Csak én adok 8 hós babámnak még mindig bébiételt?
8 hósan még én is bébiételt adtam leginkább, és nem is a 8 hónapos kortól adhatót, mert nem bírta még a darabosat, egy pici darabtól azonnal öklendezett. Kb. 10 hó körül lehetett a fiam, mikor már nagyobb részben kapott házikosztot, mint bébikaját, és nagyjából ilyenkor kezdte elfogadni a darabosat is. Most múlt egy éves és már szinte mindent eszik amit mi, így már ritka, ha bébiételt kell venni neki, de azért még előfordul.
Szóval a lényeg, amit előttem többen is leírtak, hogy úgy csináld, ahogy neked/neki jó, ne foglalkozz azzal mi éppen a "trend", ha egyenlőre nem főzöl neki, és szívesen eszi a kész ételt, semmi baja nem lesz tőle. :)
Az én lányom 7,5 hós (6 hós koráig csak szopizott) és ő is csak bébiételt eszik. Nagyon szereti őket, főként a HIPP jön be neki és nekem is, mert mindig megkóstolom, amit én nem ennék szívesen, azt neki sem erőltetem. A férjemmel sokat beszéltünk róla, hogy bébiétel vagy főzzünk külön neki - időnk lenne rá - de abban maradtunk, hogy a bébiétel szigorúan ellenőrzött alapanyagokból van, a "friss" zöldség-gyümölcs meg ki tudja honnan származik, ezért maradtunk egyelőre az előzőnél. A Védőnéni is így javasolta egyébként, azt mondta ő is inkább onnantól ajánlja a friss dolgokat, amikortól itthon érnek. A külföldről hozottak valószínűleg túlvegyszerezettek.
Egyébként meg tényleg kényelmes és egy csomó olyan van, amit nem biztos, hogy otthon baba mennyiségben összedobnál. Tegnap a Picim például paradicsomos-kukoricás-cukkinis sárgarépát (HIPP) evett két pofára:o)
Sokszor egyébként én is szégyenlem magam a sok főzős kérdés után. De ettől talán még nem vagyok rossz anya. Engem is megnyugtattak a válaszok!!! Köszi, hogy feltetted a kérdést!
az is teljesen megfelel. de itt a jó idő cseresznye, barack szezon, én kihasználnám. (babám még szopizik)
az, hogy olcsóbb tuti nem igaz. (egy db pár száz Ft, abból ha megeszik napi 3-at, vagy többet, nem is olyan kevés. összehasonlítva mondjuk egy otthon készített főzelékkel) hogy egyszerűbb, elhiszem, de nem nagy fáradtság készíteni se.
ilyenek miatt nem kell rosszul érezned magad.
09:49 vagyok
ezt persze én se tesco-s zöldségből képzelem. közelben van a piac, ahol őstermelők is árulnak, abból a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!