Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, milyen a viszonyotok...

Anyukák, milyen a viszonyotok anyóssal? Változott a baba óta, jobb lett, rosszabb, ugyanolyan? Sokat szól bele a dolgotokba?

Figyelt kérdés

Az én anyósom a baba előtt is rémesen ellenszenves volt, sose a szemembe, pedig én mindent megtettem, hogy jó legyen a viszony. Kedves voltam, sütit vittem át stb. A hátam mögött a férjemnek mindig fúrt, leszólt a baba óta még inkább. Beleszól a hátam mögött, néha a szemembe, hogy lusta vagyok, mit nem csinálok jól, pedig nem tudom mit vár egy 8 hetes baba mellett. Egyelőre még nem értem utol magam házimunka terén, pedig nappal heti egyszer, ha alszom, hogy kipihenjem a húzós éjszakákat. Beleköt, mibe öltöztetem a babát, hogy megfagy kint body-ban. Én pedig 30 fokban nem teszek rá takarót, nincs az az isten, mert ha fázna, nem aludna békésen minden séta alkalmával...

Nálatok mi a helyzet e téren, vannak szerencsések értelmes anyóssal?

2011. jún. 17. 20:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Mintha az én anyósomról írnál:) Szó szerint ugyanez a helyzet, de engem már nem érdekel. Szerencsére ritkán találkozunk, én nem megyek hozzájuk, ők szinte soha nem jönnek hozzánk, így nincs konfliktus. Mindenki elvan magában.
2011. jún. 17. 22:30
 12/20 anonim ***** válasza:
Nekem jó, segítőkész, rendes Anyósom van. Mióta elköltöztünk és baba van, azótA még jobb, egy szavam sem lehet rájuk.
2011. jún. 17. 22:31
 13/20 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
100%
A baba előtt szörnyű viszonyban voltunk, pedig 2000 km van köztünk... Amióta megszületett a fiam azóta nagyon sokat javult a helyzet, de szerintem soha nem lesz az igazi. Valószínű csak azért lett kedvesebb hogy egyáltalán néha haza menjünk... Persze az ok nekem mindegy, lényeg hogy nem cseszeget.
2011. jún. 17. 22:58
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Hú az én anyósom a te anyósod?:)

Ugyanez a szitu nálunk is, beleszól mindenbe, pedig még kb 3 hónapos terhesen megbeszéltem vele, hogy majd ha kell segítség, akkor szólok, ha nem szólok, akkor megoldjuk az esetleges problémákat kérdéseket a férjemmel. Jójó, de tényleg szóljak! Gondoltam akkor minden oké, ezt megbeszéltük. Egészen a 7. hónapig bírta, amikor elkezdte ontani a jó tanácsait, hogy menjek napra, levegőre... otthon se volt, azt se tudja mit csináltam otthon egész nap. Na amikor megszületett a bébi, akkor meg... húúúú... olyan ostobaságokat mondott sokszor hogy a hajam ketté állt. És büszkén mondja, hogy felnevelt már két gyereket. Megjegyzem férjemmel semmilyen a kapcsolata, anyós fut utána, de a férjemet nem érdekli.. Nyilván nincs meg a bizalom, ami 0-3 évesen alakul ki... akkor hogy is nevelte a gyerekét? és így osztogatja a tanácsait brrrrrrrrr

2011. jún. 17. 23:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, látom vannak szerencsések is, de mások is kaptak olyat, mint az enyém, nekik is kitartás! :) Hál'istennek ritkán jön, én én is megmondtam már neki, hogy lehet abbahagyni, úgysem fogja. Csinált már olyat is, hogy átjött, a baba vékonyabb takaróval volt betakarva, mert nem volt hideg, erre fogja és leveszi róla, ráteszi a kétszer olyan vastagot, azt mondva, fázik. Közben halál békésen aludt persze...de fázik. Hát fogtam odamentem, levettem róla, amit rátett, és látványosan kicseréltem...húzta is a száját rendesen. :) Azóta a hátam mögött mondja, de a férjem meg úgy van, ahogy az előző válaszoló, nincs semmi kapcsolata vele, tudja jól, hogy őt mennyire rosszul nevelte, csak tiltott, indok nélkül. És persze anyós is mindig ezzel jön, hogy bezzeg ő felnevelt két gyereket, ő a királyász...fura módon a gyerekeinek más a véleménye erről. :)
2011. jún. 18. 07:58
 16/20 anonim ***** válasza:
51%

Nekem nagyon jó a viszonyom az anyósommal :). A kisfiam születése előtt is jó volt de mióta megvan a kisfiam még jobb. Ő is ad tanácsot meg elmondja a véleményemét de csak jó indulatból :D

Szerintem ez az anyós kérdés annyira felfújt dolog....

Ha 2 ember megpróbál egymáshoz alkalmazkodni akkor nem hiszem hogy olyan nagy probléma lenne.

Én nagyon szeretem az anyósomat, nekem sajnos anyukámmal rossz a viszonyom vagyis ő keveset látja az unokáját és ki tudok rajta akadni mikor osztja az "észt"....

Elvárja hogy mindig mi megyünk csak ha ott vagyunk sem foglalkozik a kisfiammal....... :-(

2011. jún. 18. 13:51
 17/20 anonim ***** válasza:

Míg együtt jártunk a férjemmel, addig ki nem állhattak. Apósom mindenféle k...nak elmondott, anyósom meg úgy tett, mintha vmi idegen lennék.

Aztán muszáj volt elfogadniuk, mert a férjemnek csak én kellettem az ő beszólásaik ellenére is! :-)

Mióta megszületett az unokájuk, lényegesen sokat javult a helyzet. Imádják a gyereket. Velem is normálisak. (na persze én nem tudom elfelejteni, hogy milyenek voltak!!!)

Anyósom normális, nem szól bele a nevelésbe és az öltöztetésbe.

Ma mondjuk kicsit kiakasztott. A gyerek bekakilt, de pelust nem cserélt alatta, mert a gyerek nem hagyta... :D

Több órán keresztül kakis pelusban a gyerek. Na mindegy...

Apósommal már más a helyzet. Nagyon csúnyán beszél a gyerek előtt, úgyhogy nem szeretem, ha ő is a gyerek közelében van.

2011. jún. 18. 21:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az első anyósom rém egyszerű volt,nem bántott,de a lányommal nem sokat törődött-ma sem.Komoly gondjaink nem voltak,csak valahogy nem tudtunk beszélgetni,más világok voltunk.Nem sok mindenbe szólt bele,de egy dologért nagyon dühös voltam rá,veréssel akarta nevelni a lányom.Már 9-10 hónaposan ráütött,ezért nagyon kevés alkalom volt,hogy úgy találkozott a lányommal,hogy én nem voltam ott.Mondjuk ő nem jött hozzánk,én mentem,ha látni akarta a gyereket.A férjem közben meghalt,szoktunk menni hozzájuk,de ők pl. fél év alatt kétszer hívták fel a lányom.Akkor sem tudnak vele mioről beszélni,nem érdekli őket sok minden.Közben lett új anyósom-apósom,új baba,ők úgy szeretik a lányom,mintha a vér szerinti unokájuk lenne.Programokra viszik,vigyáznak rá,ajándékot kap tőlük,hetente találkozunk,rendszeresen felhívják,saját szobát alakítottak ki neki a házukban,kutyát vettek neki.Össze sem lehet hasonlítani a vér szerinti nagyszülőkkel,szinte érthetetlen.Már 10 éves a lányom és ő is kezdi furcsállani.Szerintem intelligencia,érzelemvilág,szeretet,elfogadás,neveltetés kérdése mindez,ami vkiben vagy van,vagy nincs.Én boldog vagyok,hogy ilyen anyósom-apósom van,érzem a különbséget rendesen/és ez ugyanígy van a sógor-sógornő helyzetben is!/Hozzáteszem,a második anyósom értelmes,tanult nő,de szerintem nem csak ezen múlhat,sőt!
2011. jún. 19. 22:43
 19/20 anonim ***** válasza:
Ja,és azt elfelejtettem leírni,hogy mindemelett már 3 vér szerinti unokájuk van de még csak különbséget sem érzek sosem a gyerekekkel kapcsolatban.
2011. jún. 19. 22:47
 20/20 adriennjeni ***** válasza:
Hát én megemelem a kalapom egy jó anyós előtt, komolyan. Engem az enyém utál, mert elvettem az arany tojást tojó tyúkocskáját. Ezért elmond mindenek. Holnap megyek orvoshoz, mert van két erős pozitív tesztem. Megegyeztünk, hogy amíg csak lehet nem közöljük a családjával,ha esetleg tényleg jön a baba, nehogy elátkozzon... :(((( Ha megkérdezték tőlem milyen anyósom van...azt mondtam ilyet kívánok mindenkinek. Hát az Isten mentsen mindenkit az ilyentől. Csak a Párom miatt tartom a számat!
2013. febr. 17. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!