Kismamaként, kisbabával is csinosnak lenni. Megoldható ez? Ha igen, hogyan? Ha nem, miért?
Ja és szépítkezni szinte bármikor van időm, ha szeretném, nem vagyok hozzánőve a gyerekekhez, bár sokszor bejönnek hozzám a fürdőszobába hajmosás-szárítás-vasalás közben :)
A nagyfiam imádja nézni, amikor sminkelek, tátott szájjal bámul (talán mert olyan ritkán látja) :)))
Epilálni jó időben a kertben szeretek, ők meg közben játszanak.
Manikűrözni-pedikűrözni is szoktam mellettük.
Amíg picik voltak, akkor is találtam mindig időt magamra. Inkább csak akkor mosogattam el, amikor már itthon volt a párom, helyette lezuhanyoztam, fogat mostam, felöltöztem, fésülködtem stb.
az túlzás,hogy csinos vagyok,de ápolt.súlyfelesleg van rajtam,de az terhesség előtt is volt,ugyanakkora vagyok,mint előtte.havonta járok fodrászhoz,festetek,vágatok.Havonta járok kozmetikushoz, szemöldök,hónalj gyanta.pedikűröshöz is járok,bár az ritkábban van.sminkelni ritkán szoktam,előtte se nagyon,ebben a melegben főleg nem,folyik rólam a víz.az utcára kényelmesen,sportosan öltözöm,ami nálam térdgatya,szoknya felsővel.itthon térdgatya vagy melegítő pólóval.papucsban járok,ami lapos talpú.magas sarkút soha nem szerettem,és nem is bírnék benne napi kétszer két órát gyalogolni,rohangálni a fiam után.
hetente kétszer mosok hajat.a fiam bejön a fürdőbe velem ilyenkor,amikor már szárítom,hozza a játékait,azoknak is szárítani kell.a körmöm rövid,nem festett,így arra nincs gondom.a lábamat epilálom,nem sok idő,max. tíz perc.akkor is odajön a fiam,tartja ő is a lábát.szóval mellette tudok szépítkezni,de nem viszem túlzásba,csak annyi,mint terhesség előtt
persze :)
nekem szerencsém van, 25 évig sportoltam, még a szülés előtti nap is tornáztam, majd mikor 6 hetes lett a fiam, újra ugrabugrálok itthon, néha még el is megyek tornázni ha van ki vigyázzon a fiamra :)
otthon nem sminkelem magam, ha utcára megyek akkor alapozó, púder, szempillaspirál, néha szájfény, ennél többet nem szoktam csak tényleg alkalmakkor de ez régen is így volt.
mostanában rövid farmerban, tunikában és csini lapos papucsban megyek sétálni, játszóra azért sportcipőt vagy tornacipőt veszek :)
magamra este 9 után van időm, 11-éjfélig szoktam fönt lenni, most pl. ha ezt elküldtem megyek filmet nézni férjemmel :P
En itthon nem szoktam sminkelni egyaltalan, mert nincs ra szukseg, ha elmegyek valahova sem mindig. Szerencses vagyok, sokak szerint jol all, ha nem vagyok kifestve, igy is megneznek es bokolnak es a ferjem is jobban szereti, ha nincs smink (beleertve a lazabb, szinte eszrevetlen nappalit is). De szoktam sminkelni azert, nagyon szeretek, sok igenyes sminkem van.
Itthon nem oltozom ki, de kenyelmes, divatos itthoni ruhaim vannak.
Egyebkent meg szeretek vasarolni es oltozkoidni, igy a ruhataram eleg valtozo, van csinos es sportos is boven. Ha valamit inteznem kell, babazok, akkor a sportosat preferalom.
Szepitkezni nem mindig van idom, csak 4 honapos a babam, igy most o diktal. De jol nezek ki smink nelkul is, ugyis tobbet vagyok itthon.
- Otthon is csinosan, kisminkelve vagytok, vagy csak akkor, ha valakihez mentek, vagy valamilyen program (pl. születésnap) van?
Otthon nem sminkelek, feleslegesnek tartom. Ha vendégségbe megyünk, akkor a szememet kihúzom, meg egy pici alapozó az arcomra és ennyi, bár a terhességem előtt, egy tuti smink nélkül ki sem mentem volna az utcára, de a bőröm megváltozott, már nem annyira zsíros, és sokkal szebb lett mint előtte. :)
- Milyen ruhákat hordtok? (Gondolok itt arra, hogy inkább kényelmesebb, sportosabb, vagy elegánsabb, divatosabb ruhákat viseltek-e?)
Otthon kényelmes sport ruha (melegítő naci+póló), játszótérre kényelmes sportruha vagy farmer (melegítő naci, vagy farmer+csinosabb póló), vendégségbe elegáns (vászon nadrág+elegáns felső), és a boltba csinos farmer (farmer+csinos felső). Az alkalomhoz illő cipő. Játszótérre sportcipő, vendégségbe elegáns szandál vagy cipő.
- Egy nap folyamán mikor van időtök szépítkezni?
Este hajmosás, fésülködés. Reggel egy csini fizura és egy gyors smink.
3 havonta fodrász (festés, vágás), havonta kozmetikus (teljes gyanta)
Amúgy arra nincs idő amire nem akarjuk, mert attól, hogy valaki anya lett még nem kell elhagyja magát és apácaként, remeteként élnie.
Persze, hogy lehet, csak akarni kell. És ami a fontos, hogy úgy oszd be az idődet, hogy mindig legyen egy kevés, ami csak a Tiéd. Ettől még nem hanyagolod el a babádat. A pszichológusok is azt mondják, hogy, ha a baba, kisgyerek egyedül játszik hagyni kell, nem kell minden percben ott lennünk közvetlenül mellette, mert ezzel is fejleszti magát.
A kérdéseidre a válasz:
Itthon inkább sportosan igyekszem csinos lenni. Olyan ruhákat veszek fel, amik kényelmesek, csinosak, de tökéletesek arra, hogy futkározzunk a kertben, játszunk, egyebek. Ez nálam általában farmer, farmer sort, és valami olyan felső, ami kiadja az ember alakját. Én ezeket szeretem.
Sminkelni nem sminkelek itthon, mert a férjem mindig kér, hogy ne használjak sminket, mert így vagyok neki szép. Jólesik, de azért, mikor megyünk valahova egy leheletnyit felteszek. :)
Időm mindig annyi van, amennyit lopok magamnak. :) Szépítkezésre nem fordítok túl sok időt, de igyekszem úgy alakítani a napot, hogy mikor a kisfiam alszik, abból legyen olyan idő, amikor azt csinálom, amit szeretnék. Jó szervezéssel mindent meg lehet oldani. :)
Szeretnék, de nem sikerül! :(
Még nem ment le a súlyfelesleg, és nem vettem erre az alakra csini ruhákat. Nincs pénzem rá.
Hajamat egyszerűbb lófarokba kötni, így kevesebbet tud cibálni a fiam.
Magassarkúban nagyon nehéz babát cipelni, babakocsit dombon le-fel, így marad a lapos papucs/ sportcipő.
Farmer/vászonnaci amit hordok csinosabb? pólókkal. Hát nekem más nem megy:(
Nem érzem magam csinosnak és nőiesnek, zavar a súlyfelesleg. Terhesség előtt magassarkú nélkül el sem tudtam magam képzelni... most meg áááá katasztrófa.
09:00- otthon nem vagyok sminkbe, ha jó nap van kicsit sminkelek mire jön a férjem.
Szépítkezni-ez az esti zuhi és ami még 10-20 percbe belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!