Anyukák, nem tudunk megegyezni a volt párommal, ő köti az ebet a karóhoz, mit tanácsoltok?
szia,
ha a kislány nem is ismeri és még életében nem volt vele kettesben semmikép nem adnám Neki oda!! így meg, hogy semmit sem tudok a hátteréről főleg nem!! mehet bíróságra, de Neked fogják ítélni a kislányt, őt meg majd gyerektartásra kötelezik!!
elvált szülők gyereke vagyok, szüleim mindig szépen megoldották a dolgokat a láthatást nézve, de így nem adnám a gyermekem!!
Ági
Ha akkor, mikor elment, nem voltatok bíróságon gyermekelhelyezés ügyében, akkor én bizony megelőzném, és már most elmennék a bíróságra. Mikor meg jön fenyegetőzni, hogy megy a bíróságra, akkor szépen az orra alá dörgölném, hogy én már voltam, és hamarosan várhatod a "behívót" (vagy minek hívják, hogy menni kell tárgyalásra). Sőt, visszamenőleg is kéred tőle a gyerektartást, ha eddig nem fizetett... Hidd el, inkább csendben marad...
Én egy órára sem engedném el vele a gyereket, nem hogy 1-2 napra...
hmm
kérj gyermek elhelyezést (bíróságon) és ott megmondják milyen jogai és kötelezettségei vannak pl gyerektartás
amúgy igen 3 éves korig csak az anya jelenlétében látogathatja vagy gyámhatósági személy jelenlétében és kérheted h csak a te otthonodban lehessen a látogatást megtenni mivel nem tudod h milyen az otthona
amúgy ha egy évig felétek sem nézet akkor meg mit ugrál most ???
mehet bíróságra de nem fog elérni semmit sem max megkapja visszamenőlegesen is a gyerektartási kötelezettséget
amúgy 6 hónapra visszamenőlegesen kérheted a gyerektartást
a fizuja max 20%a és az egyéb juttatások (cafeteria, prémium stb.. pl) 20%a illet meg
ne ijedj meg nálad van az előny hiszen ö lépet le egy másik nő miatt és 1 évig feléd sem nézett a bíróság még mindig anya párti elvenni nem tudja tőled
nem jól tudod!
most pont annyi joga van elvinni vagy nem hazavinni mint neked.
ha elmész a bíróságra akkor ott megállapítják, hogy mikor mennyit találkozhatnak és hol.
hogy csak a te jelenlétedben láthassa azt kérvényezni kell és indok is kell hozzá.
ha ezt megítélik, akkor apa valóban mehet vissza a bíróságra 3 éves korában fellebbezni és akkor már az szokott lenni, hogy minden 2. hétvége az övé + nyári szünetben akár több hét!
de ha csak annyi a kifogásod ellen, hogy nem bízol az apában arra nem biztos, hogy meg fogják ítélni hisz a bíróság úgy áll hozzá, hogy a gyereknek anya és apa is kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!