Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A hagyományos altatásnak...

A hagyományos altatásnak vannak veszélyei?

Figyelt kérdés
Császármetszésem előtt altatás kértem és egyáltalán nem bántam meg, de az altatóorvos egyre csak azt mondta, hogy epidurált javasol, amit pedig én nem akartam. Hogy mi baj történhet az altatástól, azt nem fejtette ki. Miért olyan rossz az altatás, ha úgyis valamilyen érzéstelenítést adni kellene egy műtét esetén?
2009. febr. 21. 22:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden altatásnak megvannak a veszélyei. Ha az orvos az epidurálist javasolja, annak két oka lehet:

1) a testedre nézvést az átlagnál veszélyesebbnek ítéli az alvást.

2) Azt szeretné, ha ébren lennél a babád felsírásánál...

Másrészről a gerincbe adott érzéstelenítés és az altatás között nem szabad párhuzamot keresni, ég és föld a kettő... Az altatás nem érzéstelenítés.

Ha rákérdezel az orvosodnál, hogy miért akarja az epidurálist, el fogja mondani. De. Altatásnál az előző szülésednél kellett, hogy ismertessék és aláírassák veled annak kockázatait- ha így volt, akkor ismerned kell már azokat.

2009. febr. 21. 22:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Az altatás nem csupán egy "érzéstelenítés" hanem egy nagyon komoly kémiai beavatkozás a szervezetbe, ami létfontosságú agyi funkciók "kikapcsolásával" jár. sokkal veszélyesebb, mint egy éber érzéstelenítés.

Nem véletlen , hogy külföldön, Usaban, a legjobban fizetett korházi állás az aneszteziológusi!

2009. febr. 21. 22:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az altatásnak császárnál is ugyanolyan kockázata van rád nézve mint bármely más műtétnél. Császárnál azért nem igazán szokták javasolni, mert az altató hatása átmehet a babába, és egyébként sem lassan dolgoznak, de akkor még jobban kell sietni. Ezzel illetve azzal, hogy láthatja az anyuka szülés után rögtön a babát, a kismamák jelentős része meggyőzhető a spinális érzéstelenítés mellett. (a spinális plusz hatása még, hogy az esetleg magasabb vérnyomást is csökkenti)
2009. febr. 21. 22:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Az ismertetésre nem volt idő, mivel már nagyban jöttek a fájások, mikor kiderült, hogy császár lesz. Szóval nem tudom, hogy az altatásnak milyen hátrányai vannak, csak annyit tudtam, hogy ha császár lesz belőle, akkor nem fogok epidurált kérni (nagyon komoly gerincfájdalmaim vannak már így is) és ezt abszolút nem bántam meg...a babát pedig láthattam, miután felkeltem, nem hiszem, hogy egy műtét kellős közepén át tudtam volna élni azt, amit már tiszta fejjel utána igen.
2009. febr. 21. 22:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Az altatás tudom, hogy nem egyenlő az érzéstelenítéssel. Ezért kértem.
2009. febr. 21. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!