Tettetek gyerekzárat a szekrényre mikor elkezdte nyitogatni a pici?
Nem tettünk rá, ami törékeny, sérülékeny volt és nem szerettük volna, ha tönkremegy, azt elraktuk gyerek magasságból.
Úgysem tudod örökké feljebb pakolni a dolgokat, gyerekzárat sem tudsz mindenre tenni (persze pl. a vegyszeres szekrény mindig kulcsra van zárva, azt még a majdnem négy éves lányom sem tudja kinyitni).
Nekem az a tapasztalatom, hogy egyszerűbb pici korban megtanítani nekik, mit szabad és mit nem. És bár az első szabad-nem szabad dolog megtanítása sok türelmet kíván, utána lényegesen egyszerűbb egy új szabályt megtanítani nekik (és ezeket a dackorszakig be is tartják :).
Mi sem tettünk, csak konnektordugót, a virágokat sem rámoltam el a földről.
Az elmúlt 18 hónapban összesen 3 cserépborulás és 2 komolyabb ujjbecsípés volt.
Ha nem ilyen vérmérsékletű lenne a fiam, lehet hogy meggondolnám.
A fontosabb törékeny dolgokat feljebb raktam, a vegyszereket elzártam, de a többi olyan szekrényt amiben nincs rá veszélyes, csak folyamatosan szajkóztam, hogy "Nem! Ezt nem szabad!" Persze van olyan szekrény, amit szabad neki pakolni (műanyag hűtős dobozok, tálak vannak benne). Pár ujjbecsípés előfordult, de utána jóval óvatosabb volt.
A virágok feljebb kerültek, mert egyszer megkóstolta az egyiket, és nem tudtam mindet kinyomozni, hogy mérgező, vagy nem, így ezt lutrinak találtam.
Könyveink, pár dolog, amiben kárt tudna tenni az Ő magasságában vannak elejétől fogva, de megtanulta mára, hogy az anyáé, apáé, nem szabad bántani.(18 hós)
Mi sem vettünk gyerekzárat és egyebet, feleslegesnek tartom. Meg kell neki tanítani, hogy nem szabad.
Ami törékeny vagy veszélyes az elraktam, hogy ne férjen hozzá. Hidd el majd rájön, pár alaklom után, hogy ne csukja az ujjára az ajtót.
1 évesen már értette, hogy nem szabad, most 16 hónapos és ha rászólok, akkor abbahagyja és eljön onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!