Havi szinten kb mennyibe kerül a baba?
Bocsi nem tudtam szebben megfogalmazni.
Az érdeklne h havonta mennyivel jelent plusz kiadást a baba (pelenka stb).Mondjuk 2 éves koráig.
Hú, hát ez nagyon változó. Ha pelenkából napi 5-6 db-ot használsz és egy olcsóbb fajtát veszel, akkor 10.000 Ft alatt jön ki, olyan 7-8 ezer szerintem. Aztán függ attól is, hogy tápszeres-e a baba vagy sem. Ha szopizik mondjuk fél éves koráig, akkor addig csak esetleg teát kell neki venni, ami nem nagy összeg (pár száz Ft). Születésekor meg kell venni egy csomó babaápoló szert, ami szerintem összesen olyan 15-20 ezer Ft-ból kijön, de az nagyon sokáig elég, 3-4 hónapig szerintem kitart. A nagy összegek a nagy dolgokból vannak: babakocsi, hordozó, bébiőr, bútor, ágynemű, takarók, ruhák stb. De hát ez megint csak attól függ, hogy milyen vesztek.
Aztán jön a hozzátáplálós időszak. Na az megint egy új eset. Nálunk napi egy üveg gyümölcspép fogy, az 240 Ft körül van. Én főzöm a főzelékét, egyenlőre kis mennyiség, nem képez jelentős összeget (még csak 6 hónaposak vagyunk). Sajna most éépen betegek, úgyhogy gyógyszerre el is ment vagy 5.000 Ft, úgyhogy ilyen nem várt kiadások is vannak :-(!
havonta változó. napi 5-7 pelus, tehát havi kb 170 db. 3 nagy zacsi havonta. (3×2500)
2 zacsi positörlő (2×350)
gyógyszerek, kenőcsök (kb 8-10000/3 hó)
ruhák
plusz 1 személy rezsi költség
ha tápszeres akkor kb 3 doboz tápszer (2200/dob)
cumi és cumisüveg cserék
napi 2 üveg bébiétel( 2×300)
oltás díjak
stb...
nekem a 25000 ft-os gyesem tuti a gyerekre megy.
ha a férjem keresete nem lenne jobb, akkor nem vállaltuk volna a 2. babót.
szomorú a tény, de erről a fönti fejesek tehetnek.
Nagyon , köszi!
34 hetes vagyok, már mindenünk megvan.A születése utáni havi kiadás édrekelne csak h tudjam mire készüljek és ne follyon ki a pénz a kezeim közül.
Erre nagyon sok fajta választ fogsz kapni.Ugyanis sok mindentöl függ hogy mennyit költesz rá havonta:
-tápszeres baba-e? /tápszer sok fajta van és nagyok az árkülönbségek/az enyém HA-st eszik igy az havonta 11000ft
-minőségi dolgokat veszel neki pelusból,popsitörlöből,fürdetőből vagy egy olcsóbb kategóriásat/azok is jók/ nekünk pelenka kb.5-6000ft,popsitörlő 1000ft stb.
-milyen ruhát veszel és mennyit?
-ha már eszik mást is főzzől neki vagy üvegeset kap?
-jártok-e valami oktatásra/babaúszás,torna stb.?
-beteges-e a baba?/gyógyszerek,oltások/
Tehát sok minden van...Nem olcsó egy gyerek az biztos de nekem minden pénzt megér.Ráadásul mióta megvan a baba azóta magamra kevesebbet költök.
mi úgy csináltuk mikor még pocakos volta elkezdtünk pelust venni, tehát összegyűlt jó pár csomag. Ha a mamák szeretnének kedveskedni általában pelust kérünk vagy popsitörlőt ezzel lehet spórolni kicsit.
a tápszer nekünk kb, havi 4ezer, de van egészségkártyám meg a páromnak is erre havonta utal a munkahelyünk igy nem kerül pénzbe sem a tápszer sem a popsikenőcsöt vagy a fürdető.
Ha van rajta pénz a gyógyszereket is ezzel fizetjük.
mindig veszünk neki apránként ruhákat pl. tescoban elég jók és nem vészes az áruk sem.
nálunk nem sok kiadás van a picurra ha meg drágább dolgot veszünk azt megspóroljuk magunkon.
Jelenleg 30000 Ft körül költök rá. Tápszerezünk sajnos.
A többiek mindent leírtak előttem. Még azt tenném hozzá, h az első 3 hónap igazán kemény volt, a hasfájás miatt rengeteg pénzt hagytam a gyógyszertárban. Azóta nincs ilyen gond, de nincs kevesebb kiadás, ezt a pénzt bébikajára költöm (főzelékhez alapanyag, üveges bébiétel, gyümölcs). :)
Pelusból elfogy 5-6 db/nap, de persze erre sem alapozhatsz, hiszen elég egy kis hasmenés, aztán máris több fogy! Most Rossmann-os pelust használunk, eddig Libero-t vettem, de az nagyon drága. 3-4 csomag kell belőle 1 hónapban. (2100 Ft/cs, a Lidl-ben kapható is jó, az 2500 Ft/cs) Popsitörlőt akciósan veszek meg többet, 4-es csomagban mindig olcsóbb, 1700 Ft, el is fogy egy hónapban ennyi (legalább!). Popsikrém: Sudocrem-et használunk, a 250 g 2600 Ft, de elég vagy 3 hónapig.
Tápszer: 11-13000 Ft egy hónapban.
Fürdető: 600-800 Ft között, 1 hónapig tutira elég.
Ruhákat szoktam turizni is, de egy-egy body, rugi kell újonnan is.
Esetleg játék kellhet még, vitamin, tea,...
Szóval simán elköltök rá 30000 Ft-ot havonta.
Persze megoldhatod olcsóbban, ha van tejed, ha gyógyszertári készítményeket használsz, ha turiból vásárolsz, ha a rokonok hoznak ezt-azt,...
A tápszer és a gyógyszerek nagyon drágák.
Pelenkát pelenkadiszkontban veszek, 30-32 Ft/db.
Ruhát használtan turkálóból, gyönyörűek és egyediek.
A bébiételek nagyon drágák, a Hipp 300 Ft/üveg, a Kecskeméti olcsóbb, 189 Ft.
Popsitörlőből rengeteg fogy, azt a Rosmannban érdemes venni, ha akció van 3-4 Ft/db-ra jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!