Mikor kezdjem a hozzataplalast, ha hamar vissza kell mennem dolgoznom?
Figyelt kérdés
Sajnos amikor 9 honapos lesz a bebikem vissza kell mennem dolgozni. Kulfoldon elunk, es csak eddig kapok penzt. Jelenleg csak anyatejes, 4 honapos. Szerettem volna minel tovabb szoptatni, de sajnos ez valoszinuleg igy nem fog menni. Olyan pici lesz meg, amikor "szetvalunk". Milyen szintre kellene felhoznom, h nyugodtan ki merjem adni a kezembol?2009. márc. 26. 15:13
1/3 anonim válasza:
Szia! Ém 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást (gyümölccsel), és 8 hónapos korára jutottunk el oda, hogy már csak reggel és este szopizott. Tehát kellett 3 hónap, hogy az reggeli és esti étkezéseken kívül a többit ki tudjam váltani rendes kajára. Én nem siettettem a babámat, viszont ő nagyon könnyen elfogadta az új ízeket. Szerintem te is számolj úgy 3-4 hónappal, és akkor biztosan nem lesz gond, és neked is könnyebb lesz visszamenni dolgozni.
2/3 anonim válasza:
Szerintem ráérsz 6 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást. Ha jó sok tejed van akkor fagyassz le minél többet, h aki vigyáz a picire tudja cumisüvegből v pohárból itatni anyatejjel. Azt olvastam kismamalapban h elvileg a munkahelyen is kéne adni egy fél órát a kismamáknak h tudjanak fejni. Ezt kérdezd meg h megoldható e. Ha igen akkor hűtőtáskában tudod tárolni míg hazaérsz. Az esti szopit mindenképp próbáld megtartani ha tényleg sokáig akarsz szoptatni. Ha nem túl korán mész dolgozni talán a reggeli szopi is marad. Remélem ezzel tudtam segíteni, sok sikert.
3/3 anonim válasza:
3 hónap bőven elég, hogy csak a reggeli-esti szopi maradjon meg, szép tempósan, egymás után válts ki három kaját (ebéd, uzsonna, tízórai sorrendben szerintem), a fölösleges tejet lefejhetd és spájzolhatod is, ha akarod. De havi egy szopi kihagyása nem lesz megterhelő a mellednek, és a babának is oké (jó, nyilván jobb lenne, ha nem kéne, de itt most nem ez a helyzet, semmi gond).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!