Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiakadtok néha azon, hogy itt...

Kiakadtok néha azon, hogy itt mindig csak olyan gyerekekről írnak, akik az átlagnál gyorsabban fejlődnek?

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, nem akarok vitát elindítani, csak valahogy ez most kijött belőlem.

Van egy 16 hónapos kisfiam, és a védőnő szerint úgy fejlődik, ahogy az a nagykönyvben le van írva. Azonban ahányszor olvasgatom ezt az oldalt, mindig megrémülök, hogy talán le van maradva a többi gyerektől, mert egy csomó olyan dolgot írnak hasonló korú gyerekek anyukái, amit az én kicsikém még nem csinál. (Pl. olvastam, hogy 15 hósan már biliztette a gyereket...stb.)

Ezektől én egy kicsit kiakadok. Ti nem vagytok néha így ezzel?

2011. jún. 17. 16:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Már nem akadok ki mert sokan azért tuloznak ám kicsit,hogy jobbak legyenek másnál...
2011. jún. 17. 19:31
 12/17 anonim ***** válasza:

Én sokszor kiakadok.Nagyon feltűnő, hogy itt szinte minden baba 6 hónaposan kúszik, ül, 7 hónaposan feláll és mászik, 8 hónaposan lépeget..szembetűnő az, hogy itt érdekes módon minden baba zseni.Persze arc és név nélkül mindenki azt ír, amit akar, és most már elosztom 3-mal az ilyen válaszokat.A saját családomban a sógornőm versenyezteti a gyerekeinket, az övé egy hónappal fiatalabb, és persze, mindenben jobb.Ő már ül, és áll.Láttam én ezeket a dolgokat.Ülés: bébikompba, hintába berakják, és szerintük ül.Állás: megfogják a hónalja alatt, lerakják a földre, fogják végig, de áll!Jaj, de ügyes!!Ezt várják tőlünk, hogy essünk hasra.

Én soha nem éreztem késztetést arra, hogy nagyzoljak, vagy valótlant állítsak, sem ezen az oldalon, sem a családban.Tisztában vagyok a gyerekem erősségeivel, és néha az ügyetlenkedéseivel is.9 hónapos lesz 1 hét múlva, és nem ül rendesen, csak úgy félig-meddig.Nem állt négykézlábra, nem mászik, és nem állt még fel.Mondjuk, ezt nem is várnám még.Forog ezerrel, kúszik, és a kezére támaszkodva ül.És én ezt mindig így írtam le.Semmi hasznom belőle, hogy hazudozzak.Egy picit meg kell erősödnie az izmainak, eleve egy törékeny kislány, nem várok tőle csodát.Értelmileg viszont átlagon felül van.Nem érdekel, mit csinál mások babája, mert ez nem verseny!Nekem akkor is ő a legügyesebb, még ha mások szemében béna is.A gyerekorvos mondta, hogy akkor sincs gond, ha egy gyerek kihagy valamit.És annyit gondolkoztam azon, hogy ennek mi értelme van??3 éves korára minden gyerek ugyanazt tudja, akkor majd eltörpülnek ezek a dolgok.Az enyém nem a mozgásban a legügyesebb.És akkor mi van??Lehet előbb fog kerek magyar mondatokban beszélni.És ami a legfontosabb: mivel nem én befolyásolom, hogy hogyan fejlődik a mozgásban, nem vagyok attól rosszabb anya, hogy az én lányom még nem állt lábra 8 hónaposan.A gyerek irányít, ő tudja, mire, és mikor képes az idegrendszere, és az izomzata.

2011. jún. 17. 19:53
 13/17 anonim ***** válasza:

Én a szupianyuktól akadok ki, akik még sz@rni se mennének el a gyerekeik nélkül mert annyira jó anyák, meg az ŐŐŐŐ gyerekük még tévét újságban sem látott mert káros, nem esznek csak BIO kaját stb...

Én már unom az egészet, nem is szívesen beszélgetek anyukákkal egy ideje messzire kerülöm őket.

2011. jún. 17. 19:53
 14/17 anonim ***** válasza:

én meg a "ma 19:53" jellegű válaszokon akadok ki néha :) enyém 6 hónaposan nem kúszott hanem szabályosan mászott és stabilan ült pedig nem ült soha kompba, nem ültettem, nem állítottam a lábára soha, mégis 7 hónaposan a bútorok mellett lépegetett. nem tudom ezen mit kell 3mal elosztani és miért tűnik ez nagyzolásnak. de hogy megnyugtassam a lelkedet, leírom, hogy ortopédiára járunk mert a korai mozgásfejlődés miatt elgörbült a pici lába :( most 1,5 éves, úgy néz ki lassan helyrejön :)

minden baba más, ezt kéne elfogadni! persze, vannak olyan szülők akik nagyzolnak és dicsekednek és túloznak, de azért ami benne van a "-tól-ig" kategóriába azt ne osszuk már el hárommal :)

bocs a személyeskedésért de ha már témánál vagyunk, gondoltam leírom én is!

2011. jún. 17. 20:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Én nem állítottam azt, hogy nincsenek ügyes babák! Nem kell senkinek magára venni, mert csak általánosságban írtam.Biztos van ilyen is, nem mondtam, hogy mindenki hazudik.Az viszont érdekes, hogy ezen az oldalon csak, és kizárólag ilyen babák léteznek.És nem irigykedek cseppet sem, ha ez volt a célod.Csak néha tényleg azt érzem,amikor olvasom a mozgásos válaszokat, hogy egymásra licitálnak az anyukák, hogy az ő gyerekük miben jobb.Én soha nem hasonlítgatom össze más gyerekekkel, és őszintén, tényleg nem érdekel, hogy xy babája mit, mikor csinált!Ezt fontos volt leírnod.Én a kérdésre válaszoltam, te nem. Te pedig belém kötöttél.Gratulálok!
2011. jún. 17. 21:40
 16/17 anonim ***** válasza:
53%

Na en ismerek olyat is, aki SOHA nem rakott pelenkat a babajara, hanem figyelte a baba minden rezduleset es lejegyzetelte, hogy a baba mikor pisil...ez a baba tehat vegig szobatiszta volt :-)

Kulonben az en kisfiam is ult mar 6 honaposan javaban, parna volt mellette es mogotte ha borulna. Pont az elso szuletesnapjan indult meg egyedul, de jarni igazabol 14 honaposan kezdett, addig abban a ket honapban inkabb ket-harom lepest tett csak meg. Most 19 honapos, es szerintem feltunoen sok szot tud es rendkivul gyorsan tanul, viszont majd` bekakal ha egy ici-pici lepcsofokot meg kell tennie lefele egyedul. Felfele megy. Es nem emlekszem arra, hogy valaha forgott volna, de szol, hogy kakipeju, neha elotte, neha utana. Tehat ebben-abban elorebb jar, mig masban szerintem hatrebb. Ezen nincs mit se 3-al se tobbel elosztani.

2011. jún. 17. 21:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem szoktam kiakadni, mert sok babával és kisgyerekkel volt már dolgom, és megtapasztaltam, hogy tényleg mások, egyik ebben jobb, másik amabban erősebb, harmadik kb átlagos, negyedik mindent kicsit később kezd de attól még totál rendben van, ötödik mindent kicsit előbb és ő is... individumok.

Nekem csak kettő sajátom van még egyenlőre (bár az unokahúgomat is mi/zömmel én neveltem fel, de akkor még csak kamasz voltam és túlaggódtam sok mindent), és mivel nagyjából tudom, hogy mi lenne az a pont amikortól segítségre szorulna egy gyerek (pl késői beszédfejlődés miatti beszédindítás), ezért tudom, hogy nem a szomszéd zsenipalántához kell hasonlítani, mert semmi értelme, ráadásul sokan szeretnek túlozni is, mintha a gyerek ügyessége az ő szülői mivoltát minősítené pozitívan...

A lányom nagyon kommunikatív, korán és meglepő ügyesen kezdett beszélni (nem írok hónapot direkt, mert nem az összehasonlítás a célom), mozgásfejlődésben átlagos. 2.5 évesen lett szobstoszta, teljesen magétól, egyetlen hét alatt. Sosem erőltettem, tudtam, hogy még nem érett rá.

A fiam még csak 16 hós, viszont már most jelzi hogy "piszi" vagy "kaka", általában művelet után, de a múlt héten és a héten már többször mutatta a bilit hogy 2piszi oda!" Rá is ült és pisilt is! Ő jóval korábban lesz szobaiszta mint gondoltam volna. Ráadásul irtó erős és ügyes, nagyon jó mozgású, csak lesünk hogy miket mutat magából.. ennek ellenére még nem jár önállóan. De pl ügyesebben labdázik és mászókázik, mint akármelyik hároméves. Felmászik mindenhová: a kád szélére és onnan a mosdókagylóba, a játszótéren a kapaszkodóköves mászófalra (függőleges fal!), kötélen egy méterre felhúzódzkodik csak karizomból... a nővérét utánozva megtanult bukfencelni! De még nem jár önállóan, míg a kicsik többsége egyéves kora körül elindul. Na és? Akárki elkezd sápítozni hogy dehát hogyhogy nem úúúristen - mert bezzeg az enyém - vidd orvoshoz..., csak mosolygok. Nem izgat, hogy bezzeg a Pistike. Az enyém ilyen. Különböznek. És így is van jól.

2011. jún. 17. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!