Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Teljesen kikészülök!

Mit tegyek? Teljesen kikészülök!

Figyelt kérdés
8 hetes babám nem hajlandó a kiságyban aludni. Sír, ha leteszem. Csak akkor nyugszik meg, ha ölbe veszem és sétálgatok vele. Egyedül nevelem a picimet nincs aki segítsen. Segítsetek, mit tegyek? Nem tudok tőle semmit csinálni.Hordozóban próbáltam ringatni, de mivel csak hason alszik, így ott sem marad el. Már nagyon fáj a hátam és a lábaim, úgy érzem bele őrülök.
2011. jún. 13. 13:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem írtad hogy nappal vagy éjszaka nem akar a kiságyban aludni. Nekem napközben még kezdetben ha beraktam a kiságyba szinte 10 perc sem telt el és felébredt. Utána jöttem rá hogy a nappaliba a kanaéra teszem le és ott aludt órákat.

Abban igaza az előző hozzászólónak hogy ne hagyd sírni, mert ennyi idősen nem lehet elkapatni egy picibabát. Rád van szüksége, nem arra hogy leszard.

Az én babám szintén csak ölben volt el. Most 4 hós és most van el egyedül is!!! Nekem is idegfezítő volt sokszor, de hidd el megéri,mert később nem lesz egy lelkironcs a gyereked, hanem kiegyensúlyozott nyugodt babád lesz. Kitartás!

2011. jún. 13. 13:59
 12/27 anonim ***** válasza:
53%
jesszus, hisztizik egy 6 hetes csecsemő??? mi vagy te, gestapo? tudod, a babád nem hülye, pontosan tudja, hogy hiába sír, anya nem fog odamenni, hát minek sírjon az a szerencsétlen? de legalább ne dicsekednél vele!
2011. jún. 13. 14:02
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem csoda, ha kikészülsz, az első 3 hónap nagyon nehéz. Kérj segítséget, anyukádtól, barátnőtől, hogy kicsit segítsenek be a házimunkába. Próbálj a te ágyadban aludni a picivel, feküdjél mellé.
2011. jún. 13. 14:04
 14/27 anonim ***** válasza:
87%
34 %-os. Sajnálom a babádat. Remélem mikor neked bajod van és segítséget kérnél. Téged is leszarnak.
2011. jún. 13. 14:17
 15/27 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el minden választ, így bocs, ha ismétlek. Bár nagyon meleg van, azért próbáld meg a pólyát. Ha megkötöd, olyan, mintha kézben tartanád. Hátha ez segít! Sok sikert!
2011. jún. 13. 14:18
 16/27 anonim ***** válasza:
Nekem a három gyerekemből egy sem szeretett két hónapos korukig rácsos ágyban aludni. Addig leginkább a babakocsi mózeskosarában aludtak. De például a franciaágyban alszik nappal a legkisebb, éjjel pedig az emeletes ágy aljában. A legjobb módszer az elaltatásra, ha cicin el tudod altatni. Főleg, ha fekve szoptatod, így csak ki kell kelni mellőle az ágyból.
2011. jún. 13. 14:30
 17/27 anonim ***** válasza:

Próbálj mellé feküdni, és úgy altatni. Hátha úgy nem sír a picuri és legalább fizikálisan nem fáradsz le.

Ez nehéz időszak, segítség nélkül pedig kész káosz. A Férjemen kívül nekem sem volt más segítségem, de esténként legalább ő leváltott.

Próbáld valahogy ne rászoktatni a ringatásra, mert babuci egyre csak nehezebb lesz, és egy 10 kilós babát nem leányálom órákon át ringatni.

Szerencsére ebben nincs tapasztalatom, mert nekem ez volt a "mumus". Tudatosan próbáltam elkerülni a ringatást.

Nem mondom, hogy az jó, amit én csinálok, mert nálunk még így 14,5 hónaposan is az van, hogy mellé kell feküdnöm, és csak úgy alszik el, de ez mindig bejön, és nincs nyafizás.

Kitartás.

2011. jún. 13. 14:52
 18/27 anonim ***** válasza:
15%
Komolyan milyen emberek vagytok,nem tudom miért bántjátok a 34%ost,mindegyik baba más.Van olyan aki elalszik magától,ringatás sem kell,őt nem lehet elkényeztetni,van olyan akit már egy napi folytonos ringatással el lehet, van olyen aki hisztizik ha 5 percre rá sem néznek,van olyan baba aki nem.Nem a babának van szüksége arra hogy 24 órában csak vele foglalkozzanak ez a szülők mániája,ugyanolyan,minthogy a baba kibír egy-két napot a mamával ha kell az anyuka betegszik bele.A kisfiam 2 hónapos,és ha hiszitek ha nem Ő olyan hogy el tud aludni ha evés,böfi után beteszem és félálomban van egyedül,de van hogy hiába ringatom hintáztatom,egyszerűen nem.Ha 2 másodpercig nincs a középpontban és olyanja van akkor nyafog hisztizik,van hogy ha leteszem mert elmegyek valahova,vagy dolgom van és megunja szintjén hisztizik,semmi baja nem éhes,tiszta pelus,nem álmos,előtte beszélgettem játszottam vele,nem fája hasa,de Ő hisztizik.Igenis tud egy ekkora baba hisztizni,teljesen tudatosan sír,meg lehet figyelni.Mindenki okoskodik,hogy nem hisztizik meg hogy szegény gyerek,de ez nem így van.Dokit is kérdeztem van ilyenkor baja és mondta nincs semmi ez csak hiszti.Nem lehet folyton a kezemben nem tudok minden percben vele foglalkozni,ott a házimunka a vizsgák,és nekem is vannak szükségletei ha csak a legalapvetőbbekről is van szó.Egy nagyon bölcs pszihológus azt mondta ,a bab beleszületik a családba,ahol neki is alkalmazkodnia kell a családtagokhoz,nem a család születik a baba köré.Nem azt jelenti,hogy nem foglalkozom a fiammal,vagy nem szeretem,de szépen lassan meg kell szoknia,hogy nem lehet 24 órában apával,anyával,egyedül is el legyen,aludjon fél órás ringatás nélkül,és nem vagyok rossza anya azért mert nem kötöm magamra,és mondok le az evésről fürdésről,csak hogy 1 percet se sírjon. Amúgy is könnyen beszél az akinek a babája nem sír szinte semmiért,vagy egésznap rajta lóg,úgy tényleg nem hisztizik ha ki van nyalva a segge, már bocsánat.Pontozzatok le nyugodtan,de nem tudtok mindent jobban,főleg hogy más az életetek,és a gyerekeitek is,és had nevelje mindenki úgy ahogy akarja,nem kell folyton itt osztani az észt,meg lehurrogni,mert nem követi valaki azt amit ti csináltok.
2011. jún. 13. 15:26
 19/27 anonim ***** válasza:
66%

Nagyon durva, amit az egyik anyuka írt! Mi az, hogy a pár hetes babája hisztizik?!! Úristen, egy ilyen pici csöppségnek még nyugalomra és szeretetre, törődésre van szüksége! Ráérsz még nevelni az elkövetkezendő 20 évben, de az első éve alatt alakul ki a kötődés! Nem tudom, az ilyen emberek minek vállalnak babát?!!

Egyébként kedves kérdező, nekünk a mei tai vagy babaerszény vált be, ha nyüglődik és nekem dolgom van, csak magamra kötöm, tud közben szopizni is, majd békésen elalszik. Nem fáj a hátam, és tudom csinálni a dolgomat. Ilyenkor még nem lehet "elkapatni" a babákat, nonstop figyelemre van szükségük!

2011. jún. 13. 15:55
 20/27 A kérdező kommentje:
Nappal nem alszik, éjjel nincs gond. Amúgy ha kézben van többnyire nyugodt baba, sokat mosolyog és a játszó szőnyegen is el van 5-10 percig, csak nem tudom lerakni. De az is előfordul, hogy a kezemben is visít.Nappal a kezemben alszik, pl most is itt tartom és mint egy hülye dülöngélek jobbra balra, mert ha abba hagyom fel kel.
2011. jún. 13. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!