Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez komoly? Szoptatás "nyilváno...

Ez komoly? Szoptatás "nyilvános helyen" körüli vita?

Figyelt kérdés

Nem egyértelmű, ha éhes a baba, meg kell etetni?

Én spec. nem tudok fejve vinni magammal, mert mindig annyi van, amennyi szükséges, nem tudom pl. délben lefejni a délutáni adagot. És nem is szeretném cumisüvegből adni neki, tej csak a ciciből van...dolgozni kell érte.

Nyilván nem ülök ki az utca közepére, és mutogatom a ciciket, hanem diszkréten megetetem, de miért van ezen bárki is kiakadva? Azt meg nem lehet, hogy hónapokon át kb. 4 fal között élj emiatt.

Ahol van baba-mama szoba, nyilván bemegyünk oda, ahol nincs, ott meg elég szégyen, hogy nincs.

De nehogy már egy játszótéren pl. ne lehessen szoptatni, pl. pelussal letakarva, diszkréten, nem?!

A tegnapi Aktív riport kapcsán háborodtam fel kicsit, nem értem, aki szerint ez bűn, miért az...

Ha éhes, ennie kell, és mindennél előrébb való, hogy ne kínlódjon a kisbabám.

2011. jún. 11. 17:35
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
97%
Ha fáj a lábam, és alig bírok ráállni arról csak tudok valamit nem? Ha nem fáj a lábam, ha nem esek szét, akkor képes vagyok állni, de mikor nem vagyok rá képes, mert komoly fájdalmakat okoz a talpon maradás, akkor igenis ülni fogok, és csak azért mert nem látszik rajtam még fájhat a lábam, nehéz lehet ráállni, attól függetlenül, hogy nem vagyok 80 éves. Én se döntöm el neki mikor fáj a lába, csípője, dereka, karja, gerince, akármije, ő se döntse el nekem mikor van erőm állni és mikor nincs. Tisztelem az öregeket, nagymamámat is, sőt nem is kell nyugdíjasnak lennie valakinek, hogy tiszteljem, de aki megmondja nekem, hogy én jobban bírok állni, mint ő azzal nem fogok szimpatizálni. Ehhez nem kell 80 évesnek lennem, hogy értsem.
2011. jún. 11. 20:52
 52/58 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy félreértettél. Csak nekem annyira rossz a tapasztalatom a cigányokkal kapcsolatban, hogy még csak nem is feltételeztem, hogy ha felétek nagy létszámban vannak, akkor nincs köztük mellkipakolós szoptatós fajta. Talán valamivel diszkrétebbek laknak tifelétek, vagy esetleg eddig mákod volt, hogy nem láttad. Mindegy is. Cigány vagy magyar, a szoptatás nem tartozik minden járókelőre. Nem tart sokból diszkrétté és szinte észrevehetetlenné tenni.

a háromgyerekes, nyilvánosan kizárólag diszkréten, takarásban szoptató anyuka

2011. jún. 11. 21:27
 53/58 A kérdező kommentje:

20.27

Köszönöm, őszintén!!!

"Mensesgörcsös válaszoló" :) Bocsi a megszólításért, nem emlékszem az időpontra, tehát tudom, én is voltam így nemterhesként, van ilyen, de ne már, hogy egy buszon mindenkinek van valami "baja", aki csücsül, érted...

Én is utálom, aki szerint tuti paraszt, aki nem adja át, arról nem is beszélve, hogy egy fiatal nő simán lehet terhes is, 3-4 hónapig semmi nem látszik, télen, kabátban meg mégúgyse...

2011. jún. 11. 21:36
 54/58 anonim ***** válasza:
77%

Én úgy oldottam meg, hogy tudtam hogy a gyerek kb. milyen időközönként eszik és igazodtam hozzá. Olyan progikat csináltunk hogy kajaidőre otthon legyek. Ezen nem értem mi a nehéz. A játszótéren meg azért nincs szopihely, mert ha lemegyek a játszóra, akkor azt is úgy időzítjük hogy a picibaba evésére otthon legyünk. 3-4 órát úgysem ülünk a játszón, szóval bőőőőven megoldható hogy ne kelljen ott szoptatni.

Mondom mindezt úgy hogy nincs bajom az utcán szoptatással, de azért nem ugyanaz mintha egy ovis kiflit eszik, magyarán azért a szoptatás mégiscsak intimebb dolog mint egy nagyobb gyerek uzsonnája. Mert aki szemérmes azt zavarhatja simán egy szoptató nő látványa. Van ilyen férfi ismerősöm aki ha szoptat egy nő inkább odébbmegy, mert szemérmes :)

Valakik kérdezték hogy "mit csináljak ha megéhezik az utcán, hagyjam éhezni?", nos én megfordítom a kérdést: inkább úgy kéne szervezni a programot hogy kajaidőben ne az utcán legyen a gyerek, hanem otthon, nyugodt körülmények között. Megoldható, tapasztalat!

2011. jún. 11. 23:49
 55/58 anonim ***** válasza:

Hát nem minden helyzetben megoldható,sok függ a körülményektől és ide rengeteg mindent sorolhatnék.

Hidd el nem mindenki tudja megoldani főleg akinek több van.

Mire elindulsz két kisgyerekkel,bevásárolsz stb+ hazafelé játszó,akkor már nem bizti hogy kibírja hazáig szopi nélkül.

4 gyerekes

2011. jún. 12. 11:04
 56/58 A kérdező kommentje:

23.49

Igen, van, hogy megoldható, de sajna nem mindig!

Orvoshoz menni kell, a játszón nem tudom, a te gyerekeid meddig vannak, 1 óra nálunk semmi.

És arról nem is beszélve, hogy nyáron az én babám nem 3-4 óránként kér, hanem 1-2.

2011. jún. 12. 11:32
 57/58 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem normális, ha egy anya nem a 4 fal kötözött neveli a gyerekét, amíg a baba le nem szokik az anyatejről. A lényeg, hogy a baba etetése milyen körülmények között zajlik. Normálisan a többi emberi lényt is figyelembe véve, vagy semmibe véve. Ez a különbség szoptatás és szoptatás között. Nem hiszem, hogy bárkit is zavarna egy kendő mögé bújtatott szoptatás, hisz nem látnak semmit, aki ezen felháborodik annak valószínűleg a ruhában járás sem elegendő a meztelenség leplezésére :D Egyedül az zavar, ha látom azt a bizonyos mellet, azt a bizonyos mellbimbót. Mert ezekre én nem voltam kíváncsi, és nem is érdekel. Szerintem az embereknek csak ezzel van bajuk. Mindenki tisztában van vele, hogy ha egy pici baba vagy akár egy gyerek éhes, akkor nem lehet azt mondani neki, hogy várjál még egy-két órát, hanem meg kell etetni. Még egy 3-4 évesnek is nehezére esik kivárni amíg hazajut, ha nagyon éhes.
2011. jún. 12. 11:52
 58/58 anonim ***** válasza:
76%

Én nem értem, hogy ez miért probléma? 20 éve nem volt ilyen, de még csak 100 éve sem. Sőt akkor a nők nyakig gombolkozva jártak. Nem kapkodták a melleiket ki az első sírásra, mégis felnőttek azok a generációk. Ez szerintem csak mondva csinált kötözködés.

Aki diszkréten csinálja, mert ugye ez mégis csak egy intim dolog, azt észre sem veszi senki. Az meg hogy valaki a játszó közepén kipakolja a melltartó teljes tartalmát, igen is mutogatásra utal, mert ennyi erővel az erre igényt tartó urak is kipakolhatnák a nadrágjuk tartalmát.

A hely átadásról pedig: ha én lehúzok egy 12-14 órás műszakot, fizikai munkával és olyan fáradt vagyok, hogy szétesek, nekem lehet akárki, akkor sem fogok felállni, mielőtt leszállnék. Jogosnak és kötelezőnek tartanám a hely átadást, ha nem lehetne felszállni a járművekre babakocsival, de fel lehet. A kedves anyuka is van olyan "fiatal" (feltételezem), hogy meg tud állni a saját lábán, a kocsin meg van rögzítő. Azt meg végkép ki lehet bírni, hogy ne egy tömött buszon álljon neki szoptatni, hanem vagy előtte, vagy utána. Egyébként sem higiénikus.

2015. máj. 17. 22:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!