Terhesség és szoptatás alatt Algopyrin, Nurofen vagy Panadol?
Itt egy elég jó táblázat, amiből tájékozódhatsz: [link]
Bár épp pont a paracetamol nincs benne :S Igen a gyógyszerész jól mondta: a gyártók azzal igyekszenek kivédeni minden esetleges későbbi pert, következményt, hogy minden egyes gyógyszerre ráírják: terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott... meg ugyan melyik kismama vállalna egy gyógyszerkipróbálásban való részvételt... szóval még ugye kísérleti tapasztalatok sincsenek.
Szia!
2 hetes volt a babám mikor elkapott piszkosul az influenza. Mivel gőzöm nem volt, hogy mit lehet bevenni, felhívtam a gyerekorvost! Ő azt mondta hogy a baba 3 hónapos koráig csak Algopyrin vagy Panalgorin szedhető, mert ezeknek ugyanazt a hatóanyaga, mint a baba lázkúpjának, amit felírnak, ha oltás után felmegy a láza.
3 hónapos kor után mehet a panadol és a nurofen is, mert 3 hótol ezeket már kaphatja a baba is, a neki megfelelő formában.
Ja és 4 hónapos volt a Cseppecske, mikor kaptam egy mellgyulladást, akkor Rubofent ajánlott, abban van gyulladáscsökkentő is és láz-, fájdalomcsillapító.
Terhesség alatt nekem a dokim Algopyrint ajánlott fejfájásra és császár után én is azt kaptam fájdalomcsillapítónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!