Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más szerint is rossz könyv a...

Más szerint is rossz könyv a Suttogó?

Figyelt kérdés
Elolvastam az első 90 oldalt, utána már csak lapozgattam, hogy megnézzek ezt azt. Pl. ma kíváncsi voltam, mit ír a szoptatásról, cumizavarról... Erre azt írja, hogy nyugodtan lehet adni cumisüveget, nem lesz cumizavaros, ilyen fogalom nincs, ezt csak kitalálták, ő ebben nem hisz. Hát köszönöm szépen, akkor a babám miért ordít a mellemen és miért csak a hülye cumi jó neki napok óta?
2011. jún. 14. 10:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem sem jött be - én úgy gondolom, mindenkinek meg kell "tanulnia" a saját babáját. Én ösztönösen nevelek, amit soha nem hittem volna. :)

Cumizavar: az én korababaám öt hétig egyáltalán nem szopizott, cumisüvegből evett. Otthon mégis megtanult. Szóval minden a babán múlik. :)

2011. jún. 14. 10:50
 12/17 anonim ***** válasza:

sztem nagyon vonalas, szemellenzős. hiába mondja hogy van többfajta baba, mégis azt mondja mindenkinél beválik az x módszer. hát ez nincs íg ,vkinél ez vkinél meg az válik be.

amúgy a cumizavar sztem babafüggő, van akit nem zavar, van akit igen. pl. a kislányom mikor megszületett az intenzívre került, és ott cumisüvegből evett, majd 1 hónapig tartott, mire rászokott a cicimre, szerencsére utána tudott sokáig szopni. ja és cumija is volt mindig, az sem zavarta.

de alapvetően nem tartom egy nevelési bibliának. vannak benne jó dolgok, és nagyon nem jók. aki meg ezt nem tudja elkülöníteni, az nézhet.

2,5 éves kislány anyukája + 29 hetes km

2011. jún. 14. 11:00
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ez is olyan mint minden mas. :) Van akinel bejon es van akinel nem. Vannak babak akiknel lehet alkalmazni a leirtakat es vannak babak akik ra sem hederitenek. Nekem jol jott belolle par tanacs a masik fele meg semmit nem ert. Azt viszont ne felejtsd el, hogy ez a konyv eredetileg amerikai/angol kulturak szmara irodott. Ott ahol a gyerekek ha szerencsesek 1 evig vannak otthon a szuleikkel es utanna kikerulnek a “nagyvilagba”. Tehat egy fel eves baba mellett 2 dolgozo szulo.... nem egyenlo a “2-3 evig otthonmaradok a gyerek mellett ha tehetem kulturaval”. Masok a szabalyok masok a gyerekek/babak igenyei masok a tarsadalomba beileszkedes elvarasai. En vigyaztam kisbabakra kulfoldon es sajat kisfiam is van ugyhogy teljesen tudom mirol beszelek. Azokanak a babaknak hamarabb kell “felnoni” es megszokni olyan dolgokat amiket mi szepen kenyelmesen bevezetunk a 2-3 ev alatt a babaink eletebe. Hidd el ez tenleg igy van. En azt tanacsolom, hogy olvasd el es amit hasznosnak talasz azt alakalmazd es amirol ugy gondolod, hogy nem hasznos azt keruld ki. En is igy tettem. Szelektalni kell. Vannak benne jo es rossz dolgok. De lehet ami szamomra rossz tanacsa az a szamodra jo es forditva is igaz. Kisfiam szopizott is (6-7 honapos koraig, utanna csak reggel meg este meg par honapig), 2 fajta cumisuvegbol is ivott (avent es medela, mert neha a ferjem kellt fel hozza vagy a nagyi vigyazott ra) jatszocumija is volt es soha semmi gondot nem okozott. Annyi volt a kulombseg, hogy a cicit mashogy szivta a cumisouveget meg mashogy. Latod ez is babafuggo. Viszont a babat le kell rakni es csak elnezelodik az nallunk sem jott be. :) Elnezelodott a kisfiam kb. 3 percig aztan jott az orditas. A leteszem este es hagyom elaludni majd megnyugtatom ha sir az sem jott nallunk be. Mindig ott alltam mellette amig elaludt vagy cicin aludt el es betettem a kisagyba. Most mar 16 honapos es kb. 4 honapja alszik el ugy, hogy elkoszonok tolle es becsukom a szoba ajatajat o meg leteszi a kis buksijat es elalszik. Szoval szinte egyik naprol a masikra valtozott meg es mar nem igenyelte, hogy ott alljak mellette. Sirni sosem hagytam pedig a konyv szerinte ez a megoldas a jo. :) Szoval szelektalni kell a tancsok kozott es megtalani ami a megfelelo.

Igaz mi kulfoldon elunk de itt van ilyen dupla cumis babauveg amit a szoptatos anyukak hasznalnak. Ugyan ugy mukodik mint a cici es a babanak szinvia kell meg kell a tejert kicsit dolgoznia. Mivel dupla cumis azt a szivo izmait kell hasznalnia mint a mellnel, hogy jojjon belolle a tej. Itt brestflow a markaja nezz korul hatha van otthon is. Nem tudom mennyibe kerul, mi nem hasznaltuk. Igy nez ki:

[link]

2011. jún. 14. 11:04
 14/17 anonim ***** válasza:

Az én babám sem olvasta :) Gyorsan túl is adtam rajta rajongónak.

Nálunk inkább ártott, főleg az esti tömés módszer...kórház lett a vége.

2011. jún. 14. 11:19
 15/17 anonim ***** válasza:

Én nem olvastam, de nem is látnám értelmét. Ahogy előttem is írták az a célravezető, ha az ember sok mindent olvas, több embert megkérdez és levonja a konzekvnciákat. :) Ezért borít ki, amikor anyósom is általánosít, hogy bezzeg amikor neki kicsik voltak a gyerekei. Nem számít, minden baba más, más válik be náluk. Én, ha gondom van, több verziót elolvasok, megkérdezek és megpróbálom, hogy nála mi válik be, vagy végül rájövök valami saját módszerre. :)

Nálunk is szopi+cumisüveg van, van amikor sír és nem kéri a cicit, de úgy az etetések 80 %ában először szopizik és utána üveg, egyelőre még megy a dolog, ketté tudja venni a két technikát. Pénteken lesz 8 hetes, remélem még jó ideig menni fog neki ez ebben a formában, hogy tejhez is jusson. :)

Mi egyébként MaM márkájú üveget használunk, az 1-es cumiját, amin elég kicsi a lyuk, csak csöpög belőle, ha fejjel lefelé tartom, lassan is eszik belőle.

2011. jún. 14. 11:41
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát, akkor én úgy látszik kivétel vagyok. Első baba, és nagyon sok mindent abből a könyvből tanultam meg. Például azt, hogy mikor-mit és hogyan jelez a baba. Ha túlpörgött, vagy unatkozik, vagy éhes, stb... Tudom, ez egyszerűnek hangzik, hogy egyértelmű a jelzése, ha éhes, de ez nem igaz, mert sokszor (főleg az elején) össze lehet téveszteni a nagyon fáradt sírással, és akkor annak max egy jó kis túletetés a vége, amitől megfájdul a hasa, akkor meg azért üvölt, és akkor már végképp nem tudja szegény anyuka, hogy mit csinál vagy mit csinál rosszul. Szóval nekem ez nagyon bejött, meg az altatás is. Kisfiam 4 hónapos, az első naptól kezdve egyedül alszik, és egyedül alszik el is, lerakom, megsimizem és kijövök. Ha nyűgös, vagy nem tud éppen egyedül elaludni (nagyon ritkán) akkor felveszem, megnyugtatom a karomban, és visszateszem, amíg még ébren van, de már megnyugodott. És láss csodát, elalszik rögtön. Nekünk 4 órás napirendünk van, és én nem ragaszkodom az evés utáni alváshoz, én akkor teszem le, amikor látom a fáradtság jeleit rajta, és olyankor tényleg el is alszik hamar, nem várom meg, míg túlpörög, volt pár ilyen, és hát elég csúnya... Szóval összességében nekem nagyon bejön, és a második részt is elolvastam már, a kisgyermekeset. Dehát tényleg mindenki más. Ja, és az én babám sem ismeri a cumizavart, pedig én az elején szoptattam és lefejt anyatejet is kapott üvegből (szintén 1-es tommee) és a mai napig így kapja, csak sajna már tápival kiegészítve, de nem lett cumizavaros.
2011. jún. 14. 12:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Én szerettem olvasni, mert olvastatja magát. Érdekes, hogy én nem akadtam ki ilyen részeken, hogy ez baromság, meg az baromság, mert első baba és tapasztalatlan anyuka lévén mindennek örültem, ami új módszer volt.

Persze szelektíven olvastam én is, ami nem tetszett, azt nem alkalmaztam, és kész. De ettől nem mondom rá, hogy szar könyv. Szerintem mindegyik könyv jó, ami a babákkal foglalkozik, csak tudni kell a sorok közt olvasni. Mindenkinek más jön be. És persze valóban nem könyvből kell nevelni a gyereket, de nagy segítség lehet.

Sosem értettem, hogy lehet egy könyvben leírtakon kiakadni. Nyilván aki írta, neki bejött, és még sokan másnak is, azért adták ki. De ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek bejön. Ennyi.

A cumizavarról pedig: szerintem is babafüggő, mert a fiam kb. már az első napoktól kapott este lefejt tejet avent cumisüvegből, mert az esti szopinál mindig bealudt. 8 hónapos korában kellett pótolni tápszerrel, akkor úgy volt az este, hogy cici, lefejt tej az egyik cumisüvegből és tápszer a másikból. Vicces volt. Egy éves koráig szopizott. És az sem viselte meg, mikor egy évesen azt mondtam, hogy mos tmár nem kínlódunk a cicivel, azért a 10-20 ml-ért....

Barátnő kislányánál pedig ugyanaz volt mint nálatok, ő 6 hónapos koráig szoptatott, mert már csak kínlódás volt náluk a cici.

2011. jún. 14. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!