Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beriasztott éjjel a légzésmegf...

Beriasztott éjjel a légzésmegfigyelő! Mi legyen?

Figyelt kérdés
Éjfélkor megszólalt a légzésmegfigyelő.Gyors rohanás,kislányom(8 hós múlt)ébredezett a hangjára,de nem tudom most mi lehetett.Kétlapos a műszer,de mi egyet használunk elejétől,ami a matrac közepén van,és eddig nem volt gond.A manó az ágy végében feküdt két takaró között,tehát még az sem hogy rajta.Lehet hogy lemászott róla,mire odaértem,vagy nagyon a végébe lehetett? Remélem nem egy valós riasztás volt.Szerintetek? Szépen alszik azóta is,semmi gond,de nem tudom ilyenkor mi van,orvos? Vagy felesleges így rohanni,lehet csak téves? De hogy ítéljem meg,jártatok már így?
2009. márc. 25. 05:12
 1/6 A kérdező kommentje:
A gép már vagy 7 éves,kölcsön kaptuk.
2009. márc. 25. 05:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell orvos. Valószínűleg álmában úgy leficergett róla, hogy már nem tudta érzékelni. 7 éves készülék, lehet az érzékenysége sem az igazi. De miért nem használjátok mind2 lapot?? Talán az lenne a megoldás, legalábbiss kisebb esély a téves riasztásra.

Ha pedid nem téves (ilyen ne legyen!!), akkor pedig mest. lélegeztetés. Orvos utána.

2009. márc. 25. 06:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A lányom is 8 hós, az elmúlt 1 hónapban kétszer is beriasztott (persze éjjel) a gép... Szerencsére csak elmászott róla. Próbáljátok meg két lappal, jól széthúzva, hogy minél nagyobb felületet érjen. Ha él és lélegzik, akkor semmi baj! :) Nem kell doki, nyugi! Bár én is majd' szívbajt kaptam! :(
2009. márc. 25. 06:59
 4/6 anonim válasza:
100%

Szerintem szinte mindenkinek riasztott már a légzésfigyelője és a nagy ijedtség után minden rendben volt, vagyis feltehetőleg téves riasztás volt (nekünk pl. lemászott). Persze el lehet kezdeni rástresszelni, alváslaborba járni stb.

Amit viszont mindenképp tegyél meg: gondold végig mit is csinálnál, ha tényleg baj van? Tudod hogy kell adott esetben újraéleszteni? Mert ha nem, akkor a légzésfigyelő nagyjából felesleges. Mire kiér a mentő, az oxigénhiánytól az agy súlyos, visszafordíthatatlan károkat szenved. A légzésfigyelő nem ment életet helyetted, csak figyelmeztet a bajra!

Szerintem egyrészt tedd be a másik érzékelőlapot is, másrészt esetleg végezz el (vagy minimum olvass el) egy bölcsőhalál megelőzéssel kapcsolatos tanfolyamot. (Pl. Madarász utcai kórház)

2009. márc. 25. 07:02
 5/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat,szerencsére ismerem a tennivalókat, De szerencsére gyakorlatban élőben sosem kellett tennem ilyesmit,reméljük soha nem is kell.Akkor beteszem a 2. lapot is,mert eddig jól elvolt így,de reméljük csak ez volt a baj.

Csak attól ijedtem meg,nehogy olyan légzéskimaradása volt,lehetett,de amikor megszólalt a riasztó,magától beindult a légzése.Hallottam ilyesmit.

2009. márc. 25. 07:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen tegyétek be a 2. lapot is, mert ha lemászik, vagy lecsúszik arról az egyről, akkor megint be fog riasztani. Csak magadat fogok stresszelni vele, és a végén nem tudsz pihenni. Ha elkezdenek mozgolódni a babucik, könnyen lecsúsznak róla, és már kész is a riasztás. Mi kezdettől mind a két lappal használjuk.
2009. márc. 25. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!