Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy telik egy napotok 2...

Hogy telik egy napotok 2 hónapos babátokkal?

Figyelt kérdés

Leginkább az érdekel, hogy mikor és mennyi ideig "foglalkoztok" vele (mármint a szopi, peluscsere stb-n kívül), mit szoktatok játszani, énekelni, mondókázni...

Elvan-e magában is, és ha igen akkor milyen hosszú ideig?

Azért kérdezem, mert az én kislányom nagyon jó baba, alig sír és ha ébren van, akkor teljesen jól érzi magát egyedül is elég hosszú ideig. Ujjszopással jól meg is tudja magát nyugtatni. Ritkán szokott sírni, és leginkább csak akkor amikor éhes vagy a pocakja fáj. És sokszor lelkiismeret furdalásom van, amikor kint főzök vagy bármi mást csinálok, és ő meg bent van egyedül, hogy nem vele foglalkozom. Holott nyilván ha sírna, akkor nem hagynám magára, viszont akkor tényleg semmi másra nem lenne időm. Szóval érdekelne, hogy másoknál ez hogy működik?

Köszi előre is.

30/L

2011. jún. 15. 18:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
nem lehet mindig vele foglalkozni:) jólcsinálsz mindent ne aggódj:) én ugyanigy csinálom a kislányommal:) sőt én most ülök az udvaron a laptoppal,a lány mellettem (3hos) azudvari kiságyban kalimpál:) reggel ébredéskor szoktam sokat beszélgetni dalolászni vele, déli lefekvés előtt és után. meg esti pancsi előtt.. a nap többi idejében vagy alszik vagy kalimpál magának:)) gondolom ez később azért változik
2011. jún. 15. 18:44
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem egy hét múlva lesz két hónapos. Amikor nincs gondja, front, éhség, has stb. akkor el szokott lenni egy ideig egyedül is, de nem túl sokáig. Még őt túl sok minden nem köti le, zörgős játékot szoktam neki rázogatni, sétálni vele, mutogatni a lakást, színes dolgokat, de általában túl hosszan még nem foglalkoztatja semmi sem, hamar elálmosodik, megunja a dolgokat.
2011. jún. 15. 18:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Egyszerűbben telt, mint egy 2 évessel, az tuti:-)))
2011. jún. 15. 18:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta egy 5 gyerekes anyuka, hogy csöndben lévő csecsemőre még ránézni is tilos. Én ezt nagyjából meg is fogadtam. A babácskám mondjuk már 3 hónapos, de egy ideje már egész jól elvan magában. Amíg játszik (nézeget, időnként nyúl a játékért de megfogni még nem tudja), addig én nem macerálom. Így is sok figyelmet igényel. Naponta csak 2x alszik 1-1,5 órát. Éjszaka 1x kel.
2011. jún. 15. 20:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Minél nagyobb lesz, annál jobban fogja a törődést, figyelmet kérni.

2 hónaposan a legtöbb baba, eszik-alszik.

A kislányunk olyan 3 hónapos kora óta megváltozott, sokkal többet igényli a szórakoztatást, a lakásban a sétát, a változatosságot.

Ébredezik az értelme.

Amikor ő is elvan a játszószőnyegén, akár 1 órát is, hozzá sem szólok, nem zavarom. Ha panaszkodni kezd, azonnal helyet változtatunk, próbálom lekötni a figyelmét.

Használd ki ezt a pár hetet, amíg még ilyen a napirendetek

2 gyermek anyukája

2011. jún. 15. 22:38
 6/12 anonim válasza:
Én babám ha fent van igényli azt hogy vele legyek, vagy is inkább azt hogy cicin lógjon egyfolytába.( ő is 2 hónapos) Ha nem cicizik akkor ő is nézelődik de ez tart 10, jobb esetben 15 percig és már nyüglődik, de meglát engem felveszem akkor megnyugszik. Másoknál is cicizne a baba mindíg ha ébren van? Próbáltam a cumit, nem mindíg köti le.
2011. jún. 16. 10:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Az én lányom is két hónapos, és ő is egyfolytában a cicin lógna. :) Nincs cumija, igény szerint szoptatom. Nekem ilyen gondjaim nincsenek, hogy mivel szórakoztassam, van ugyanis egy 2 éves nővére is. Ha csendben elvan, örülök, és végzem a dolgom. Ha ébren van, akkor a 2 évesem többnyire hangosan követeli, hogy "addoda babát!":) Persze sosem hagyom őket egyedül együtt. A tesónak mondott mesét mondókát hallja a kicsi is, sokat van kézben. Ha mindkettő alszik, az a legjobb. :)
2011. jún. 16. 14:17
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Kicsit megnyugodtam, hogy ezek szerint minden rendben :-)Egy hónap múlva biztosan ő is aktívabb lesz már.

Jó babázást nektek!

2011. jún. 16. 19:45
 9/12 Snapette ***** válasza:
Van úgy, hogy észre se veszem, mikor kelt fel, mert nézelődik, és jól elvan magával. Ez inkább délután jellemző, reggel enni kell sürgősen (6-7-8 órát alszik éjjel) utána meg visszaalszik. Délután játszunk egy kicsit, a hasamra fektetem hasra, s hagyom, hogy próbáljon "mászni", dolgozik is rendesen a lábaival, meg tartja a fejét, kicsit megmasszírozom a hátát, talpát, közben "beszélünk", nézelődünk, de ez sosem tart 20-30 percnél tovább, hamar fárad még. Van úgy, hogy este, ha nem alszik el egyből akkor figyel, de nem nagyon mozgolódik. Olyankor lehet beszélni sokat vele, énekelni, bármit mondani neki, mert nagyon figyel, és néha "visszabeszél", vagyis nagy készülődés után azt mondja, hogy "gaa" és akkor boldog, hogy van hangja :-). Az enyém az egész öklét szopja, vagy sorra mindenik ujját, véletlenül sem a hüvelyket, és ő sem sír sokat. Szerintem ha csendben van, és nézelődik, akkor hagyni kell, hiszen szemmel láthatólag "csinál" valamit, ami érdekli. Ne félj, mert "szól" ha unatkozik és azt akarja, hogy foglalkozzanak vele.
2011. jún. 17. 23:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Snapette, köszi neked is :-) Úgy nézem, nekünk elég hasonló babáink lehetnek, az én kislányom is az összes ujját és öklét szopja, a hüvelyken kívül :-D irtó cuki. És ő is szokott "beszélni" nekünk, de persze jó sok felkészülés után. Sajnos viszont ő nem alussza végig az éjszakát, jó ha 4 órát alszik egyhuzamban.Na majd annak is eljön az ideje.
2011. jún. 18. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!