A "tanuljunk könnyen, gyorsan németül" könyv menynire hasznos ha amúgy nem voltam rossz németből, és fel szeretném eleveníteni vele a tudásomat?
Sokj rosszat hallottam erről hogy már régi és elavult, de a nyelvtan meg a szókincs csak nem változott 20 év alatt oylan sokat :D
Vagy tényleg nem sokat ér ha ezzel készülök? KÖzépfokú írásbelit szeretnék letenni, a szóbeli már megvan 1 éve, most szeretnék rágyúrni a középre.
Szia. Sajna van alapja annak, hogy rosszat hallottál róla... :( Keress inkább más tankönyvet a nyelvtan átismétlésére. Gondolom vannak más tankönyveid is! Ajánlanám: Maklári Tamás: Német nyelvtani ABC - ebben középfokig minden nyelvtan alaposan, jól megszerkeztve van benne, gyakorlatokkal kiegészítve.
Szókincs gyanánt: 888 kérdés és válasz c. könyv.
hmm, értem, köszi. kár érte mert tök olcsó volt :D de gondolom akkor ezért :D
azért akinek van még tapasztalata a könyvvel kapcsolatban (akár a könnyen gyorsan angolul, és a többivel)az írjon nyugodtan :D
"A "tanuljunk könnyen, gyorsan németül" könyv menynire hasznos"
Hasznos, de ha már elértél egy értékelhető szintet, akkor nincs rá különösebb szükséged, hanem célirányosan kell fejleszteni a tudásodat (könyvek olvasásával, tv-nézéssel, rádióhallgatással stb.)
"Sokj rosszat hallottam erről hogy már régi és elavult"
Ez a könyvsorozat 60-70 éves, reprint, ezért olcsó. Ettől nem lesz használhatatlan, de modern szókincs nincs benne.
Különben nem attól fog menni a nyelvtanulás, ha drága könyveket veszel, hanem elsősorban a szorgalomtól függ.
"Vagy tényleg nem sokat ér ha ezzel készülök? KÖzépfokú írásbelit szeretnék letenni"
Középfokú írásbelihez tudni kell a nyelvtant (a középiskolás nyelvtankönyvben lévő fontosabb szabályokat) és egy legalább 3-4 ezres szókincset, amit mindegy, hogyan szerzel meg. Ebben a könyvben van annyi szó, de a legmodernebb szavak hiányoznak belőle.
Nyelvvizsgához a helyedben inkább próbateszteket tartalmazó, nyelvvizsgára felkészítő könyvet használnék.
Ha középfokúrt szeretnéd letenni , ajálanám a "So geht's" Anni Fischer - Mitziviris és Sylvia Janke-Papanikolaou könyvet.
Én abból tanultam.
Igaz, neked kell az összes szó magyar változatát kikeresned, de így, legelább megtanulod a szavak jelentését is.
Nagyon szépen fel van építve, lépésről lépésre és fokozatosan nehezednek a témák is.
Minden lecke után ott vannak a megtanulandó szavak és hozzá kérdő szavak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!