Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak étvágytalan...

Mit csináljak étvágytalan babámmal? FONTOS!

Figyelt kérdés
Másfél éves kislányomat le kellett szoktatnom a szopiról, betegségem miatt sajnos:( múlt hét csütörtöktől nem szopik, de egyszerűen nincs étvágya, szinte semmit sem eszik. A leszokást jól viseli, nem keresi, nem hisztizik...hogy vehetném rá, hogy egyen, mit csináljak?
2010. okt. 4. 17:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Eddig evett már mást is rendesen vagy inkább csak szopizott?
2010. okt. 4. 18:09
 2/9 A kérdező kommentje:
inkább szopott....magamtól el se választottam volna:(
2010. okt. 4. 19:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Akkor biztos az a gond, hogy nincs hozzászokva más ízekhez. Lassan fokozatosan kóstoltass vele egyre több dolgot, hogy szokja az ízét, és biztosan elkezd majd enni. Szerintem túl sokáig szopizott csak, hamarabb be kellett volna már vezetni nála a vegyes étkezést.
2010. okt. 5. 11:10
 4/9 anonim ***** válasza:
31%

1,5 éves gyereknek már max folyadékpótlásnak lehetett volna használni a szoptatást, nem szoktattad hozzá a szilárd ételekhez, ízekhez, nehezebb dolgod lesz mint egy 6 hós babával.

De a gyerekorvos nem szólt, hogy etetni kéne?

Nyugi éhenhalni nem fog, de minél hamarabb szokasd rá a rendes ételre.

2010. okt. 6. 20:57
 5/9 anonim ***** válasza:
38%

Hogyhogy nem kezdted el 6 hónaposan a hozzátáplálást???

Neki már azokat kellene ennie ,amit a több családtag!

A tápszer sem kell neki?

2010. okt. 6. 21:05
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Gondolom azért csak adtál neki szilárd kaját is. Amiket ismer, azt kínálgasd neki. Előbb-utóbb éhes lesz, és enni fog. De másfél évesen helytelen túlnyomórészt anyatejjel táplálni egy gyereket.
2010. okt. 6. 21:27
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Nem elégséges táplálkozás 1 év fölött az anyatej. Rengeteg dologra van már ilyen korban szüksége egy 1,5 éves kis szervezetnek. Már nem csecsemő! De ezt írták már előttem is. Próbáld megtalálni az ízlését. Én ha kellett többfélét főztem és még főzök ma is, mert elég válogatós az én gyerekem is. Sok sikert!
2010. okt. 6. 21:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Úgy látom fáj az igazság, és sokan nem értenek velem egyet, DE akkor is ez a véleményem:

Nem azzal van a gond, hogy szoptatod, hanem, hgoy nem adsz neki rendes ételt, ennyi idősen az anyatej már édeskevés, az nem táplál, szüksége van szilárd ételre, ezért kezdik el még a szoptatott babáknál is 6 hósan a hozzátáplálást, mert 1 éves kora után egy gereknek már szinte ugyanazt kéne ennie, mint a felnőtteknek (természetesen nem az erős, zsíros ételekre gondolok, ill. a tiltólistás élelmiszereket sem sorolom ide) - de főzelékeket, húsokat, tojást, glutént, stb. már rég kapnia kéne.

Akkor most írom, amit hallani szeretnél:

Nagyon jól csinálod, szoptasd még nyugodtan, az anyatej a legjobb, majd az iskolában megtanítják enni, de amúgy szerintem még ott is megoldható, hogy délben bemenj szoptatni.

Lenne egy kérdésem, védőnő, gyerekorvos mit mond? Egyik sem mondta 6 hónapos korában, hogy kezdd el a hozzátáplálást? A tanácsadáson nem kérdezgetik, hogy mit eszik már? Ez, hogy nem adsz neki rendes ételt kicsit az ő hibájuk is, ha már neked nem jutott eszedbe, legalább ők szólhattak volna.

2010. okt. 7. 11:09
 9/9 A kérdező kommentje:
azt ki mondta, hogy nem adtam neki rendes ételt?????????csak nagyon cicifüggő volt, és szopi mellett keveset evett!!!!ha nem adtam volna neki enni, biztos nem lenne 14kg!!!
2010. okt. 7. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!