Aki főz a babájának milyen mennyiséget készít? Kb mennyi egy fél éves baba adagja gyümiből és főzelékből? Egynap adhatok kétszer ugyanabból a kajából pl tízóraira és uzsira?
Figyelt kérdés
2009. márc. 23. 18:31
1/3 anonim válasza:
Hát szerintem ez nagyon változó. Az én fél éves kislányom megeszi ebédre a 190-200 g-ot, de valakinek nagyon lassan megy ennek a mennyiségnek az elérése (nekünk már második nap sikerült, úgyhogy egyből kiváltottunk egy cicizést). Ha még nem kóstolgattatok gyümiket, akkor délelőtt és uzsira azzal kezdjétek (én egy nap ugyanazt szoktam adni ebből). Aztán délben a főzeléket, amit - miután már többet kóstoltunk - most már naponta válogatok. Egyébként majd ha estefelé is bevezetek egy szilárdat, akkor ugyanazt a főzeléket adom neki, mint délben.
2/3 anonim válasza:
Előző vagyok. Azt elfelejtettem, hogy gyümiből kétszer eszi meg az egy üveggel, de betolná egyszerre is, csak azt még nem hagyom neki, mert emelett csak szopizik és inkább akkor az menjen neki.
3/3 anonim válasza:
Reggel és este gyümi. pl: alma, banán, ő.barack vagy ezeket lehet keverve is:alma-banán stb. lehet hozzá adni reszelt baba piskótát, háztartási kekszet. Mindenből egyet. pl. reggel 1 nagyobb édes alma lereszelve+1 babapiskóta reszelve, este 1 banán pürésítve. Ha már van foga, akkor nem muszáj reszelni, oda lehet adni rágcsálni ezeket, de szigorú felügyelet mellett, nehogy megfulladjon. Ebédre pürét vagy főzit(én csak az utóbbit szoktam) Lehet:brokkoli,cukkini,tök,uborka,cékla,zeller,saláta főzelék. Ezek gyorsan elkészülnek. Mennyiség:addig kell adni mindíg először 1 félét, míg 50 ml-t meg nem eszi, aztán lehet próbálni más ízeket(védőnő mondta)Minden főzit krumplival kell sűrűsíteni. Én nagyobb adagokban csinálom és lefagyasztom. Ha beírod a keresőbe h. Panni receptek (avagy mit főzzek a 6 hónapos lányomnak) ott találsz jó recepteket. Én ebből főzök! Nyugodtan adhatsz ugyanabból a kajából tízóraira és uzsira is,nem fogja megunni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!