Ajánlanátok a Dévény-tornát? érdemes kipróbálni? Segítene? Kisbabám ferde nyakkal született (torticollis), ami a méhen belüli kényszertartás következménye.
v.hogy úgy helyezkedett el a pocimban, hogy nem tudott balra fordulni, ennek következtében a bal nyakizma merev.
van olyan, akinek személyes tapasztalata van ezzel kapcs.-ban?
Szia!
Az én kisfiam is torticollissal született, és neki még nyaki hypotónia is volt nála. Faros volt és hosszú baba.
Már a kórházban megmutatták, hogy hogyan kell tornáztatni, és a gyerekorvosunk is ajánlott másik fajta módszet: minden pelenkázáskor ülésbe kell húzni kb 2 percig, és nem szabad segíteni neki a kis fejét tartani. Visszaengedni is óvatosan kell, de segítség nélkül. Eleinte csak lógni fog a kiskobak, de gyorsan megtanulja tartani. A másik: le kell fogni a vállait hogy ne tudja felemelni, és a nyakát mindkét írányba forgatni addig, ameddig lehet. Nem kell erőltetni, de kicsit erősebben kell nyomni. Ezenkívül úgy tedd be a kiságyba, hogy a merev nyakizmát ő maga mozgassa, tehát ha kifelé akar nézegetni, erőltetnie kelljen a nyakát. Kívülről érja minden inger. Arra fog fordulni ahonnan érkeznek a hangok. A fal felé varrattam külön fejvédőt, tiszta fehéret, hogy még véletlenül se legyen rajta mit nézegetnie. A mintás pedig kifelé került a kiságyba.
Kisfiam nyaka a 1,5 hónapos kontrollra nagyon szépen javult, akkor már segítség nélkül tartotta a fejét ölben és hason is. Ja, próbáld sokat hasra tenni, hogy emelgesse és forgassa a buksiját. Így is nagyon sokat dolgoznak a nyakizmai.
3 hónapos korára az én kicsim teljesen rendbe jött.
Sok sikert és kitartást kívánok!
Szia!
Nálunk ugyan ez volt a probléma és nyaki hipotónia és a végtagjai nagyon feszesek voltak.A védőnőnk javaslatára kerestem fel egy nagyon jó Dévény kineziológust.Nekünk nagyon bevált és Én csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!