Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most fogzik a kicsim, és a...

Most fogzik a kicsim, és a tápszert nemigen akarja meginni, a dokinő azt mondta, hogy étvágytalan, és hogy ezért nem issza meg. Mit csináljak a babámmal?

Figyelt kérdés
Csakhogy ő azt mondta, hogy adjak neki gyümölcslevet, vagy teát, dehát az nem pótolja a tápszert. Mit tegyek? Mit ajánlotok, hogy ne legyen nyügös? Ha felkel, egyből sir, nyöszörög, és csak az nyugtatná meg, ha valamilyen levet adok neki, de attól meg félek, hogy rászokik. Ennie meg csak kellene. Tizórai már gyümölcs, most hogy nem eszik, délutánra is azt kap. A többi etetés meg kin szenvedés, neki is, és nekünk is. Ha megérzi a tápszer izét, kb 80-100 ml-t kisziv, de utána ordit. Amúgy 5 hós lesz.
2009. márc. 26. 13:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia

Ha jól értem ,akkora gyümit kanállal kapja, és úgy szívesebben eszik, mint cumisüvegből? Ha így van ,akkor szerintem megpróbálhatod kanállal adni a tápot, vagy kipróbálhattok valamiféle tejpépet, az is kb egyenértékű táppal tápanyag szempontjából.

Amúgy én azt javaslom, ne erőltesd az evést, nehogy megutálja az egészet :)

Ha meg a gyümilevet szívesen issza, hát had igya, esetleg hígítsd fel vízzel - inkább szokjon rá, mint kiszáradjon - szerintem legalábbis.

sokan dicsérik a homeo-bogyókat fogzásra, meg vannak ecsetelők/gél-el, amik többek szerint hatásosak.

sok sikert (és kitartást)

2009. márc. 26. 13:51
 2/6 anonim ***** válasza:
miért baj, ha rászokik a gyüm.levekre? baja nem lesz tőle.
2009. márc. 26. 14:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a helyzet. Autósülésbe ringattuk el, majd álmában megetettük. Mondjuk nálunk rosszabb volt a helyzet. A kislányom kb. 1o-2o grammokat akart csak tápizni, úgyhogy muszáj volt valamit kitalálni. Amikor ébren volt én is kiskanállal etettem, itattam és az is bevált. Igaz, hogy kicsit időigényes:), de a folyadékpótlás nagyon fontos!
2009. márc. 26. 14:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Amikor az én lányom volt ennyi idős (most már 4 éves)én elkezdtem neki adni pl:húslevest turmixolva krumpli főzeléket ugyan így meg ilyen könnyebbeket.Nézd ne csodálkozz rajt hogy nem akar tápszert,annak smmi íze kóstold csak meg :) a gyümilétől pedig semmi baja sem lessz kicsit higítsd fel neki.
2009. márc. 26. 14:34
 5/6 anonim ***** válasza:

állítólag fogzáskor nem kérik a cumit, az enyém is kilöki. én kanállal etetem.

azért baj, ha rászokik a gyümölcslére, mert elveszi az étvágyát, de nagyon durván!!!!! tapasztalat

a chamomilla vulgaris nagyon jó fogzásra (is)

2009. márc. 26. 14:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a tápszert bekeverni kis gyümilével legyen valami íze vagy ízesített tejpéppel. Vagy a tejpépet csináld hígabbra. Én most pl. a maradék sütötök+krumpli pépet hígítottam tápszerrel és megette :) De gyümölcspépet is hígíthatsz tápszerrel. Úgy laktatóbb.
2009. márc. 26. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!