Vannak veszélyei a hason altatásnak?
3 hetes a kisfiam eddig aludt háton, de most már az istené nem akar. Háton sír nyög, egy fél óráig bírom hogy szenved aztán hasra rakom és abban a pillanatba elalszik.
Légzésfigyelőnk van.
Az én kisfiam is csak így tudott aludni, légzésfigyelőnk szintén volt, így teljesen nyugodt voltam.
Egyébként egyszer napközben hanyatt fekve bukott, fuldokolva sírt, és ha nem ugrok oda, és nem kapom fel, belefulladt volna a saját bukásába. Hason fekve meg mindig ki tudott folyni a száján. Szóval szerintem a hanyatt fekvés még veszélyesebb lehet.
Semmi baj nincs a hason alvással, az én kisfiam is csak úgy tudott aludni kisebb korában. Aztán mikor már hasról hátra át tudott fordulni, de vissza még nem, és éjjel véletlenül átkerült a hátára, nagy sírás volt, és csak akkor aludt vissza, mikor újra a pocakjára került. :)
Bizonyos tekintetben a háton alvás tényleg veszélyesebb. Úgyhogy ne erőltesd, ne szenvedtesd, had aludjon úgy ahogy akar. Légzésfigyelővel meg pláne.
Két gyerekem van, mindkettő hason alszik. Semmi bajuk.
Sőőőt, szerintem jobban alszanak hason a babák, mert nem ébrednek fel a kezük-lábuk mozgására.
Jó, ha van légzésfigyelő, de tényleg ne aggódj. Ha hason jobban alszik a babád, akkor aludjon úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!