Két év körüli gyermeketekben mennyire erős a birtoklási vágy?
Én meg épp az ellenkezője miatt aggódom. 2 éves fiam simán odaad minden játékot, bárhol-bárkinek. A boltban képes odaadni a vadonatúj autóját, akár idegennek is. Épp a napokban volt, hogy kapott egy új, elég drága autót (rendőrautó, világítanak a kerekei, meg zenél). Mentünk át ismerősökhöz, nem tudtam tőle elvenni, hogy ne hozza, hasonló korú kisfiú van ott. Az volt az első, ahogy beléptünk, hogy már adta is oda az autóját, amit a másik kisfiú rögtön földhöz is vágott.
Inkább azt mondom, hogy legyen egy kicsit "irigy", így jobban megbecsüli a tulajdonát. De mondom, mi pont a másik véglet vagyunk, lehet, hogy ha hasonló habitusú lenne a fiam, akkor meg azon aggódnék.
Szerintem közösségből emiatt nem kell kivenni, csak sokat magyarázni, hogy most xy is szeretne egy kicsit azzal a játékkal játszani, te addig játssz a másikkal, majd ha már neki nem kell, vissza fogja adni...
Bocsi, ha nem tudtam érdemleges választ adni, csak gondoltam leírom, hogy van másik oldal is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!