Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez komoly? Szoptatás "nyilváno...

Ez komoly? Szoptatás "nyilvános helyen" körüli vita?

Figyelt kérdés

Nem egyértelmű, ha éhes a baba, meg kell etetni?

Én spec. nem tudok fejve vinni magammal, mert mindig annyi van, amennyi szükséges, nem tudom pl. délben lefejni a délutáni adagot. És nem is szeretném cumisüvegből adni neki, tej csak a ciciből van...dolgozni kell érte.

Nyilván nem ülök ki az utca közepére, és mutogatom a ciciket, hanem diszkréten megetetem, de miért van ezen bárki is kiakadva? Azt meg nem lehet, hogy hónapokon át kb. 4 fal között élj emiatt.

Ahol van baba-mama szoba, nyilván bemegyünk oda, ahol nincs, ott meg elég szégyen, hogy nincs.

De nehogy már egy játszótéren pl. ne lehessen szoptatni, pl. pelussal letakarva, diszkréten, nem?!

A tegnapi Aktív riport kapcsán háborodtam fel kicsit, nem értem, aki szerint ez bűn, miért az...

Ha éhes, ennie kell, és mindennél előrébb való, hogy ne kínlódjon a kisbabám.

2011. jún. 11. 17:35
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:

Utcsó, egy korábbi hsz-ra volt válasz, bocsi, ha nem volt kivehető.

Persze, mindenhol van ilyen-olyan, de a pár kirívó miatt ugye nem ítéljük el az egész szoptató társadalmat?

Ennyi a lényeg.

2011. jún. 11. 18:40
 42/58 A kérdező kommentje:

18.39-es tudom, hogy nem írtad, és kérlek, ne sértegess, nem ismersz, én senkit nem bántottam, korábbi hsz-ban szerepelt az autó, lehet, a tiédben, csak írtam, hogy egyértelmű megoldás, csak sajnos nem mindenki tudja megtenni

a riport alapján vagyok felháborodva, azt senki nem mondta, hogy az indiszkrét szoptatás a baj, a szoptatás, mint olyan...

de mindegy, lezárhatjuk, egyetért mindenki, ha jól olvasom

2011. jún. 11. 18:43
 43/58 anonim ***** válasza:
100%

Nem,jóformán sneki nem itéli el,legtöbben észre sem veszik ha kendővel szoptatsz.

Igen ebben igazad van,a toleranciának müködnie kell de oda vissza.Mert hiába van nekem is gyerekem,nem várom el,hogy megálljon a világ azért mert én terhes vagyok/szoptatok/gyerekem van.

Nem adják át a helyet,hát ez van,az öregeknek sem adják át,mikor gipszben voltam akkor se adták . A fröcsögéstől nem lesz jobb,ha le szeretnél ülni akkor illedelmesen megkérdezed,hogy leülhetnél e mert félted a babádat/rosszul vagy/fáj a törött lábad.

Ezeken idegeskedni teljesen értelmetlen,nem leszel vele előrébb.

2011. jún. 11. 18:44
 44/58 anonim ***** válasza:
47%

"de mindegy, lezárhatjuk, egyetért mindenki, ha jól olvasom"

Ehhez képest le vagyok pontozva, mint állat! -.-

Kár volt válaszolni ide.

2011. jún. 11. 18:54
 45/58 A kérdező kommentje:

Nem én pontoztalak le.

Nem tudom, melyik válaszoló vagy, de sajnálom!

2011. jún. 11. 19:25
 46/58 anonim ***** válasza:
93%

"Félre értés ne essék nem védem "csodás" etnikumunkat, de én még cigányt nem láttam indiszkréten szoptatni (bár biztos van rá példa), ellenben nem cigányt már igen"

Kedves Válaszoló! Irigyellek, mert ezek szerint olyan helyen laksz, ahol az etnikumunk kevés létszámban található meg. Ezt őszintén mondom. Mifelénk annyian vannak, mint a szemét. És bizony gyakran látni mindenféle szemérem nélkül, premier plánba szoptató, lógó mellű nőket. Épp a minap voltam szemtanúja, mikor a buszmegállóban pakolta ki a csöcseit és úgy lógott rajta a gyerek. Vagy csapatostul vonulnak az utcán és közben kapják elő. Na, szerintem sokaknak ezzel van baja. (Mondjuk én meg "nem cigányt" nem láttam még így szoptatni.)

egy háromgyerekes, nyilvánosan kizárólag diszkréten, takarásban szoptató anyuka

2011. jún. 11. 19:34
 47/58 anonim ***** válasza:
47%

"Irigyellek, mert ezek szerint olyan helyen laksz, ahol az etnikumunk kevés létszámban található meg. Ezt őszintén mondom. Mifelénk annyian vannak, mint a szemét"

Nagyon is fertőzött területen lakom, ellenben nem láttam még ilyet.

Utálom mikor rögtön azzal jön valaki, hogy biztos nem laktam még cigányos környéken, mert nála ez meg ez van...

Én is odaírtam, hogy ettől még lehet, de nem erre kéne kihegyezni a kérdést! Ezért tartottam fontosnak megemlíteni.

A kettős mérce nem jó dolog!

2011. jún. 11. 19:41
 48/58 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem azokat az anyukákat akik normálisan, diszkréten, félrevonulva szoptatnak miért vannak bármin is felháborodva. Az emberek őket "nem látják". Én még sose láttam félrehúzódott anyukát szoptatni és miért, mert jól csinálja, nem a képembe bele, hanem a terem másik felében, elfordulva, kendővel mit tudom én. Ha épp nem bambulok arra nem veszem őket észre, semmi baj nincs tehát velük, nem is értem mi a bajuk. Mármint értem őket szólják meg látatlanba az emberek, ha azt merik mondani "utcán" is szoptatnak. És miért? Mert vannak a parasztok, az igénytelenek, a bunkók, akik csak a figyelemre vágynak, mert ők a világ közepe és ők kendő és félrevonulás nélkül teljes totálban szoptatnak, tőled 5 cm-re, hogy biztos lássad, hogy ő ott van és ő milyen csodás anya istennő, mert ő ilyet is tud, hogy tejet ad a melléből a gyermekének, és neki joga van ehhez, és ezt NEKED LÁTNOD KELL! Na evvel van a baj, nem veletek! Veletek semmi baj, ha a pici éhes, akkor ennie kell, mert egyrészt éhes másrészt akkor meg az a baj, hogy "üvölt" a gyerek. Én csak azt tudom tanácsolni kedves ésszel is rendelkező anyukák, hogy ezt az ellenszenvet a szoptatós anyákkal szembe ne vegyétek magatokra. Nem nektek szól :) Csak az a baj, hogy ti felfigyeltek ezekre a problémákra, míg a valódi ellenszenvet okozó anyák meg se hallják...
2011. jún. 11. 20:27
 49/58 anonim ***** válasza:
63%
A terhes anyának átadni helyethez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy engem szólt már meg nagyanyó hogy adjam át a helyem egy kismamának, és miért vagyok ekkora paraszt, hogy nem teszem. Igaz, hogy majd leszakadt a derekam (menzesz, jó tudom nem terhesség), egész nap járkáltam, tehát a talpam is éget, és nagyon fáradt voltam. Örültem annak a nyamvad helynek, de ugye fiatal vagyok, életerős, tudok én állni. Átadom a helyem, ha úgy érzem, hogy úgy helyes, de mikor állni is alig tudok csak azért mert kívülről egy üde fiatal 20 évesnek tűnök még nem kéne elzavarni a helyemről, ellenben nyugdíjas társaimmal én fizetek is a fránya bérletemért... hadd üljek már, ha úgy tartja kedvem. Szóval amikor egy ember nem adja át a helyét nem biztos, hogy biztosabban tud a lábán állni, mint az, aki helyre vár.
2011. jún. 11. 20:32
 50/58 anonim ***** válasza:
16%

"ellenben nyugdíjas társaimmal én fizetek is a fránya bérletemért... hadd üljek már, ha úgy tartja kedvem."

Mivel fiatalabb vagy, így kibírod.

A nyugdíjas meg egész életében fizetett azért, hogy te egyáltalán megszülethess, tanulhass, utazhass!

baromság olyan dolgokra hivatkozni, amikről nem sok mindent tudsz!

2011. jún. 11. 20:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!