Hogyan csempésszek bele a 7 hónapos babám ételében tápszert, hogy megegye végre?
Ha nem fogadja el a tápszert, nem kell erőltetni. Próbáld meg a tejjel. Persze, elvileg nem lehetne adni 1 éves kortól, DE! ha mást nem fogad el és nincs a családban rá allergiás személy, akkor adhatsz neki forralt tejet. Lehet feles (1dl víz-1dl tej) tehéntej is, vagy 3.5%-os bolti tej. A tápszert hagyd, vannak olyan babák akik úgymond nem tartanak rá igényt. Az egyik kisfiam nekem sem ette meg féléves kora óta, kipróbáltam a tejet, bevált. Azóta néha maci kávét is, néha kakaót is kap bele.
Védőnő+2gyerekes anyuka.
Szia! Teljesen ismerős a dolog, azzal a különbséggel, hogy az én fiam 4 hónapos kora óta sem az anyatejet, sem a tápszert nem fogadja el. Mi is végig zongoráztunk minden lehetőséget, a dokik meg tárt karokkal közölték, hogy fizikailag semmi baja, egyszerűen nem tudják miért nem eszi meg a tejes dolgokat. "Antitejes". Ezt szoktam mondani. Egyébként mindent megeszik, + tejes dolog nálunk a joghurt, sajt, babapuding. Én minden nap próbálom változatossá tenni az étkezését, így gondolom megfelelő vitamin mennyiség jut a szervezetébe. Van tészta nap, hal nap, máj nap stb. Ha a tehéntejet sem kéri (az én fiam nem ette meg, kakaóként sem) próbáld meg a rendes kajákat variálni, és nyugodj bele, hogy ez már így lesz. Tapasztalatból mondom, hidd el. Nálunk az idegrendszerem bánta. Azért még néha próbálkozom, hátha egyszer megissza.....
Egyébként 10hósan 8110g.
Sok sikert, kitartást kívánok Neked!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!