Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én érzem úgy, hogy egy...

Csak én érzem úgy, hogy egy kicsit túl sokat várnak el a mai anyukák az újszülött babájuktól?

Figyelt kérdés

1. Aludjon egyedül, ringatás nélkül a kiságyban.

2. Ne sírjon, csak ha éhes.

3. Az éjszakát aludja át, nappal legyen csendben.

Ehhez és hasonlókat várnak el, legalábbis a kérdésekből ítélve. Senki nem mondta el neki, hogy egy baba csak sírással tud kommunikálni, ha valami baja van? Hogy nálunk az elején nincs nappal-éjszaka váltakozás? Hogy kelni kell hozzájuk megetetni, akár 5x is éjszaka? És még sorolhatnám...

Anyukám, anyósom más nőrokonaimnak ezek természetesek voltak.

Mi történt anyukák????

2011. jún. 17. 19:19
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ennyi választ kaptam! Igazából azért is tettem fel a kérdést, hogy a szóban forgó anyukák egy kicsit észbe kapjanak. Azért is rossz mindig olvasni a sok panaszkodást, mert én 3 évet vártam a lányomra, számtalan vetélésem volt, szóval nem volt gyaloggalopp a gyrekvállalás. Talán ezért is teszek meg érte mindent. Lassan egy éves, nagyon nehezen alkalmazkodott a külvilághoz, a szülés is borzalmas volt, talán ezért is sokat sírt. Plusz hasfájás miegymás...

De mindig kielégítettem az igényeit, legyen az egy cumizás a cicin, vagy egy nagy séta a levegőn hordozókendőben.

Hiszek abban, hogy az első pár hét alakítja majd a további kapcsolatunkat, és egyenlőre ezt igazolva látom. Engem anyukám erre tanított, nővéremet is, és egyelnlőre az összes gyerek boldog és kiegyensúlyozott.

Csak tudjátok, megszakad a szívem, amikor olvasom, hogy valaki 2 hét után feladja, és inkább rázárja az ajtót az üvöltő gyerekre. Mert volt iyen...

2011. jún. 17. 20:03
 12/26 anonim ***** válasza:
76%

Csatlakozom az utolsóhoz!

Az én fiam is 6 hónapos korától átaludta az éjszakát,előtte is csak 1x kelt szopizni!

Nem volt egyáltalán sírós csak ha éhes volt azt jelezte.

nagyon jó alvó volt mindíg is,most 13 hónaposan éjszaka 12-13 órát is alszik,nappal meg 3-at.

A fogai úgy jönnek ki,hogy szinte csak azt veszem észre,hogy koccan a kanál.

Kb 2 hónapos korától magától alszik el a kiságyban és úgy,hogy SOHA nem hagytam sírni!Ő szereti a nyugodt,csöndes kis szobáját!Próbáltam már összebújva elaludni vele...nem bírt elaludi!

Szóval nekem ilyen babát dobott a gép,úgy hogy én soha nem vártam el tőle semmit!

2011. jún. 17. 20:13
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Szamomra ezen nincs is szemmi hihetetlen, hogy vannak babak akik nyugodtabbak es jobban alszanak.....

En igazabol nem erre ertettem a valaszomat.

Pl tesom kozmetikusa mondta egyszer, hogy az O fia, mar a korhazban hasra fordult!!

Max 1 hetes lehett, mert nem szoktak senkit bent tartani tovabb ha nincs gond.

Ezek azok a dolgok amik felre vezetik sokszor az anyukakat....

2011. jún. 17. 20:17
 14/26 anonim ***** válasza:
65%

Ahogy olvastam fentebb régen egész más volt. Nekem sincs segítésem, szüleim messze laknak, anyósomék meg csak max. megnézni a babát jönnek át 2 hetente, semmi több. Így azért nehezebb, mint amikor a nagymama vitt ebédet át, vagy átvették a babát, ellátták az anyukát tanácsokkal, nem pedig gyere rá magadtól mindenre lehetőség szerint. :)

Azért az szerintem elvárható, hogy egy 2-3 hónapos baba már ne keljen 5x éjszaka, ha nincs kimondottan valami baja. Én sem hagytam még sírni a mi két hónaposunkat és van amikor 2x kel éjjel, van amikor csak 1x, de a szüleimnek abban igazuk van, hogy időnként igenis meg kell csinálni a házimunkát, és nem kell mindig azonnal ugrani, ha sír. Hozzám sem ugrottak 27 évvel ezelőtt minden percben, sőt volt hogy éjszaka hagytak sírni egy éjjel, és utána már átaludtam az éjszakát, mégsem lett maradandó lelki sérülésem, ők viszont nem készültek ki teljesen tőlem. :)

2011. jún. 17. 20:25
 15/26 anonim ***** válasza:
40%
jellemzően lepontozták az utolsót...nem mondott semmi rosszat
2011. jún. 17. 20:44
 16/26 anonim ***** válasza:
44%
Hát igen jó lepontoztak, de feltétlenül nem érdekel. :) Tartom, amit mondtam, a kérdés írója meg eleve rémesen általánosít, de ahogy a férjem szokta mondani, ha a szülők kidőlnek a baba igényei miatt ld. 5x kelés éjjel, akkor ki ad neki enni? :) Nem evidens, hogy megdögöljünk a babáért. Mi imádjuk a 2 hónapos leányzót, 99%-ban ugrunk, de ha tudom, hogy nem éhes, pelus csere volt, nincs melege, nem fázik, jól hallhatóan csak nyávogva sírdogál, akkor csak nyűglődik, nem ugrunk azonnal minden esetben, mert néha muszáj megkajálni, vagy felteregetni, mert az sem megoldás, ha a férjem 3 napos ingben jár dolgozni...
2011. jún. 17. 20:50
 17/26 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
72%
Mi is külföldön élünk, semmi segítségem nincs. NEkem jót tett hogy nem volt kihez "lepasszolni" a fiam az elején, megtanultam kitartóan ellátni. Még most is 3szor kel éjszaka, de belerázódtam, nem okoz gondot felkelni. Nem várom el hogy átaludja az éjszakát. Én sem értem azokat akik zsenit akarnak gyerek helyett... Meg kell találni az aranyközéputat.
2011. jún. 17. 20:53
 18/26 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Az lemaradt hogy 5 hós a fiam.
2011. jún. 17. 20:54
 19/26 anonim ***** válasza:
59%
Egen, én volnék az a bizonyos férj :) Oké, nem lehet sokat várni a babucitól az első hetekben, de ne legyen már börtönőr. Imádjuk, és a kincsünk, de nem ő irányítja az életünket, hanem szebbé, jobbá teszi, és mi irányítjuk az övét. Igen, etetjük ha éhes, játszunk vele, de attól még a mi életünk sem áll meg, ugyanúgy kell a magánélet, a pihenés, no meg persze a házimunka sem állhat meg. Szóval babuci igényeit ki kell elégíteni, de nem a saját végkimerülésünk árán. A szülők, nagyszülők sajnos csak dogmatikus hülyeségeket mondanak, mert rengeteg dolog változott, több dolognak hasonló korú kisszülőktől utána lehet kérdezni, nem pedig azt követni, amire jóanyám 30 évvel ezelőttről emlékszik. Mi neveljük a babácskát, mi vagyunk vele 7/24-ben, szóval tanácsot lehet adni, de majd én tudom, hogy mit teszek. Az meg sajna a drága szülőben (a miénkben) nem fordul meg, hogy segítsen a kismamának, porszívózni, takarítani, amíg ő babázik. Anyám pl azt akarta volna, hogy átjön, és kádat sikáltat vele, meg ugráltatja, mintha a babulás nem lenne elég... És én vele nőttem fel :)
2011. jún. 17. 21:00
 20/26 anonim ***** válasza:
32%
20:44es vagyok,100%osan egyetértek a kedves férjjel és kedves feleségével,ugyanígy vagyunk a férjemmel,ugyanígy csináljuk,és imádjuk a 2 hónapos kisfiunkat
2011. jún. 17. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!