Csak az én picurkám ilyen ráérős típus?
Nem csak a Tied, az enyém is! És szerintem vannak még mások is, csak tudod NEKEM személy szerint a sok - ahogy te fogalmaztál - zseni baba között rohadtul nincs kedvem leírogatni, hogy az én fiam ezt se, meg azt se, meg amazt se csinálta/csinálja...
Kezdődött nálunk is a mászással. 9,5 hónaposan kezdett mászni a fiam. (barátnőm ugyanilyen idős kislánya ekkor már lépegetett, 10 hónaposan szabályosan szaladt)
Ülni, csak azután tudott szépen, stabilan egyedül, hogy megtanult felállni. Ez pedig 11,5 hónaposan volt.
13 hónaposan kezdett bútorokba kapaszkodva lépkedni, és még mindig csak itt tartunk, pedig már 16,5 hónapos. Egyedül csak 2-3 lépést tesz meg a szobában köztem és az apja/kiságya között. De ezt már 3-4 hete csinálja, és nem akar, nem tud, nem mer bátrabb lenni.
Nem tudom, de én már hónapok óta nem olvasom el a "mit tud..." kezdetű kérdéseket, mert mindig csak bosszantom magam, és mindig az az érzésem, hogy valamit én nem csinálok jól.
Ha meg mégis válaszolok, akkor jönnek azok a szövegek, hogy a "tied biztos másban jó, pl már beszél". Hát ez sem igaz, mert beszélni sem beszél. Az egyetlen értelmes szava, amit néhány napja mondogat, az, hogy baba. De ezt is csak úgy találomra mondja, nem a másik gyerekekre az utcán. Meg itthon mutogat a falra, ahol róla van egy kép.
Szóval néha én is nagyon neki vagyok keseredve, és biztosra veszem, hogy valamit rosszul csinálok, vagy keveset foglalkozok vele, vagy biztos ültetnem/állítanom/sétáltatnom kéne, annak ellenére, hogy meggyőződésem szerint ezek nem tettek volna jót neki.
A lényeg, nem vagy egyedül, de én is így imádom az én kis lustácska gyerkőcömet ahogy van!
inkább élvezd az anyaságot, és lazíts! nembéna, csak később fogja csinálni. a lányom 10 hósan kezdett kús7ni, 11 hósan mászni, 14 hósan járni.
na és? voltunk orvosnál, azt mondták, minden ok. így eszembe sem jutott aggódni.
Írjátok, h egyes babák 7 hónaposan már járnak, de akkor mikor másznak, kúsznak?! Az kimarad náluk?
Csak azért kérdezem, nem tudom hallottátok-e, de azok a babák, akik ilyen gyors ütemben fejlődnek (nincs mászás pl, hanem 1ből állnak) valószínűbb a diszkalkulia, diszgráfia kialakulása.
Ezt olvastam vhol, nem tudom mennyi a valószínűsége v h igaz-e, de nem hiszem, h csk hasra ütöttek és úgy mondták!
Kitartás Lányok!
Szia!
Nekem 3 gyerekem van,tapasztaltam mind a kettő verziót.
Nagyfiam 6 hónapos koráig,csak feküdt a hátán,nem forgott egyik irányba sem.
6 és fél hónapos volt,mikor hajlandó volt megfordulni.
8 hónaposan tanult meg felülni,9 hónaposan kezdett mászni,11 hónaposan állt fel és 13 hónapos volt majdnem mikor elindult.
Semmi gond nem volt vele,csak lusta volt,azt mondta a doki.
Ma 10 éves kitünő tanuló.
Lányom mindent a maga idejében csinált,se nem korán,se nem későn,az 1 éves szülinapja elött 2 nappal indult el,tehát tök átlagos volt.
Kisfiam,aki most 18 hónapos,olyanokat csinált,ha nem én látom,nem hiszem el,de ezt most komolyan mondom.
6 és fél hetes volt,mikor elkezdett hasról hátra átfordulni,amit minden nap többször is csinált.3 hónaposan hátról is visszafordult hasra.
Orvosnál voltunk,mert azt hittem gond van,de semmi nem volt,azt mondták erős baba,hagyjam had csinálja.
Hozzáteszem 4 kg fölött született,3 hónaposan 7 és fél kiló volt.
5 hónaposan kúszott hátrafele,négykézlán hintázott.
6 hónaposan felült.7 hónaposan elkezdett mászni,és még ebben a hónapban felállt.
Viszont elindulni egyedül csak 14!hónaposan indult el.
Amilyen gyorsan fejlődött az elején,az egyszercsak "lelassult",totyogott bútorokban kapaszkodva 9 hónapos korától.
Ne aggódj,látod nekem mind a 3 gyerek másképpen fejlödött.Az egyiknél azért izgultam,mint te,hogy miért nem csinálja,a másiknál pedig,hogy nem-e korai ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!