Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez komoly? Szoptatás "nyilváno...

Ez komoly? Szoptatás "nyilvános helyen" körüli vita?

Figyelt kérdés

Nem egyértelmű, ha éhes a baba, meg kell etetni?

Én spec. nem tudok fejve vinni magammal, mert mindig annyi van, amennyi szükséges, nem tudom pl. délben lefejni a délutáni adagot. És nem is szeretném cumisüvegből adni neki, tej csak a ciciből van...dolgozni kell érte.

Nyilván nem ülök ki az utca közepére, és mutogatom a ciciket, hanem diszkréten megetetem, de miért van ezen bárki is kiakadva? Azt meg nem lehet, hogy hónapokon át kb. 4 fal között élj emiatt.

Ahol van baba-mama szoba, nyilván bemegyünk oda, ahol nincs, ott meg elég szégyen, hogy nincs.

De nehogy már egy játszótéren pl. ne lehessen szoptatni, pl. pelussal letakarva, diszkréten, nem?!

A tegnapi Aktív riport kapcsán háborodtam fel kicsit, nem értem, aki szerint ez bűn, miért az...

Ha éhes, ennie kell, és mindennél előrébb való, hogy ne kínlódjon a kisbabám.

2011. jún. 11. 17:35
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Nem rég volt egy vita itt ebben a témában. Én szoptattam utcán, nem mindig jött össze, hogy hazaérjünk, a gyerekemet meg nem fosztom meg az ételtől. Nekünk van egy kendőnk direkt erre a célra, meg lehet oldani.

2011. jún. 11. 18:09
 22/58 anonim ***** válasza:
61%

Nem olvastam el,hogy ki mit írt csak a főkérdésedet olvastam.

2 gyermekes anyaként (szoptattam mindkét gyermekemet) nem dramatizáltam ennyire a szoptatás miatt.

Nem kell a 4 fal közé hónapokig bezárva lenned,de semmi baja nem lesz a gyerekednek mert időben lefejed a tejet,és cumisüvegből kapja.

Én anyaként nem szeretem nézni,és nem szeretem ha mellettem szoptatnak.Számomra a szoptatásnak egy meghit,bensőséges kapcsolatnak kéne lennie anya és gyermeke között.Ez nem a nyilvánosságra tartozik.Engem személy szerint zavar egy szoptató anyuka látványa.Nincs semmi baj avval ha diszkréten csinálja valaki ezt a meghit dolgot.De nem kell rögtön lázongani,és felháborodni,hogy nem lehet étteremben vagy akár a parkban szoptatni nyilvánosan. Nem szívesen tapasztalnám meg,hogy amikor elmegyek egy drága étterembe akkor nekem azt kell látnom,hogy egy anyuka előveszi a mellét és szoptatja a babáját.A legtöbb férfi ettől borzalmas zavarba jön..Nem mindenkinek csodálatos látvány.Vannak kendők amikkel el lehet takarni.Vannak helyiségek ahová be lehet menni.

Ne haragudj arra amit írtam,de én mindig borzalmas zavarban vagyok ha látok kismamát szoptatni..

2011. jún. 11. 18:09
 23/58 anonim ***** válasza:
43%

18:06,

nincs gyereked, neked nem is tette kötelezővé senki a szoptatást!

2011. jún. 11. 18:10
 24/58 A kérdező kommentje:

18.06

Én is azt gondolom, nem normális dolog azt hinni, mindenhez jogot ad egy gyerek, nem, sőt, utálom én is, ha visszaélnek a gyerekkel.

De vannak dolgok, amiket nem lehet másképp megoldani, ha gyereked van, és ha neked is lesz, megérted.

Átfordul a világ, a baba lesz az 1., nem más, ettől független, megmaradok diszkrétnek, meg minden, de őszintén, Te hogyan tudnád megoldani másképp ezt a helyzetet? Szerinted nekem kellemes nyilvános helyen szoptatni? Hát nem, de muszáj néha, és nagyon igyekszem elkerülni, szerintem az anyukának a legkellemetlenebb.

2011. jún. 11. 18:12
 25/58 anonim ***** válasza:
55%
Hát nem is kötelező az biztos. Az viszont az anyukák szerint kötelező, hogy magamfajta ember mindent eltűrjön, elnézzen, mindig segítsen, mindig a más gyerekére gondoljon mert hát ő csakis felelőtlen, önző alak lehet akinek semmi gondja az életben csak mert (még?) nincs gyereke.
2011. jún. 11. 18:13
 26/58 anonim ***** válasza:
100%

"Itt nem a szegény járókelőket kell sajnálni a látvány miatt, hanem a mamákat és a babákat a rossz körülmények miatt."

De tényleg nem érted?

SENKIT NEM KELL SAJNÁLNI,mivel mindkét álláspontnak kis kompromisszummal meg lehet felelni. A gyereknek nyilván szopizni kell, a járókelőnek meg járni, az anyának meg szoptatni, de mindent lehet kulturáltan csinálni (kendő satb.)

2011. jún. 11. 18:21
 27/58 anonim ***** válasza:
69%

"Na, akkor látom, a babások egyetértenek, én el sem tudom képzelni másképp."

Honnan tudod, hogy ki babás meg ki nem?

Csak azért, mert valaki nem ugyanazt mondja, amit te még lehet benne igazság...

isteneeem...

2011. jún. 11. 18:22
 28/58 anonim ***** válasza:
57%

Annyira jellemző, hogy ezért lepontoznak.

és akkor még csodálkoztok, hogy az értelmesebbje menni akar innen...

2011. jún. 11. 18:23
 29/58 anonim ***** válasza:
49%

nem tudom megváltoztatni, ja és általában nem sűrűn írogatok ide.

Most komolyan ennyire ki tud akasztani pár betű?

na jó akkor leveszem a nevem.

2011. jún. 11. 18:25
 30/58 anonim ***** válasza:

18:13

Mi a baj? Mesélj!

2011. jún. 11. 18:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!