Segítség! Valaha meg fog nőni a gyerekem?
Szia, hátha ez megnyugtat!
Az én fiam 3450 grammal és 51 centivel született.
Átlagban fél éves korára illik a babának megduplázni a születési súlyát, 1 éves korára megháromszorozni. Na ehhez képest a fiam 1 éves korára alig-alig érte el a 7 kilót, nőni meg szinte egyáltalán nem akart. Ráadásul 14 hónapos koráig egyetlen egy foga sem volt.
Én már sírtam a gyerekorvosnál, hogy "vallja be", hogy törpe a gyerekem, hisz' látom.
A doki csak mosolygott, illetve nyugtatgatott, hogy nincs semmi baj, higyjem el nyugodtan.
Most a fiam 17 éves, 178 cm, szép arányos izmos teste van, aktívan sportol!!!! És még nőni fog valószínűleg pár centit.
Azt azért hozzá tenném, hogy 5. osztályos koráig mindig ő volt a legkisebb az osztályban, ill. olyan "ceruza vékony" volt. De egy nyár alatt, 5.osztályról 6.osztályra annyit nőtt , hogy az utolsó helyről a tornasorban előre lépett a második legmagasabbá.
Szóval fel a fejjel, vannak akik később, sokkal később érik be fizikailag a korosztályukat.
Hozzáteszem, hogy természetesen a szellemi fejlődést ez nem befolyásolja (bár ezt gondolom Te is tudod), a kölyök kitűnő tanuló.
Minden jót, szia
Fiam nagynak született de 2 és fél évesen triplázott csak az 1 év helyett.
ő tejallergiás(tejfehérje!)
miota diétázunk,hizott 2 kilot,4 hónap alatt,elötte 1 év alatt se ennyit.
etesd változatosan,ne görcsölj rá a rengeteg enzimre,vitaminra,csak normál mennyiségben kapja.az se jo ha egy gyereket teletömnek ilyenekkel.
ha te is az vagy akkor miért is várod el a babától h nagy legyen ?
semmit ne tegyél majd hízik ahogy akar ezt úgysem tudod befolyásolni max a kényszereddel ártasz neki, amint írod rendesen eszik és változatosan akkor nincs okod félni nem fog éhen halni sem egyebek max kicsi lesz .-)))
ne aggódj semmi baj
a lányom 1 évesen 8100g volt
3400g született 54cm-vel (én 165cm vagyok ha ezt eléri akkor örülök majd)
most 9 éves 27kg és 128cm a legkisebb az osztályban de pl tornából mindig mindenben elöl van :-)
a fiam meg 6 éves most 30kg és 125cm :-)
folyton ikreknek nézik őket
különben is a kicsi lányok olyan aranyosan legalábbis a párom szerint (183cm magas szal sámli kell hozzá:-)))))
Ne keseredj :)
az első lányom 3010 g-mal született,1 évesen 8 kg sem volt,viszont mozgásilag szépen fejlődött. A doktornő az 1 éves státuszon nyíltan kimondta,hogy kicsi a gyerek!
Most igaz,még csak 4 éves,de végig nézve a csoporton,szépen behozta a lemaradást-a szülei sem valami vasgyúrók,meg égimeszelők,szóval ahhoz képest nagyon is jó!
Ne aggódj,minden baba más! Nem minden baba triplázza meg a súlyát 1 éves korára! de ez egyáltalán nem baj! Később be fogja hozni amivel úgy gondolod,hogy el van maradva!
Ha kiegyensúlyozott,nem mozgás hiányos baba,akkor meg pláne nem kell aggódni!!
Üdv: 2gyermekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!