S. O. S MÁR MEGŐRÜLÖK! Hogy csináljam?
Kisfiam 7,5 hónapos. Születése óta ölben alszik el. TUDOM ITT RONTOTTAM EL!!! Mióta nagyobb ráborul a vállamra picit ringatom és alszik is! DE! Az éjszakáink katasztrófálisak! Az hagyján, hogy soha nemaludt át még egyetlen éjszakát sem de 7,5hónap alatt 1szer fordult elő, hog 3órát egyhuzamba aludjon. Már alig élek és fogalmam sincs mit csináljak. Van napirenduk és az esti rutin is megvan születése óta úgyanaz. Az sem segít ha magam mellé veszem mert akkor 10perc múlva fenn van. Már nem eszik éjszaka. Teával megkínálom de az sem mindíg kel neki. Lényeg, hogy felkel nyöszörög, kezdődik a sírás ha nemreagálok időben ordítás van és nagyon nehéz visszaaltatni. Ha még az elején kiveszem a kiságyból 2perc múlva újra alszik a vállamon és rakhatom vissza. Na de ez 1-2óránként ismétlődik. Van alúl 2fogunk és most törte át felül is egy. Na de nem középen jött neki hanem az az melletti. Ha jön a foga kb 20szor kelünk amugy meg 15ször. Ez nem állapot már! Kérlek segítsetek mit csinálok rosszul?? Kúszni mászni még nemtud.
Az nem megoldás, hogy apa levált mert ez mindekettönkenk kimerítő. Már olvastam nem egy könyet is de semmit nem ér. Hogy tudnám megtanítani egyedül elaludni meg visszaaludni. Ha beteszem a kiságyba egy darabig játszik, forgolódik majd jön az ordítás! Mi lehet a baj?
Talán itt tudnak segíteni (nem tudom, még nem próbáltam):
"Kórházunkban 3 éve mûködõ alvásrendelésen 0-14 éves korig várjuk az alvászavarokról panaszkodó gyermekeket és szüleiket. A szülõk leggyakoribb panasza, hogy a csecsemõ, kisded nem tud illetve nem akar egyedül elaludni, vagy éjszaka gyakran felébred. Szerencsére a legtöbb ilyen esetben nem betegségrõl, hanem rossz alvási-altatási szokásokról van szó, és tanácsainkat követve a problémák néhány hét alatt megszûnnek."
Hátha tudnak valami okos tanácsot adni.
én is ölben altattam mindig, sőt ha úgy veszem még most is altatom őket, de átalusszák az éjszakát szerintem pár hónapos koruktól fogva.
Van valami baja, csak hát nehéz kitalálni mi lehet. Lehet egészen banális dolog is. Mondjuk valami kényelmetlen neki.
Én kezdeném a házi orvosnál mit mond, esetleg milyen kivizsgálásokat javasol. Lehet például refluxos és éjszaka, ahogy fekszik vízszintesen marja. Vagy alváslabor, mert elméletileg aludnia kellene, mégha vannak alvásciklusok is. Lehet hogy az étkezésével van baj.
Hát igen.. vagy fázik, vagy melege van,esetleg éhes? Az első aki linket küldött én azt tartom a legjobb megoldásnak.
De azt jól látod, hogy valami a baba körül nem oké.. Ha nem fáj valamilye és a komfortérzete is megvan, akkor aludnia kellene.
Ugyan én nem ölben altatom,de megnyugtatlak,hogy 1 évesem ugyanez csinálja.Fogalmam sincs hogy mi lehet a baja:(
Már minden kipróbáltam,hogy aludjon,de semmi nem segít.1 éve nem aludtam:( 2 óránál többet egy huzamban.
A fiamnál a fogzásnál kezdődött az alvászavar, előtte nem volt semmi gond, szépen aludt szinte egész éjjel.
DE! Azóta csak most ebben a hónapban fordult elő először, hogy végigaludta az éjszakát (21 hónapos) Se ringatás, se ivás, stb. nem segített. Felkelt és sírt. Rajtam is, (vállamon), mellettem is, mindenhogy. 10 percig nyűglődik, majd alszik. De vele kellett maradnom egész éjjel, persze ez az én kényelmem miatt, mert nem akartam 10-szerre is átmászni hozzá. Evés-ivás közben is sírt, nagyon fájt az állkapcsa is, meg a hasa - hasmenéses is volt.
Bármit tehettem volna vele, akkor is ez lett volna, mert anya közelsége már eleve fájdalomcsillapító hatású - szóval bár nagyon fárasztó és kimerítő, de túl kell esni rajta.
Addig pedig próbálgatni kell, mi enyhíti kicsit. (pl ne legyen teljesen vízszintben, mert akkor jobban lüktet a foga(helye), borostyánlánc enyhíti kicsit a fájdalmat, homeos cuccok, jégkocka tetra pelusba csavarva nekünk bevált egy ideig.
Amiket meg leírtál, szerintem nagyon jól csinálod, én sem csinálnám máshogy, csak sok kitartást kívánok és rengeteg türelmet. Időnként majd pihenhetsz egy-egy napot, javaslom, ha teheted, akár napközben is aludj egyet.
SZOPTATOTT BABA?EZ FONTOS KÉRDÉS.RÁADÁSUL KEZDŐDIK A SZEPARÁCIÓS SZORONGÁS....
EGY CSECSEMŐ GONDOZÓ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!