1 éves fiamnak születésétől kezdve van hátul a tarkóján egy sáv, ahol sokkal sprődebb és sötétebb (gyorsabban is nő) a haja mint másutt. Más tapasztalt ilyet? Ez meg fog változni vajon?
Az ilyen jelenségeket hívják minornak. Ez azt jelenti, hogy eltér az átlagtól, tehát minimálisan rendellenes, de önmagában nincs jelentősége. Ilyen még pl. a dupla forgó is. Ha egy gyereknél 4-5 minort találnak, akkor kezdik el nézegetni, áll-e valami a háttérben. A legtöbb minor születés után azonnal látszódik, az újszülöttes orvos keresi is ezeket, szóval nem kell aggódnod, mert ha többet találtak volna nála, rajta lenne a záróján.
Még annyit, hoghy szinte minden gyereknek van egy-két minorja, tehát akár tényleg nevezhetjük szexepilnek is:)
Köszönöm a válaszokat!
A fiamnak és a lányomnak is dupla forgója van, ugyanúgy, mint az apjuknak (ugyanott és ugyanarra is állnak). Más furcsaság a fiamon nincs, legalábbis eddig nem vettünk észre egyebet. A lányom viszont 6-6 ujjal született a kezein (apjuknak meg 1-el több pár lengőbordája van, innen van a defektes gén biztos), de egyéb eltérést a születését követő alapos kivizsgálás sem mutatott.
töltöttem fel képet, igazából csak az elsőn látszik valamelyest, hogy miről van szó, bár itt vizes a haja (sajnos nincs olyan képem róla hátulról, ahol száraz a haja), de a sötétebb sáv azért elég feltűnő. Első blikkre lehet hogy úgy tűnik biztos azért sötétebb, mert ott hosszabb, de nem! Pont előző nap nyírtam neki géppel, egyforma rövidre körben-oldalt.
A második képet csak azért tettem fel, hogy az eredeti színét jobban lássátok. Sötétszőke haja van, kis vöröses beütéssel. Az a sáv meg gesztenyebarna neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!