2 és fél hónapos babátok mennyit eszik és hányszor? Babócám 3 óránként és van hogy 120-150et is megeszik. Ez sok szerintetek? Hogy szoktassam át a 4 óránkénti evésre? És akkor tartsam neki ezt a 120at?
Csatlakozom az előttem íróhoz.
Nem kell átszoktatnod, majd átszokik magától, valószínű nem is sokára.
Az a legegyszerűbb, ha az ő ritmusára bízod magad, akkor nem hibázhatsz.
Anyatejes, vagy tápszert eszik?
Mert ha tápszeres, akkor adhatsz neki próbaképpen többet, és meglátod, hogyan reagál, ha meg anyatejes, akkor hagyd rá, hogy a saját ritmusában csinálja.
az én 9 hós kisfiam még mindig 2,5-3 óránként eszik. ezalól csak a reggel a kivétel, mert ha felkelt, 6 órán át nem kér csak inni, de utána 2,5-3 óránként eszik.
2 hós korában 160 ml-eket evett egyszerre.most alulról súrolja a 10 kg-ot és 80-as rucikat hord...
Nekem is ennyi idös a babám.
Tápszeres, és rettentö étvágya volt az elején.
Most 4-5 óránként eszik 130-170 mili között. én úgy adom neki ahogy neki kell. most volt egy hét amikor szinte 100-t evett csak aztán most emeli.
végig alussza az éjszakát, így reggel korán kel akkor eszik aztán délelött és kora délután majd késö délután és este 8-kor. persze nem mindig klappol van hogy 2x-re eszik meg egy kaját. mindig 170-t készítek és ha nem kell neki akkor azt kiöntöm.
habár én külföldön élek és PRE tápszert kap ami nagyon megegyezik az anyatejjel. ha 1-s erösebb tápszert kap (párszor adtam neki) akkor fele mennyiséget eszik csak meg.
annyit adj neki amennyit akar. a súlyának 150x-t eheti meg. vagy is egy 5 kilós gyerek 750ml-t ehet egy nap. de ez függ a tápszerttöl is, mert amit én adok neki azzal nem lehet túletetni.
Akkor egy másik végle.:) 7,5 hós babám 5x eszik 120 ml-t, ezenkívül 2x20-30 ml valamilyen főzeléket, vagy gyümölcspépet. Soha nem evett 120 ml-nél többet. 3 hósan 5x 78-80 volt az adagja. 3500 grammal született. Egy hete volt 9 kiló és 76cm. A szomszéd kisfiú egy nappal született később. Tápszerből 2x annyit, főzelékből 5-6x annyit, plusz még nasinak gyümölcsöket. Ugyanolyan hosszú mint a lányom, de egy kilóval kevesebb.
Nem egyformán raknak magukra és nem egyformán égetnek.
Szerintem egyen amennyit igényel a szervezete. Most még jól működik ez a rendszere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!