Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én érzem úgy, hogy egy...

Csak én érzem úgy, hogy egy kicsit túl sokat várnak el a mai anyukák az újszülött babájuktól?

Figyelt kérdés

1. Aludjon egyedül, ringatás nélkül a kiságyban.

2. Ne sírjon, csak ha éhes.

3. Az éjszakát aludja át, nappal legyen csendben.

Ehhez és hasonlókat várnak el, legalábbis a kérdésekből ítélve. Senki nem mondta el neki, hogy egy baba csak sírással tud kommunikálni, ha valami baja van? Hogy nálunk az elején nincs nappal-éjszaka váltakozás? Hogy kelni kell hozzájuk megetetni, akár 5x is éjszaka? És még sorolhatnám...

Anyukám, anyósom más nőrokonaimnak ezek természetesek voltak.

Mi történt anyukák????

2011. jún. 17. 19:19
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsók! Igen, szörnyen általánosítok! Csak olvassátok vissza az utolsó 3 oldalt, és akkor megértitek, miről kérdezek! Most nem arról van szó, hogy a gyerek börtönőr, ugyan már! De minek kell nyavalyogni, ha az a gyerek nem alszik?! Anyuka éhes, álmos, nyűgős stb...

Nekem ne mondja senki, hogy nem lehet megoldani, hogy valaki normálisan étkezzen, és a többi szükségletét is megoldja gyerek mellett, főleg az első időkben! Én felkötöttem kendőbe, és kész. Tudtam főzni mosni vasalni takarítani! Meg kell oldani, nem rögtön a legegyszerűbb megoldást választani, mégpedig hogy hadd sírjon a gyerek...

2011. jún. 17. 22:36
 22/26 anonim ***** válasza:
41%
Én minden választ végigolvastam. Viszont sok baba nem szereti a kendőt, nem minden gyerek egyforma, megint általánosítasz. Az, ami nálad működött, miért működne másnál? És, ha valakinek pl. hasfájós a babája, hiába teszi kendőbe, attól nem fog békésen nézelődni, ugyanúgy sír, mert fáj a hasa. Ha pedig valaki nem szereti a kendőt, akkor megint anyuka mit csinál, nem eszik, mert a baba pl. csak karban ringatva tud meglenni? Akkor mi a remek megoldásod? :) Nem, nem minden helyzetet lehet megoldani, és olyankor is muszáj a szülőnek saját magára is figyelni, legalább naponta egy kicsit.
2011. jún. 18. 07:52
 23/26 anonim ***** válasza:
65%

19,36-os vagyok tegnapról

"De minek kell nyavalyogni, ha az a gyerek nem alszik?! Anyuka éhes, álmos, nyűgős stb...

Nekem ne mondja senki, hogy nem lehet megoldani, hogy valaki normálisan étkezzen, és a többi"

Hát ez mondatod nagyon nem tetszik,ugyan engedd már meg,hogy akinek reggeltől esik,estétől reggelig sír a babája az had nyavalyogjon már egy kicsit??Igaza van az utolsónak,nem minden baba van el a kendőbe is,és nem minden anyuka viseli a terheket olyan frappánsan mint te.első fiam kb 3 éves olt amikor először átaludta az éjszakát,ő is olyan volt,hogy sírt állandóan.megviselte a hasfájás,a foga,és nagyon rossz alvó volt,talán ennyi idő után megengedhettem magamnak hogy kicsit kiakadjak.Most amikor megszületett a második fiam,ő olyan kis nyugodt,békés baba,és amikor éjjel felkeltem hozzá 3*már kipihent voltam reggel,mert csak ennyiszer keltem.szerintem ne bántsuk azokat az anyukákat akik másként viselik a terheket,és jogosan sírdogálnak és panaszkodnak.

2011. jún. 18. 08:34
 24/26 Brigitta04 ***** válasza:

Szia,sziasztok.

Én úgy gondolom,hogy az anyaság"árnyoldalárol"sokan nem beszélnek.Kevés olyan lap,füzet van amiben szó esik arrol,hogy az anyasággal bizony járnak kellemetlen dolgok is.Természetesen mindenkinek a babája az első és aztán jön minden más.DE van olyan baba amelyik sírósabb,hasfájosabb...lehetne sorolni velük kicsit komplikáltabb az első pár hét,hónap.Van aki könnyebben van aki kicsit nehezebben veszi ezeket.Nem vagyunk egyformák!De azért "leszolni"valakit mert neki nem annyira könnyen mentek az elé gördülő akadályok?

Kedves kérdező örülj annak,hogy te megtudtad oldani úgy a dolgokat,hogy magadra kötötted a babád.Nekem pl ez nem ment volna,a kisfiam bő 4 kilóval született juniusban,a melleim akkorák lettek mit két görögdinnye ami jócskán húzta a hátamat derekemat.Na mostmég ide kellett volna a gyereket is kötnöm be is szakadt volna a hátam.Látod ez sem müködik mindenkinél.Van ami nekem is nehezen ment de megoldottam mindent igy vagy úgy.És igen vannak akik mártirkodnak,feláldozzák magukat az anyaság oltárán.Nem vagyunk egyformák!!

2011. jún. 18. 13:30
 25/26 anonim ***** válasza:
Na igen, mi is ezt hiányoltuk nagyon az első pár hétben, hogy sehol sem írják mire készülj, ami nehéz. A rokonság is annyit mondott, hogy "Nem tudjátok mit vállaltok", meg "Az első három hónapban se nappalod, se éjszakád." De semmi konkrétum, hogy mondjuk erre, meg arra készülj, akkor könnyebben veszed az akadályokat...
2011. jún. 18. 17:24
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig minden hsz-t, de én az ellenkezőjét tapasztalom; az idősebb nőrokonoktól állandóan csak azt hallom;

-méééég nem alussza át az éjszakát???az enyém ilyenkior már rég...

-mééég nem eszik ezt-azt??? blllaaablllaaa

-miért sír ennyit?az enyém sose sírt ekkor meg akkor...

mindezt 40-50 év távlatából. (persze az idő megszépít mindent)

2011. jún. 18. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!