Mit éltél át, mikor beriasztott a légzésfigyelő?
1/12 A kérdező kommentje:
Ma éjjel jelzett a figyelőnk, de nem SOS jelzés volt, csak annak a jele, hogy lemerül az elem. De félálomban nem tűnt fel rögtön hogy nincs baj, csak rohantam mint egy őrült, felkaptam a babámat, már amikor hozzáértem rájöttem hogy semmi gond, nem ébredt fel a zajra meg a mozgatásra, de elfordította a fejét. A férjem is szaladt mögöttem pár műsodperc késéssel, ő azon szenvedett, hogy lelője a masinát, utána meg elemet cserélt, én meg képtelen voltam letenni a picit, aludt a kezemben, én pedig szorosan öleltem magamhoz, remegtem és folyott a könnyem. Pedig semmi nem történt igazából...De az megnyugtat, hogy biztosan felébredek ha lesz valami, és akkor abban a percben míg nem tudtam hogy minden oké-e, még nem estem pánikba és nem éreztem semmi bajt, csak cselekedtem ösztönösen. De ezután éjjel már nem tudtam elaludni többet...félóránként felkeltem hogy tuti működik-e a masina.
Több téves riasztásunk is volt. Gondolhatod, éjszaka kellős közepén megszólal a vijjogás, rongyolunk át mindketten a gyerekhez lélekszakadva, a kis csöppség meg édesdeden alszik úgy az ágyában, hogy lemászott az érzékelő lapokról, a sziréna meg csak üvöltött mellette... ez két-három alkalommal előfordult, aztán feltekertük a légzésfigyelő érzékenységét majdnem a maximálisra, és utána nem volt riasztásunk.
2011. aug. 31. 07:40
5,5 hónapos nagy babám van.
A hétvégén szólalt meg először, az éjszaka közepén, azt hittem a szívem majd' kiugrik. Rohantunk a férjemmel a gyerekhez, vigyorogva támaszkodik hason a kiságy sarkában. Nézett ránk nagy szemekkel, hogy mi ez a fennforgás.
Mivel már tud hátról hasra forogni, kúszik, vándorol a kiságyban, annyira befészkelte magát a kiságy végében lévő sarokba, hogy nem érzékelt a légzésfigyelő mozgást.
2011. aug. 31. 07:41
Mikor először beriasztott 2 hetes volt a lányom.Szörnyü volt,de épp mozgott a baba mikor odaértünk.Azután napokig rettegtem,éjjel nappal figyeltem aggódtam.Utána is előfordult,akkor is megijedtem,de sosem volt gyanus a baba,hogy valami baja lenne.Kb 10 hónapos korától 13 hónapos koráig rendszeresen riasztott,akkor már annyira nem idegesitett,volt hogy fent volt a gyerek,mikor beriasztott.13 hónapos korában vettük ki alóla.Most 16 hós.
2011. aug. 31. 07:44
Nekem is téves volt, annyira kis súllyal született, hogy volt, hogy nem érzékelte. Először nagyon megijedtem, de aztán már tudtuk, hogy nincs baj, csak a légzésfigyelő nem érzékeli rendesen. De minden esetre nekem a légzésfigyelő az egyik legnagyobb találmány, engem nagyon megnyugtatott, mindig bekapcsoltam.
2011. aug. 31. 07:52
...huuuu:( Én már a kérdés, és a kommentek olvasása közben elsírtam magam(nem tehetek róla, 10hónapos a babám, de még mindig ilyen érzékeny vagyok).
Nálunk is ugyanaz volt mint Nálatok, és utána én sem tudtam megnyugodni. Ő is csak kicsúszott oldalra, és nem érzékelte a légzésfigyelő. Először talán 1 hónaposan volt ilyen, azóta talán 2szer, ugyanilyen okból. Persze a legelején nálunk is volt, hogy az elem merült, csak hát még nem ismertük a készüléket, hiába tanulmányoztuk előtte napokig...
2011. aug. 31. 08:16
Nekem is volt, hogy beriasztott, egyszer, mikor újszülött volt, pár napos, szerintem nem volt vele semmi baj, mert mikor odarohantam, édesdeden aludt (délutáni szieszta apuval), nem tudom, mi volt. Viszont lelkileg pont úgy jártam, mint te, és rájöttem, hogy ha lenne is valami, nem tudnék mit tenni, úgyhogy elmentem egy okításra (Angelcare-hez járt egy pár órás ingyenes tanfolyam a János kórházban, még tavaly előtt, nem tudom, most van-e), és megvettem a dr. Csomai Zita Babaelsősegély c. könyvét - neki is van tanfolyama is egyébként. Minden jót Nektek!
2011. aug. 31. 08:31
nekünk 2x risaztott be,lemerült az elem.azt hittem,szívrohamot kapok.első alkalommal felébresztettem a fiamat,mert nem is éreztem,hogy lélegzik.nagyon nehezen ment,lehet nem is téves riasztás volt?
2011. aug. 31. 08:35
Második baba, elsőnél 2 hónapot használtam a figyelőt, most se tovább, pont ezért. Állandóan lemászott róla, elég hamar fordultak a gyerkőceim, a kicsinek szinte minden nap beriasztott, az agyamra ment, kikapcsoltam, eltettem. Azóta jól alszunk mind a ketten, ő persze korábban is jól aludt.
2011. aug. 31. 08:40
Nálunk többször is beriasztott. Néha tudom, hogy tévesen, de nem vagyok benne biztos, hogy mindig. Volt, mire odaértünk (na, 2 szobás lakás, uh nem sok idő), már nézegetett, de volt, hogy csak feküdt. Akkor én is kikaptam gondolkodás nélkül. De nem tudom mit tennék, ha akkor sem venne levegőt... Mármint elméletben persze, tudom, de az élet már bebizonyította, hogy élesben más. Pláne, ha a saját gyerekedről van szó...
2011. aug. 31. 08:59
Kapcsolódó kérdések: