Tényleg nagy bajt csinálok, ha a gyekemet megpróbálom minél tovább megóvni az édességektől?
Figyelt kérdés
Egy előbbi kérdés kapcsán gondolkoztam el ezen. Szinte minden hasznosnak tűnő választ lepontoztak. Kíváncsi lennék miért? Vagy csak én vagyok ilyen "maradi"?
Lesz még a picinek ideje erre, nem? Aki ad neki, az csak megkóstoltatja?
2009. márc. 25. 18:57
1/13 A kérdező kommentje:
A kérdésemmel, senkit nem akarok se megbántani, se elítéli. Mielőtt még valaki nekem esne!
2009. márc. 25. 18:58
2/13 anonim válasza:
Én se fogok neki adni édességet,illetve olyat fog kapni,amit én sütök. Teljesen kihagyni sem jó,mert ismerek olyan 5 évest,aki soha!! nem evett édességet korábban és az oviban két kézzel tömte magába a csokitortát... (5 évesen kezdte az ovit)
3/13 anonim válasza:
Jól csinálod!8 hónapos a lányom de én még se sót se cukrot nem adtam neki mármint cukrosat,teát se ivott még csak vízet! Gondolom majd fog ő elég édeset enni,én csak próbálok addig is odafigyelni!
4/13 anonim válasza:
ja,még azt akartam írni,hogy szerintem erre is meg kell tanítani a gyerekeket,hogy ne nassoljanak,hanem esetleg az ebéd része a desszert,nassolásra pedig ott a gyümi. - legalábbis ez a tervem,remélem sikerül :)
5/13 A kérdező kommentje:
Persze tudom, de egy éves kor előtt szerintem nem kellene ilyeneket enniük.
2009. márc. 25. 19:03
6/13 anonim válasza:
Mint mindenben, szerintem ebben is arany középút a jó. Ha úgy gondolod ne adj neki, de ne verd ki a kezéből, ha a nagymamától, szomszéd nénitől kap, mert csak felkelted az érdeklődését.
Nem kell túllihegni, nem az élete múlik ezen.
Te nem adsz neki, előbb utóbb úgyis kap mástól, később pedig majd vesz magának.
7/13 anonim válasza:
Szia ! Biztos, hogy csak használsz neki. ÉN már nagyon nagyon régen, nem eszem szénhidrátot, finomított szénhidrátot értek ezalatt. A fiam szerencsére mindent eszik iszik cukor nélkül. PL natúr joghurt gyümölccsel összetörve, tea cukor nélkül. Anyukám szeret sütni nagyon, de meg van szabva, hogy havonta max egyszer. Nálunk nem divat krémtúrót meg túrórudit uzsonnázni, én ezt nem tartom következetesnek. Tőlem nem látja a gyerek, hogy a tévé előtt tespedek és nyomom befelé a tábla csokit. Ennek ellenére persze nem vagyok steril, ismerjük a túrórudit és egyéb édességeket, de hetente max egyszer van édesség és akkor sem ész nélkül. A cukros löttyeket viszont egyátalán nem adom neki. Én is úgy vagyok vele mint te, később úgyis nehezebb lesz kordában tartani, kamaszkorában meg majd bepótolja, bár bízom benne, hogy hatásos lesz a nevelésem.
8/13 anonim válasza:
Dehogy csinálsz nagy bajt, bőven lesz még ideje édességet enni. Egyéves kora előtt semmiképpen se, és mások se kínálgassák vele.
9/13 anonim válasza:
mi két éves korig nem adtunk neki csak joghurtot, s aztán lassan elkezdük na de persze nem direkt, de napi egy két kocka vagy tejszelet ilyesmi van.S nem is akartam nagyon tiltani már éppen azért mert ha közösségbe megy akkor újdonság lenne neki s ott agyonenné magát.
10/13 anonim válasza:
A kérdést én tettem fel,és igen,volt aki ezzel nem értett egyet,ő tudja,az biztos,én mindent megteszek hogy amíg lehet kerülje,később úgysem tudunk mit tenni.De szándékosan nem fogom tömni a szájába a csokifalatkákat.Most is inkább joghurtba teszek neki gyümölcsöt,pl. sokan nekem estek,miért nem adok neki krémtúrót.Kóstolta,ízlett neki az az egy kanál,de tudom ha elkezdem,aztán később foghatom a fejem,ha nem kell enki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!