6 hónapos babának nem rossz a nyaralás, hogy ilyenkor máshol alszik, nincs napirendje?
4,5 hónapos kisbabával most voltunk anyóséknál pár napot. Jól viselte. Az első éjszaka felébredt, gondolom furcsa volt neki az új hely. De másnap már semmi gond nem volt. Az etetések és a fürdetés ugyanabban az időben zajlott, mint szokott. Nagyon jól érezte magát, szinte egész nap az udvaron egy pléden nézelődött. Minden új volt, és minden nagyon érdekes. :)
Szóval nem hinném, hogy 6 hónapos babával bármi gond lehetne.
Vasárnap pl. strandra vittük a kislányunkat. Dél körül értünk ki, 6-kor indultunk haza. Aludt másfél órát a babakocsiban, tök jól elvolt ott is. Sokan voltak körülötte, mindig történt valami, szóval nem unatkozott. :)
Nálunk tavaly, mikor először nyaraltunk együtt 5 hós volt a fiam.
Biztosítani kell neki ugyanúgy a kényelmet, megfelelő teret, hőmérsékletet, viszonylag tartani kell a napirendet és mehet minden ugyanúgy szerintem. Nem a falak és a bútorok miatt érzi magát otthon, hanem miattad és az apukája miatt. Kedvenc játékokat elvinném azért... Nyaralás közben több inger éri, jobban elfárad, többet pihen és jobban alszik, én ezt vettem észre :)
4 hónapos kisfiunkkal múlt héten jöttünk haza az egy hetes nyaralásból a Balatonról! Nagyon élveztük mi is, és ő is, hiszen körülötte forgott a világ. A napirendjét sikerült tartani, bár szerintem az a lényeg, hogy ha kér enni, akkor kapjon, és a fürdés kb. ugyanabban az időben legyen, mint otthon. Mi így csináltuk, plusz még vittük magunkkal a megszokott kis dolgait, macik, alvósrongy, takaró, sőt én még a fejvédőét is, hogy ha szétnéz az idegen ágyban, akkor is ismerős legyen neki a helyzet. És így is volt, szinte jobban aludt ott, mint itthon. Élvezte a sétákat, nagyokat aludt a vízparton, vagy amíg mi ettünk, szóval nagyon jó volt minden. Egyáltalán nem zavarta meg semmi sem, itthon simán visszaállt. De mindenki maga ismeri a babáját, hogy milyen természetű, mit lehet bevállalni vele. A miénk itthon is jó baba, így bátran el mertem vele indulni. Legrosszabb esetben hazajöttünk volna, de erre nem volt szükség.
És arra azért fel kell készülni, hogy ez nem ugyanolyan nyaralás, mint amikor még nem volt gyerek, elsősorban az ő igényeihez igazodtunk ott is, tehát nem volt éjszakázás, hanem csak pihenés, de szerintem nagyon sokat számított, hogy csak hármasban voltunk és nem kellett házimunkát végezni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!