Titeket is feldühít ez? Mit csináltok/hogyan fegyelmeztek ebben az esetben? (többgyerekesek)
Én összetenném a két kezem, ha 3mp után megcsinálná, amit mondok neki.:)
2,5 évesen még javában a dackorszakban van, ez életkori sajátosság. Ha most megfogod, ki fogja nőni, csak idő kell hozzá. Tudom, nekem 3 van.
Bocsi, de ez a 3 mp most tényleg komoly? Elvárásod szerint hány másodperc alatt kellene reagálnia?
Mert én örülök, ha kérek valamit és pár másodperc után teljesíti. Ami azt illeti, nálam ez szófogadást jelent, egy 3 éves gyereknél mindenképp.
persze, hogy vissza fog ütni! már a bölcsibe mikor el akar venni egy gyerektől egy játékot, az nem adja, erre majd jól megüti mert otthon azt tanulta, ha anya akar valamit akkor rám csap, akkor nekem is ezt kell tennem...
azért mert nem fogad szót egyből, szerintem erős a megütés, az akkor legyen az eszközöd mikor nagyon veszélyes dolgot csinál vagy ami baromira tiltólistán van.
próbáld meg nem egyből fenyegetni hanem jutalmazni!
mondjuk ha mennétek haza a játszóról de ő nem akar akkor nem azt mondd, hogy ha nem jön majd jól lekeversz neki vagy nem jöttök holnap hanem ha ügyesen összeszedi a játékokat és elindultok akkor otthon majd kap egy nagy tányér meggyet tejszínhabbal vagy fogsz legózni vele míg sül a vacsora, stb. és dicsérd nagyon nagyon sokat, ha valamit 3 mp múlva megtesz akkor dicsérd meg, hogy nagyon ügyes volt, így azt fogja látni, hogy megéri megtenni
köszönöm neked is, de ez sem ment. És itt nem az ilyen "kicsi" helyzetekre gondolok. Hála az égnek egyelőre még ilyen problémánk nincs. Ilyeneknél nem is ellenkezik. Sem a boltban édességért, sem a játszótéren. Inkább olyanokra gondolok (nem lehet mindent leírni), hogy vannak olyan területek ahol nem engedem menni (lépcsős hely a mamánál, kertben sittes terület-szilánkok-, hálóba nálunk nem lehet bemenni játszani, pultról nem vehet le semmit -játékot sem ha vmiért oda rakom...., rááll vmire) És ezeknél a helyzeteknél....
És igen, tudom hogy nem szabad(na) megütni, ezért is kértem a segítségeteket. Újra megpróbálom ezekkel, csak sajnos 2 majd egykorú gyerekkel, háztartás (és belső problémák) mellett nem megy. Neked hány gyerek mellett megy ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!