Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Éreztétek már azt hogy nincs...

Éreztétek már azt hogy nincs örömötök a gyermeketekben?

Figyelt kérdés
Egy 2,5 éves kisfiam van, aki nagyon sok fejtörést okoz. Néha sőt szinte mindig ok nélkül hisztizik. Van egy 9 hónapos öccse, vele jól elvannak, nem rá féltékeny. A korára jellemző hisztinél nem több ez, de néha nagyon elszomorít.
2010. okt. 25. 11:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Hát én is gyerek vagyok.De szerintem alap hogy a gyerekedbe ilyen kicsi korba,azért több örömet láss mint amennyi fejtörést..

13L

2010. okt. 25. 11:57
 2/13 anonim ***** válasza:
68%

Így konkrétan nem. Hanem azt,hogy mennyi fejtörést tudnak néha okozni. Ahogy írtad:) Hiszen mindegyik más, külön egyéniség, és nálunk ráadásul a középső, aki borzasztó eleven, akaratos, nagyon nagy humorérzékkel megáldott, ezért a rossz oldalt kiegyenlíti a sok jó, amit cserébe kapok tőle. Olyan jókat egyik gyerekem sem tud mondani, kacagni:) Én mindhármat imádom!!!

2, 7 és 10 évesek anyukája

2010. okt. 25. 13:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, sosem. Olyan volt, hogy reggel 7 órakor felhívtam a férjemet, hogy ha most nem jön haza hozzájuk, akkor felügyelet nélkül maradnak, mert én tuti, hogy most felöltözök, és becsukom a bejárati ajtót magam után, de ők bent maradnak. Aztán jól kipanaszkodom magam, és már el is fújták a bajomat. Amúgy most 27 és 13 hónaposak. Ezt kb. 1 óra ébrenlét után szokták elérni. Mondjuk, most hogy a nagy bölcsis lett, sokkal jobb. Beviszem reggel 8-ra, utána szépen bevásárolok. Megtízóraiztatom a kicsit, megfőzök, megcsinálom a házimunkát. Szépen nyugodtan, nem kell félnem, hogy mit bandáznak a másik szobában, nincs szétverve a nappali stb, mert a kicsi ilyenkor az én nyomomba jár és nem a nővérébe. Fél 12-kor megebédeltetem a kicsit, megyünk a nagyért a bölcsibe. Hazajövünk, még a nagy utó ebédel, aztán mennek is aludni. Alszanak legalább 3 órát. Ilyenkor pihenek. Az egész délután már csak játék, semmi házimunka. Sokkal nyugodtabb vagyok én is, ők is. Csuda jót tett a bölcsi. Különben a nagynak is sokkal jobb a délelőtt a bölcsiben, hiszen olyankor játszhat kedvére, nem azt kell figyelnie, hogy anya hogyan csinálja a házimunkát.
2010. okt. 25. 14:37
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is pont ennyi idős a kisfiam.Nekem is sok hisztiben van részem,konkrétan mindenért (pelus csere,öltözés,fürdés,elmenni itthonról,hazajönni vagy éppen az evésnél)néha belefáradok (pedig ő egyedül van).Szeritem ez teljesen rájuk jellemző viselkedés,próbálgatják a határaikat(dac korszak).De ha belegondolok,olyan sokat változnak 3-4 hónap alatt is,biztosan lesz még sokkal jobb a helyzet,kitartás :)
2010. okt. 26. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:

A hiszti együtt jár a kisgyerek korral, így akarják elérni azt, hogy most vedd meg azt a macit, azt a kisautót, stb...

A lényeg, hogy tudjál határozott nemet mondani.

Ha később is vannak még problémái, akkor nézz meg pár részt a szuperdadából. Nagyon jó tanácsok vannak.

Remélhetőleg amúgy kinövi :)

2010. okt. 27. 16:54
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

hát ,azt már éreztem hogy egy katasztrófa vagyok, mennyi energiát ölök bele,és semmi látszatja...de hogy nincs örömöm benne, azt nem. persze vannak rossz napjaim, amikor minden összejön, és felkelni sem lenne kedvem. de olyankor mindig van egy extra huncutság , egy nagyon aranyos dolog, ami addig nem volt, a kislnyom részéről (22 hónapos hisztigép), és olyankor azért kibújik a napocska a felhők mögül). javaslom neked is, hogy próbálde meg azt is észrevennei amikor aranoys a gyereked, vagy megcsinél vmit amit kérsz, és erről is adj neki visszajelzst, pl. olyan aranyos vagy, hogy így megtetted amit kértem, vagy jaj, nagyon köszönöm, te olyna kedves kisfiú vagy, vagy ma olyan jó volt veled, mert nem hisztiztél ma, és anya ilyenkor nagyon boldog és vidám, bem úgy mint amikor hisztizel stb stb stb. ezek hosszú távon meghozzák gyünmölcsüket! azt is kell hallaniuk hogy ők jók, kedvesek, aranyosak, a végén még el is hiszik magukról és úgy is tesznek! :)))))

kitartást midnekienk!

2010. okt. 28. 13:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem, soha, nézz egy kicsit magadba, szerintem csak rosszul fogalmaztál, nem azt akartad írni, hogy be vagy sokallva, fáradt vagy, ingerlékeny, és esetleg nincs türelmed hozzá? Ha nincs örömöd a gyerekedben, ott baj van, és sajnálnám a gyermekeidet, de ismétlem, biztos vagyok benne, hogy csak nem jól fogalmaztál.
2010. nov. 2. 19:44
 8/13 anonim ***** válasza:
A párommal 6 éve próbálkozunk, de nem jön össze a baba. El sem tudod képzelni milyen vizsgálatokon mentünk keresztül mindketten, mennyi gyógyszert kellett szednünk, hiába. Én lennék a világon a legboldogabb ember, ha a 2,5 éves gyerekem őrületbe kergetne a hisztijével. A szívem szakad bele abba, hogy valaki azt érzi, h nincs öröme a gyerekében.
2010. nov. 3. 20:51
 9/13 anonim ***** válasza:
24%

Azt mindig birtam hogy ilyen kérdésre kislányok válaszolnak akik nem tudnak semmit a "gyereknevelésről"..

De hogy a kérdésre válaszoljak bár én nem igy fogalmaznék de alényege ez.Igen.

És állitom hogy az hazudik aki főleg ebben a dackorszakos időben soha nem érzett hasonlót.Ettől nem leszünk rossz anyák, ez egy ilyen korszak el kell viselni, kezelni kell és majd elmúlik.

Nekem a kislányom 2,5éves egy tündér alapjában véve, de vannak rossz napjai mint mindenkinek.Ha nem vagyok hulla fáradt akkor jól viselem, ha az vagyok akkor kiakadok.De ez szerencsére nálunk nem egyfolytában tart, hanem hullámokban hetente.Azt meg kibirom, mert mire teljesen begőzölnék addigra visszatér az igaz kis tündér.Mindemellett imádom az életem!!

Még annyi hogy engem nem szomorit el, szimplán kiakadok:)

2010. nov. 4. 15:06
 10/13 anonim ***** válasza:
igen.
2010. nov. 6. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!