I. és II. kerületben találtatok már valahol kullancsot a gyermeketekben vagy magatokban vagy hallottál róla és ha igen hol? Millenáris parkban esetleg?
Bárhol Bp-eb előfodul kullancs, akár játszótéren.
Ezért is oltattam be mind akét ygreket, na meg mi sokat is kirándulunk.
2. vagyok
Azt még elfelejtettem írni, hogy ez a gyerek első kullancsa volt. A párom nyírja rendszeresen a füvet, benne már többször volt.
Szia, I. kerület, kertes-játszóteres társasház, tavasz óta 4 kullancsot találtam a gyerkőcben, de a többi gyerekben is minden héten előfordul itt. Sajnos. Millenáris park környékén lakunk... És vastagon be van fújva mindig Galaktív Bio cuccal vagy a Chicco 0+ riasztójával, semmit nem érnek.
Az a baj az oltással (mi is be vagyunk oltva), hogy nem véd a gyakrabban előforduló és veszélyesebb Lyme-kór ellen. Lehet viszont permetezni atkaölőkkel, ami persze nem véd örökké, de néhány hétre megoldja a gondot. Viszont jó hír, hogy kevés a fertőzött kullancs. Lehet venni a gyógyszertárban Lyme-tesztet, a kiszedett kullancsot lehet vele megvizsgálni, megéri, mert ha pozitív, lehet vinni előre orvoshoz, akkor megelőző kezeléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!