Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam nem akarja megenni...

Kisfiam nem akarja megenni sem az almát, sem az őszibarackot. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

1,5 hete kezdtem a kóstoltatást, és addig jutottunk el, hogy 4-5 kiskanál gyümit eszik. Adtam neki frissen reszeltet és kész bébikaját is, egyik sem jó. Fintorog és kiköpködi.

Hogy kezdjem el így neki a főzeléket? 6 hónapos

2009. márc. 23. 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy! ráérsz akkor még vele. ha nem ízlik neki,ne erőltesd,különben egy életre megutálja. majd egy hét múlva próbálkozz újra...hátha.
2009. márc. 23. 11:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Simán.Ezt a 2 dolgot kihagyod 1 ideig és megkínálod sötőtökkel,répával.Ezek édesek,biztos bejön majd neki.Ha már jobban megy a kanalazás újra megpróbálod a savanyúbb dolgokat is.
2009. márc. 23. 11:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szépen lassan el fogja fogadni. Mi is így kezdtük. A kislányom 3 hete kap gyümölcsöt, de még mindig nem eszik meg egy egész adagot, utána még kéri a szopit is.Főzeléket még nem kapott és még nem is akarok adni neki addig, amíg nem váltunk ki egy szoptatást. Még ráértek, nem kell pár nap alatt megennie egy egész adagot. Bőven elég 1, másfél hónap alatt is, így se késtek le semmiről. Ő tudja, mi jó neki, majd ha belejön, alig fogod a szájába tenni a falatokat. Addig is nyugalom és kitartás!
2009. márc. 23. 11:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Én nem szeretnék még szopit kiváltani a gyümölccsel. Két kaja között csak nasiként szeretnék neki adni gyümölcsöt, meg hogy szokja a különböző ízeket. De nem jött be.

Igazi kiskrapek: csak a cici!

2009. márc. 23. 11:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Na, mintha én írtam volna ezt a kérdést 1 hete. :)

Nálunk se kellett se az alma, se az őszibarack pép, se együtt a kettő. Aztán adtam neki 3 napig őszibarack levet a pép helyett, pár kanállal. Az már ízlett neki, utána meg banánt kapott őszibarack péppel, és azt már szerette, biztos jó édes volt, úgyhogy az ment még 3 napig. Ő is cicifüggő fiú. Biztos meg vannak sértődve, hogy ennek se az íze, se az állaga nem olyan, mint a tejcinek. Fokozatosan kell hozzászoktatni, hogy van más is a cicin kívül.

6 hónapos anyuka.

2009. márc. 23. 12:41
 6/6 A kérdező kommentje:

:-)

Probálok fokozatos lenni, de semmi nem kell neki csak én. Vagyis a cici. Lehet megpróbálkozom a banánnal én is.

2009. márc. 23. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!