Más szerint is rossz könyv a Suttogó?
A könyv nekem sem jött be, nem lehet egy babát könyvből nevelni. De azt nem mondom, hogy sz@r, mert valakinek mégis bejön.
Lányomnak az alvással voltak gondok, és tök mindegy mit írt a könyv, én képtelen voltam elaltatni. Aztán rájöttünk, hogy ezt a rossz időszakot a baba kinövi, és most már alszik, mint a bunda, és a lányom nem igényli, hogy altassuk. Utálja, ha ott vagyunk, nézzük, simizzük, mert akkor nem alszik.
Én elajándékoztam a könyvet. :)
Vannak benne baromságok, de többnyire csak nem értek vele egyet. Pl az amit leírtál egyértelműen oltári marhaság. Persze, hogy "cumizavaros" lesz, most gondolj bele, van egy kanálkészleted, aztán kapsz egy másikat. Az első pár kanálnál tuti furcsa lesz, lehet a nyakadba is megy. Oké sarkított példa de igaz. A baba megszokja a cicit, tudja mit és hogyan kell, aztán megkapja a cumit amit teljesen máshogy vesz a szájába.
Tény, érdemes sok könyvet elolvasni, de csak azért, hogy szélesebb legyen a látóköröd, és tudj különbséget tenni, hogy melyik a a tanács amit érdemes megfogadnod. Szemezgetni kell.
egy könyv sem igaz minden gyerekre.
De a Suttogóban nagyon sok igazság van, tehát azt sem lehet rámondani,hogy szar.
Amikor az én gyerekeim kicsik voltak nem volt, de a legtöbb dolgot úgy csináltam ahogy le van írva.
utána pszichológiát tanultam,nagyon sokat foglalkoztam problémás gyerekekkel.
Aki "irodalom alapján" szeretné nevelni a gyerekét annak nem egy hanem 5000könyvet kéne elolvasnia.
De az biztos, hogy sok anyának (akik a mai "überanya" hangulatba majdnem belebolondultak) segített.
És rájöttek,hogy azzal, hogy rátelepszenek a gyerekre nem jól szeretik.
Tehát nem szentírás és nem szar.
(cumizavar a szakirodalom szerint sincs, olyan anyák vannak akik túlnagy luku cumival adnak a gyereknek enni. aztán utána nehezebben állnak vissza a szopásra. De visszaállnak.csak türelem kell hozzá)
a könyv nekem sem jött be, még jó, hogy csak kölcsönben volt, nem vettem meg. pedig én még szerencsés is vagyok, mert az altatás is úgy ment, ahogy ő írta és cumizavar sem volt, a szoptatás és a cumisüveg nagyon jól megfért együtt, de ez teljesen gyerekfüggő (és mint említettem, szerencse kérdése), nem azért történ így, mert Ő MEGMONDTA. És éppen ez volt az egyik fő bajom ezzel a könyvvel: utálom, ha valaki azt érezteti velem (bármiben), hogy csak az a módszer jó, ahogy ő csinálja, nekem pedig feltétel nélkül követnem kell.
Úgyhogy én maradtam a Vekerdy és a Ranschburg módszernél ott, ahol önerőből nem boldogultam. mert azért alapvetően mégiscsak én tudom a legjobban, hogy az én gyerekemnek mi a legjobb.
igen lehet lyuk nélkülit kapni patikában.
azt te szúrhatod ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!