Most akkor az én babócám lemaradásban van?
Ne aggódj, nincs lemaradásban! Mi most leszünk 6 hónaposak. 2 hete egyszer fordult hasról hátra a kislányom, és azóta sem. Minden baba máshogy fejlődik. Anyukám mesélte, hogy én is nagyon későn fordultam meg, ültem fel, viszont 10 hónaposan már mentem. Van akinek korán felül a babája, de ettől még nincs semmi baj a tiéddel. Ha nagyon aggódsz, akkor beszéld meg a védőnőddel, esetleg kérj beutalót gyerekortopédiára, ott a doki megvizsgálja és megnyugtat.
Jó babázást!
Szerintem sem vagytok lemaradva, nyugi. Az én babám izomzata eleve gyengébb, de a tornák hatására jól haladunk. A hétvégén lesz 6 hós, tegnap sikerült neki 2x átfordulni hasról hátra, de csak úgy, ha segítettem neki helyesen rakni a kezét. Ahogy kicsúszik alóla a kezecskéje, nem tudja visszahúzni (vagy csak nehezen és addigra bedühödik) és nem is megy neki.
A sógornőm babája is csak 7 hósan fordult meg, aztán 2 hetes különbségekkel kúszot, mászott, felült majd 11 hósan elindult neki. Az unokatesómé pedig 8 hósan is csak feküdt, mint egy darab fa, meg se moccant, pedig egészséges neki a baba, csak lusta volt.
És igaza van az előttem szólónak, hogy nem mindegy, hogy magától ült fel 6 hósan, vagy az ölében tartva ücsörög ( az enyém is megül így, csak ez nem jó a gerincének).
Szóval nincs semmi gond nálatok. Minden baba másképp fejlődik. Ha az megnyugtat beszélj a védőnőtökkel. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!