Miért kell az egyéves szülinapra habos-babos, cukormázas, ill csokitortát adni? Csak a fénykép kedvéért?
Igen, meg a vendégeknek.
Nálam viszont rendhagyó szülinap volt az egyéves is a két éves is.
Családi szokás nálunk, hogy nagyi nekünk is annak idején, most édesanyám is az unokáknak 10 éves korig annyi tojásból süt tortát, ahány éves a gyerek. Ahogy nő a gyerek, úgy nő a torta is.
Éppen a habos-babos miatt én úgy döntöttem, hogy csak a nagyi tortája lesz, azzal is csodálatos képeket lehet készíteni. A vendégeknek pedig, lévén december készítettem egy nagy déligyümölcs-salátát. Mindenki imádta, jól éreztük magunkat és lejárt minden habos-babos nélkül. A gyerekem attól csodálatosan fejlődik, nem lett idegbeteg, nem traumás.
Szia.
Nálunk egyszerű répatorta volt citromos cukormázzal. Imádta. Szerintem butaság így túllihegni, lehet, hogy tetszik a picinek is az új íz, de szinte biztos vagyok benne, hogy fájna tőle a hasa. Márpedig ez az ő szülinapja.
Ha nekik az tetszik, olyat vesz. Nemcsak az elsőre, de a többedikre is.
A babának tök mindegy, úgysem eszik belőle, max a gyertya érdekli rajta.
Lányom joghurtos-gesztenyetortát fog kapni. Unokaöcsém is ilyet kapott most, mikor 1 éves lett, és bár ehetett volna belőle, nagyon nem érdekelte őt. Megbámulta a gyertyákat, belenyúlt kézzel, aztán ment tovább felfedezni a világot.
Ezen az oldalon egy dolgot tanultam meg: nem érdemes másokkal foglalkozni.
A csokitortás, répatortás, és a gesztenyetortás gyerek is fel fog nőni, anélkül, hogy én idegrohamot kapnék, hogy kinek milyen tortája volt 1 évesen. Ezen nem érdemes mérgelődni.
Semmit sem kell. Én imádtam nézni, ahogy a fiam széttúrja a tortáját. Csak utána a takarítás és a fürdés volt macerás, mert még a fülében és az orrában is torta volt. És rengeteget evett is belőle, nem fájt a hasa sem tőle. Gesztenyés torta volt egyébként, nem csoki. Ez szeptember végén volt, november végén a nagyapja tortáját is élvezettel majszolta szét (60. szülinapját tartottuk apósomnak).
Íme 2 kép:
1. ő szülinapja
2. apósom szülinapja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!