Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én adok 8 hós babámnak...

Csak én adok 8 hós babámnak még mindig bébiételt?

Figyelt kérdés
Kezdem magam rosszul érezni, mert itt azt olvasom mindenfele, hogy ki mit főz a babájának. Én megmondom őszintén, megveszem a boltban az üveges kaját és azt adom neki. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb és talán még olcsóbb is. Már le kéne szokni erről? vagy nem probléma? Tényleg mindenki főz babájának?
2011. jún. 19. 20:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
én sokkal tovább is adtam bébiételt a babámnak:))))
2011. jún. 19. 21:07
 12/23 anonim ***** válasza:

8 hósan még én is bébiételt adtam leginkább, és nem is a 8 hónapos kortól adhatót, mert nem bírta még a darabosat, egy pici darabtól azonnal öklendezett. Kb. 10 hó körül lehetett a fiam, mikor már nagyobb részben kapott házikosztot, mint bébikaját, és nagyjából ilyenkor kezdte elfogadni a darabosat is. Most múlt egy éves és már szinte mindent eszik amit mi, így már ritka, ha bébiételt kell venni neki, de azért még előfordul.

Szóval a lényeg, amit előttem többen is leírtak, hogy úgy csináld, ahogy neked/neki jó, ne foglalkozz azzal mi éppen a "trend", ha egyenlőre nem főzöl neki, és szívesen eszi a kész ételt, semmi baja nem lesz tőle. :)

2011. jún. 19. 21:17
 13/23 anonim ***** válasza:
11 hónapos, a legtöbbször bébiétel kap. 2-3 naponta próbálok én is főzni neki, hogy szokja az ízeket.
2011. jún. 19. 21:50
 14/23 A kérdező kommentje:
köszönöm, öröm látni, hogy nem vagyok egyedül :)
2011. jún. 19. 21:52
 15/23 anonim ***** válasza:
8 hónapos és én is üvegeset adok neki. próbáltam főzni, de íztelen volt neki szerintem, mert nem kellett (persze a paradicsomos burgonya az igen)fűszereset még nem merek neki adni. azért adok üvegeset, mert talán az inkább "bio" mint a tesco-s spanyol, olasz meg mittomén milyen zöldség. és még egy darabig adok is neki.
2011. jún. 19. 21:54
 16/23 anonim ***** válasza:
Az en fiam 9 honapos, szinte csak bebietelt kap....az elejen lelkesen fözöcskeztem neki, de ha mindenböl a jo minösegüt veszem olcsobbnak nem olcsobb, a bebietelek pedig biztosan nem silany minösegü cuccokbol keszülnek különben gyartana boldog boldogtalan.
2011. jún. 19. 21:57
 17/23 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 11 hónapos még nem evett bébiételt. Többnyire főzök neki vagy a miénkből eszik ha nem túl fűszeres. Egyszer akartam adni neki bébiételt, bár ódzkodva és megkóstoltam és brutál sz@r volt, bár lehet hogy én fogtam ki valamit, de nagyon konzerv íze volt. Akkor úgy döntöttem, hogy nem veszek többet és nem is adok neki ilyesmit. DE ettől függetlenül ha mondjuk lenne még egy gyermekem vagy akármi akkor lehet hogy én is inkább bébiételt vennék, mert egy kisgyereknek külön főzni majdnem annyi idő mint a családnak főzés ideje. Ne érezd emiatt rosszul magad. :) Állítólag a Kecskeméti a legfinomabb a védőnőm mondta.
2011. jún. 19. 22:21
 18/23 anonim ***** válasza:

Az én lányom 7,5 hós (6 hós koráig csak szopizott) és ő is csak bébiételt eszik. Nagyon szereti őket, főként a HIPP jön be neki és nekem is, mert mindig megkóstolom, amit én nem ennék szívesen, azt neki sem erőltetem. A férjemmel sokat beszéltünk róla, hogy bébiétel vagy főzzünk külön neki - időnk lenne rá - de abban maradtunk, hogy a bébiétel szigorúan ellenőrzött alapanyagokból van, a "friss" zöldség-gyümölcs meg ki tudja honnan származik, ezért maradtunk egyelőre az előzőnél. A Védőnéni is így javasolta egyébként, azt mondta ő is inkább onnantól ajánlja a friss dolgokat, amikortól itthon érnek. A külföldről hozottak valószínűleg túlvegyszerezettek.

Egyébként meg tényleg kényelmes és egy csomó olyan van, amit nem biztos, hogy otthon baba mennyiségben összedobnál. Tegnap a Picim például paradicsomos-kukoricás-cukkinis sárgarépát (HIPP) evett két pofára:o)

Sokszor egyébként én is szégyenlem magam a sok főzős kérdés után. De ettől talán még nem vagyok rossz anya. Engem is megnyugtattak a válaszok!!! Köszi, hogy feltetted a kérdést!

2011. jún. 20. 07:09
 19/23 anonim ***** válasza:

az is teljesen megfelel. de itt a jó idő cseresznye, barack szezon, én kihasználnám. (babám még szopizik)

az, hogy olcsóbb tuti nem igaz. (egy db pár száz Ft, abból ha megeszik napi 3-at, vagy többet, nem is olyan kevés. összehasonlítva mondjuk egy otthon készített főzelékkel) hogy egyszerűbb, elhiszem, de nem nagy fáradtság készíteni se.

ilyenek miatt nem kell rosszul érezned magad.

2011. jún. 20. 09:49
 20/23 anonim ***** válasza:

09:49 vagyok

ezt persze én se tesco-s zöldségből képzelem. közelben van a piac, ahol őstermelők is árulnak, abból a legjobb.

2011. jún. 20. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!