10-11hónapos gyereknek ebédre elégnek "kell"lennie egy üveg bébiételnek? (185g-220g)
szerintem fontos, hogy ne nasi legyen az étkezések között hanem reggeli, 10órai, ebéd, uzsonna, és ennyi idősen 2x vacsi ha a tápit/tejet annak vesszük :)
én ebből nem engedtem. szerintem jó evő a fiam de mindig inkább vékony volt.
10 hónaposan reggelire tápit evett, 10óraira egy joghurtot gyümölccsel, pl. fél banánnal. ebédre ennyi idősen már nem bébiételt adtam neki ezért nem tudom így, egy kis salátás tányérkával evett meg, talán az 1,5 üvegnyi lehet. uzsonnára mondjuk 2 marék bulátá kapott vagy harmad kiflit. vacsorára megint egy kis salátás tánnyérral főzeléket.
délutáni és esti alvás előtt meg egy egy üveg tápit ivott meg :)
remélem ezzel segítettem :)
arra már nem emlékszem ennyi idősen hánykor kelt és pontosan hány órakor evett :S
most 1,5 éves 8kor reggelizik, 10kor 10óraizik ha éhes de ezt mostanában van, hogy kihagyja, délben ebédel majd 1kor kap tejet, 4kor uzsizik, 7kor vacsizik és 9kor kap még tejet.
tehát nálunk 2-3 óránként eszik :D
Szia!
Szerintem ne aggódj ezen, hogy mennyit eszik, ő tudja és kész. Ha sokat akar ritkábban akkor úgy és pont.
Az én fiam lassan 10 hónapos lesz, és ő állította be magának végeredményben a menetrendet az evésben. Nagyrészt 4x eszik egy nap, kb 3-3,5 deciket. Ha 5x, akkor kevesebbet egyszerre, kb 1,5-2 dl. Fejre is állhatok, ha nem akar másképp enni :)
A menetrend így néz ki:
Reggeli, tejpép kb 3dl
Tízórai gyümölcs keksszel vagy zabpehellyel stb... kb 3dl
Ebéd főzelék kb 3dl
Néha van uzsi akkor kevesebbet eszik, kb 1 dl babajoghurt, vagy valami gyümi
Vacsora tejpép kb 2-3 dl
Remélem segítettem :) Én nagyon aggódtam ezen, mert gyógyszer miatt 7 hónaposan abba kellett hagynom a szoptatást, szóval nem volt alternatíva, a tápszert nem nem volt hajlandó meginni. De elég simán kialakul, és egy egészséges életerős kiskölök :)
Nehéz elhinni, hogy tényleg túl sokat enne, bár létezik valami ilyen rendellenesség, hogy az illető nem érzi a jóllakottságot.
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy ebben a korban ötször kell ennie a gyereknek egy nap. Mi volna, ha mondjuk egy hétig a rendes étkezéseknél hagynád, egyen amennyit akar, és pontosan felírnád, mi és mennyi volt ez? Nem tíz Túrórudit gondoltam uzsonnára, de ha egy Rudi után még megeszik öt almát, hát legfeljebb egy hasfájást kockáztattok. Utána akár egy dietetikussal is megbeszélhetnéd, hogy ez tényleg túl sok-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!