Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem büfizik a 3 hetes Babócám,...

Nem büfizik a 3 hetes Babócám, mit csináljak? Lejjebb leírtam.

Figyelt kérdés
Na szóval,kap anyatejet is meg tápszert is,anyatejem annyi van,hogy 2 fejésből jön össze neki egy evésre való(120 mili),de soha nem böfizik,mindig elalszik,ha meg böfizik,akkor még eszik plusz 30 milit!Hiába sétálok vele,simogatom a hátát,vagy paskolom a fenekét,nem jön ki,csak ha hasra teszem,és akkor is csak 20-30 perc elteltével böfizik,és felébred,mert még éhes,ahogy szabdult fel hely a pociba!Rosszul fogom vagy mi a baj?Mert közbe kijön neki a 3 böfi "féluton" és nyugodtan tudjuk folytatni az evést!
2010. febr. 2. 08:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Etetés közben is böfiztesd meg többször, ha abbahyagyja az evést és nem böfizik, tedd le a hátára 1-2 percre! Amikor újra felveszed, biztosan fog böfizni.
2010. febr. 2. 08:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Az én babám annak idején csak anyatejet kapott, nagyon nehéz volt böfiztetni. Elaludt a cicin, ha meg felvettem böfizni, akkor meg felébredt, ez játszottuk egy idejig, volt, hogy 5-7 szer felébredt. A vége mindig az volt, hogy inkább aludjon, mivel minden egyes felvételkor felébredt. Ha Te vagy abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy hasonfekve böfizik, akkor hagy, hogy böfizen úgy, aztán ha akarod és tudod is forgasd vissza.

Én már úgy voltam a végén, hogy ha nem jön a böfi akkor nem jön. Most 8 hós, és már profi:) Az elején én is túlizgultam ezt a böfi dolgot.

2010. febr. 2. 08:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Evés közben büfiztesd meg.Én az elején háromszor is megbüfiztettem egy evés alatt, de még most is szoktam egyszer-kétszer.Azért is, hogy ne fájjon a hasija, több férjen bele, és ne kelljen etetni egy óra múlva, meg ne bukjon vissza, mert ha nem büfizik, akkor bukik.

4 hónapos és három hetes kisfiú anyukája /Z/

2010. febr. 2. 09:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyébként meg van olyan baba, aki nem is büfizik.

Úgy is kijön könnyen, ha minél fentebb rakod a válladra a babát, mert ha a vállad kicsit megnyomja pociját, akkor szinte rögtön kinn is van.

2010. febr. 2. 09:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is előfordult, hogy nem akart kijönni a levegő, ezért a doki tanácsára mindig levettem a vállamról, majdnem vízszintes helyzetbe a térdeimre fektettem, úgy, hogy a hátát fogtam közben, majd visszaraktam a vállamra. Ezt addig ismételtem, amíg ki nem jött a beszorult levegő. A mai napig így csinálom (4 hónapos).

Banyuci

2010. febr. 2. 09:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia.Az én két hetes kislányom sem büfizik,csak nagyon ritkán,pedig mindent kipróbáltunk.Még a védőnő és orvos sem tudta megbüfiztetni.Mindig hason altatom,ha esetleg mégis kijönne valami...Mondjuk sokat pukizik,de látszik,hogy sokat fáj a hasa szegénynek-gondolom a beszorult levegő miatt.
2010. febr. 2. 09:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat:)Mindegyiket ki fogjuk próbálni:)A célért mindent:))
2010. febr. 2. 11:43
 8/8 anonim ***** válasza:

9:32-es vagyok. Csak nem volt időm befejezni. Szóval nekünk is rengeteg praktikánk volt a büfiztetésre, mivel nehezen jött ki, vagy inkább nem volt időnk rá,mivel hármasikreink vannak, így jó volt, ha a lehető leghamarabb büfiztek.

Ami most még eszembe jut: szintén ez a leteszem egy percre vízszintesbe és utána vissza. Vagy kicsit megnyomni kézzel a gyomorszájánál (nagyon enyhe nyomás) felfelé, hogy kijöjjön a levegő, vagy esetleg - ami ugye a hasfájásra is jó - körkörösen maszírozni az óramutató járásával megegyezően a pocit. Sokszor úgy csináltuk, hogy etetés után felvettük a mellkasunkra és csak úgy mozgattam fel-le picit, úgy is gyorsan kijött. Most ennyi jutott eszembe, pedig biztos volt még más is.

Most már 7 hónaposak és sokszor csak annyi a büfi, hogy leteszem őket hasra és már kinn is van. Remélem, valamit tudtam segíteni, ill. valamilyen módszert találtok, ami segít, mert tudom milyen szörnyű a hasfájás!

2010. febr. 2. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!