Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól alussza át az éjszaká...

Mikortól alussza át az éjszakát és ez mitől függ?

Figyelt kérdés

Ma 10 hetes a babánk, 8-9 körül fürdetjük, tehát 9-10-kor alszik el. Szerencsére eddig egy este kivételével minden este le lehetett tenni aludni. Mostanság reggel 4 körül kel először, innentől valószínű hasfájás után vagy nem tud visszaaludni, vagy max. fél-1 órára. Az utóbbi két napban megy a hasa, ma javasolta a doktornő a normaflore-t, mert amúgy más baja nincs (nem lázas, jó kedvű, amikor nem fáj a poci stb.), fél3 körül kel, majd kb. 3-fél4-től 6-ig még alszik, utána nyűgösség, és kevés alvás.

Az érdekelne, hogy ha nincs front, fogzás stb. akkor mikortól alszik éjszaka hosszabban? Ez kortól függ főként, tehát amikortól rendeződik az emésztése, és már pl. nincs hasfájás, vagy súlytól inkább, tehát amikor már többet tud enni, nagyobb a gyomra, és ezért ritkábban eszik. Leányzónk nappal 3 óránként eszik kb. most a hasmenés miatt gyakrabban éhes, szomjas. Tápszeres 90%-ban, kevés tejet tudok fejni neki, de nagy küzdelmek árán. Kis súllyal született, 2250 gramm, most 3580 volt tegnap. Valahol azt olvastam, hogy egy baba a 3. hónapban, ha eléri a 6 kilót akár már 10 órát is alhat éjjel. Ebből arra következtetek, hogy erősen befolyásoló tényező a súlya.

2011. júl. 1. 09:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

2,5 évesem a mai napig 1-2* kel, iszik, alszik tovább, vagy átjön közénk. 10 hónaposom 7-ből 5 éjszakát átalszik.

Gyerekfüggő.

2011. júl. 1. 12:22
 12/16 anonim ***** válasza:
ja, és legalább 2x ébredt.
2011. júl. 1. 12:22
 13/16 anonim ***** válasza:
A 12.22-es is én voltam, meg a 12.21-es is
2011. júl. 1. 12:23
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Kedves drága kérdező ha nem lennél türelmetlen akkor nem is tennéd fel azokat a kérdéseket hogy mikortól alszik majd hosszabban..ugye nem akarsz hülyének nézni...ha te nem vagy türelmetlen akkor én nem vagyok anya!Kérlek legalább magadnak ne hazudj!!
2011. júl. 1. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:
hát az enyém kb. 6 hós koráig az éhség maitt ébredt, onnatól meg a fogzás me ga mozgásfejlődés miatt. a mozgásfejlődés nagyja lement ugyan 1 éves korra, és akkor valamivel nyugodtabb lett az alvása, de így is ki kellett jönnie az összes fognakm, hogy átaludja az éjjelt (ez 21 hónapos korig tartott). a legdurvább a 7-12 hónapig tartó rész volt. vannak babák akik érzékenyebbek amúgy is, és őket bizony jobban zavarják a midnenféle kényelmetlenségek, ők azok akik ébrednek. ennek semmi köze a szoktatáshoz. persze lehet csinálni, hogy ébred a gyerek de hagyjuk hadd sírjon. akkor egy idő után már nem fog sírni. ébredni viszont ugyanúgy fog, csak épp megtanulta, hogy minek szóljon, ha úgyis mindenki letojja a fejét (ő még máshogy nem nagyon tud szólni, minthogy sír). azt megtenné valaki, hogy egy már beszélni tudó kisgyerek odamegy éjjel az ágyához, és azt mondja, anya fáj valamim, visszaküldi az ágyába? ugye nem. csak ő már tudja szavakkal mondani, hogy baja van, a kicsi baba meg még nem. ezt sajnos sokan elfelejtik és betudják "rossz szokásnak". sajnálom az ilyen szülők gyerekeit.
2011. júl. 1. 13:36
 16/16 A kérdező kommentje:

Kedves 13:02-es. Tehát, ha megkérdezed valakitől, hogy pl. "Mikor jössz haza?", vagy "Mikor van ma ebéd?" akkor már türelmetlen vagy? :)

Ha megkérdezem, mikor múlik el a hasfájás, akkor türelmetlen vagyok? Ne nevettess. :) Egy kérdés nem jelenti azt, hogy valaki türelmetlen, de ha mégis az lennék, akkor ahhoz is hadd legyen már jogom.

A normális válaszadónak köszönöm a válaszokat! :)

2011. júl. 1. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!