított ki. Egy idő után szükség van rá, mivel a bölcsiben, óviban késöbb az iskolában is tartania kell magát egy rendszerhez, napirendhez. Szerintem neki is jó, hogy tudja mikor mire számíthat. Az én fiam ígényli is. Van egy barátnőm és az ő kislányának nincs napirendje, mert nem ígényli, nekik az vált be. Minden babának másra van szüksége...

2009. márc. 27. 16:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
utolsó válaszolóval egyetértek, hogy bizonyos kor után kell. Én is úgy tervezem, hogy később azért szigorúbb leszek bizonyos dolgokban. Pl az étkezéseket azért be fogom határolni neki, hogy reggeli, ebéd, vacsora nagyjából egy időszakban legyen, főként ha már asztalnál ül és velünk eszik. ebéd utáni alvásra is rá szeretném szoktatni, mert később az óvodában könnyebb lesz neki. Aztán majd meglátjuk:-) most 6 hós a kisfiam, napirendünk semmi, nem is akarom most még. Érezze jól magát az a lényeg:-)
2009. márc. 27. 16:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha valaki meghallja hogy napirend rögtön valami katonás rend jut az eszébe.

A rend azért kell hogy biztos eligazodást adjon. Csak a rendképletük más és más.

2009. márc. 27. 17:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha a babád nem igényli, ne tarts napirendet, nekem az akkor még anyatejes babám alakította ki magának, most 10 hónapos és borzasztó napjai bírnak lenni, ha valamiért felborul. Egy idő után viszont kell a napirend, mert, ahogy már előttem is írták, a bölcsiben, vagy oviban mindíg ugyanakkor van a hami, játék, alvás. Ha már nagyobbak lesztek ilyen szempontból érdemes következetesnek lenni, könnyebb lesz majd a kicsinek is a beszoktatás. De még addig sok időtök van.
2009. márc. 27. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!