Ez komoly? Szoptatás "nyilvános helyen" körüli vita?
Nem egyértelmű, ha éhes a baba, meg kell etetni?
Én spec. nem tudok fejve vinni magammal, mert mindig annyi van, amennyi szükséges, nem tudom pl. délben lefejni a délutáni adagot. És nem is szeretném cumisüvegből adni neki, tej csak a ciciből van...dolgozni kell érte.
Nyilván nem ülök ki az utca közepére, és mutogatom a ciciket, hanem diszkréten megetetem, de miért van ezen bárki is kiakadva? Azt meg nem lehet, hogy hónapokon át kb. 4 fal között élj emiatt.
Ahol van baba-mama szoba, nyilván bemegyünk oda, ahol nincs, ott meg elég szégyen, hogy nincs.
De nehogy már egy játszótéren pl. ne lehessen szoptatni, pl. pelussal letakarva, diszkréten, nem?!
A tegnapi Aktív riport kapcsán háborodtam fel kicsit, nem értem, aki szerint ez bűn, miért az...
Ha éhes, ennie kell, és mindennél előrébb való, hogy ne kínlódjon a kisbabám.
már írtam egyszer,de meignt hangsúlyozom,hogy nem kell háborogni,mert a kulturált szoptatással nincsen senkinek baja.Park,játszótér,utca,stb szoptatós kendő,étteremben meg ha megkérdezed ,akkor ha nincs is ilyen helyiségük,de beengednek egy irodába,vagy valami eldugott részre.
Azért a kellő tiszteletet nem csak elvárni kell én amondó vagyok,hanem nekünk is ugyanúgy alkalmazkodni kell a társadalomhoz.
Igen,a világ legtermészetesebb dolga,de azért ezt is civilizáltan kell csinálni,ez különböztet meg minket az állatoktól.
Igen én is láttam a riportot.
Engem a Sarkra K. háborított fel,nehogy már egy olyan nő mondjon ilyeneket aki nem is akarta szoptatni a gyerekeit.
Nekem sajnos nem volt tejem,szóval egyből tápit kapott a kisfiam,de ha tudtam volna szoptatni akkor persze nem premier plánba,de ott etettem volna ahol megéhezik a kisfiam.
"Mi a baj? Mesélj!"
Szerintem az a baja, hogy itt lenézik azokat, akiknek még nincs gyerekük.
18.09
Én sem hiszem, hogy helyes az éttermi asztalnál tenni, mondjuk biztos van egy félreeső hely, egy paraván, netán egy öltöző, iroda (wc-ben ugye senki nem gondolja...), az étterem dolga megoldani, az az ember is fizetett az ételért, azért hagyjon csapot-papot, mert szoptatni kell, és rohanjon ki? Sajnos nem mindenkinek van autója, hogy kiüljön és etessen.
Nem tudok sajnos többet fejni, mint amennyi kell. Megetetem, elindulunk, és addigra lesz tejcsi, mire kell, nem tudom előre lefejni az adagot.
Én nem nézek le senkit, akinek nincs babája, de az tuti, hogy nem teljesen érezheti át, mert én is mindig azt hittem, hogy nagyon empatikus vagyok, mindent értek, de nem, ez más.
Hálllóóó, én nem az indiszkrét szopizást támogatom, a diszkrétet, de azzal mi a baj?
Azzal a baj, aki szerint csak otthon.
Én nem akarok bántani senkit, és sosem szoptatok nyilvánosan úgy, ahogy a bizonyos népcsoporttól néha látjuk, de magát a szoptatást nem lehet bezárni a lakásba, ennyi.
Látom, ebben mindenki egyetért, örülök neki. :)
Köszönöm.
"nekem ott a bajom, aki szerint csak otthon szoptassunk."
Ókonzervatívok mindenhol vannak.
"ahogy a bizonyos népcsoporttól néha látjuk"
Félre értés ne essék nem védem "csodás" etnikumunkat, de én még cigányt nem láttam indiszkréten szoptatni (bár biztos van rá példa), ellenben nem cigányt már igen:
többek között egy üzlet előtt állva, holott a közelben volt egy park ahol még le is ülhetett volna hozzá...
Ez hasonló téma, mint az ülőhely átadása pl. buszon várandósoknak.
Én mindig igyekeztem csúcsidőn kívül menni terhesen, de van, amikor nem lehet, pl. időpontra doki, vizsgálatok, védőnő, ilyenkor akkor kell menni, amikor kell, nem lehet megvárni a csúcsidőn kivüli időpontot.
Oké, hogy nem az ő gondja, hogy én terhes vagyok, de minimális empátia, tisztelet kell legyen, főleg, hogy ahogy manapság közlekednek a buszok, trolik (főleg a régiek), még egy nem terhes ember is eldől néha, szerintem nagyon figyelmetlen és gonosz dolog nem átadni a helyet, még ülve is meg voltam mindig ijedve, nehogy ráessenek a hasamra, állva meg pláne, a baba testén csúnya, nagy barna, el nem múló foltokat okoz az ütés, a koraszülés, stb. veszélyét nem is említve.
Igen, az én ügyem, hogy babát várok, de a társadalom minimális empátiát tanúsíthatna.
(Először 7 hós terhesen adták át, egy 50-es nő...Inkább félrenéznek, és "nem veszik észre".)
bocs,de te szőke vagy?Én nem írtam ilyet,hogy ki kell rohanni az autóhoz,ugyanazt mondtam amit te..
Látom te az a tipus vagy,aki csak háborogni tud,pedig jobban járnál ha elolvasnád,hogy senki nem kapott még azért megvető pillantást vagy beszólást mert diszkréten szoptatott. (ahogy én sem,soha,pedig nem egyszer nem kétszer volt rá példa)
ne nézzd a szutyok kereskedelmi szarokat,és akkor nem hálóz be téged meg nem lesznek téves elképzeléseid a világról+egy infarktust is megspórolsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!