Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, nem tudunk megegyezni...

Anyukák, nem tudunk megegyezni a volt párommal, ő köti az ebet a karóhoz, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
1 éves volt a kislány amikor lelépett egy másik nővel,és egyik napról a másikra itt hagyott minket,nem voltunk házasok csak együtt éltünk.Most lesz 2 éves,és el akarja vinni 1-2 napra a gyereket,mert azt mondja nem velem hanem a kislánnyal akar lenni.De ugy tudom 3 éves korig az én jelenlétemben láthatja.A másik dolog hogy azt sem tudom hová vinni,nem tudom hol lakik ,hol dolgozik stb...és így még jobban bennem van a félelem.Mert olyanra is képes lenne hogy nem hozza vissza.Azt mondja ha elkezdi a bőlcsit,és ha utánna sem adom oda megy a biróságra fenyegetőzik.szerintetek?????
2011. jún. 10. 12:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

szia,

ha a kislány nem is ismeri és még életében nem volt vele kettesben semmikép nem adnám Neki oda!! így meg, hogy semmit sem tudok a hátteréről főleg nem!! mehet bíróságra, de Neked fogják ítélni a kislányt, őt meg majd gyerektartásra kötelezik!!

elvált szülők gyereke vagyok, szüleim mindig szépen megoldották a dolgokat a láthatást nézve, de így nem adnám a gyermekem!!

Ági

2011. jún. 10. 12:57
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát halottunk már olyat, hogy az apa elrabolta a gyereket! és most nem ijesztgetni akarlak, hiszen te ismered, de 1 év alatt sokat változhatott is, akár rossz irányba. Miért lennél köteles odaadni? Ha igényli forduljon a bírósághoz, és fektessétek le a hivatalos játékszabályokat! Akkor kérnek tőle erkölcsi bizonyítványt stb... Én biztos nem reckíroznék!
2011. jún. 10. 12:58
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha akkor, mikor elment, nem voltatok bíróságon gyermekelhelyezés ügyében, akkor én bizony megelőzném, és már most elmennék a bíróságra. Mikor meg jön fenyegetőzni, hogy megy a bíróságra, akkor szépen az orra alá dörgölném, hogy én már voltam, és hamarosan várhatod a "behívót" (vagy minek hívják, hogy menni kell tárgyalásra). Sőt, visszamenőleg is kéred tőle a gyerektartást, ha eddig nem fizetett... Hidd el, inkább csendben marad...

Én egy órára sem engedném el vele a gyereket, nem hogy 1-2 napra...

2011. jún. 10. 13:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond, hogy! mivel nincs bírósági papirod ugyanolyan joga van a gyerekhez mint neked tehát ha elviszi és nem hozza vissza akkor nem tudsz mit csinálni majd a bíró megoldja és a gyereket esetleg te nem látod majd, rendőr nem viszi vissza mert családi balhékba nem szólnak bele... Elvált szülők gyereke vagyok fater lelépett velünk alkesz volt utána anyum rabolt vissza minket az osztálykirándulásról... Ne kockáztass irány a bíróság papírod legyen mert a rendőr már csak akkor vitetheti vissza a lányod. Addig csak szét tett karral néznek rád! Ha Te adod be a bíróságra az elhelyezésit és láthatásit akkor az számodra kedvezőbb mert neked nem kell bizonygatnod semmit hanem az apának kell bizonyítani de ha ő a gyorsabb te bizonygathatod hogy sose jött érte nem tudod milyen dolgozik-e stb stb... Ja az igaz hogy 3 éves korig nem veszik el az anyától csak ha nagyon indokolt de akkor is elviheti az apja csak korlátozott időre és nem hétvégére hanem csak pl reggel 8tól 4 ig... Előzd meg mindenképp ne hagyd hogy zsaroljon
2011. jún. 10. 13:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem engedném, hogy elvigye a gyereket!
2011. jún. 10. 13:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

hmm

kérj gyermek elhelyezést (bíróságon) és ott megmondják milyen jogai és kötelezettségei vannak pl gyerektartás

amúgy igen 3 éves korig csak az anya jelenlétében látogathatja vagy gyámhatósági személy jelenlétében és kérheted h csak a te otthonodban lehessen a látogatást megtenni mivel nem tudod h milyen az otthona

amúgy ha egy évig felétek sem nézet akkor meg mit ugrál most ???

mehet bíróságra de nem fog elérni semmit sem max megkapja visszamenőlegesen is a gyerektartási kötelezettséget

amúgy 6 hónapra visszamenőlegesen kérheted a gyerektartást

a fizuja max 20%a és az egyéb juttatások (cafeteria, prémium stb.. pl) 20%a illet meg

ne ijedj meg nálad van az előny hiszen ö lépet le egy másik nő miatt és 1 évig feléd sem nézett a bíróság még mindig anya párti elvenni nem tudja tőled

2011. jún. 10. 13:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
én nem akarok rém sztorikat leírni,amit ide leirtál az nekem édes kevés ahhoz hogy odaadjam neki a gyerekem.nem tudod a címét,nem tudod a körülményeit,én nem adnám.
2011. jún. 10. 13:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Ne hagyd magad zsarolni!!! Menj a bíróságra és majd ott döntenek. Semmiképp ne add oda a kislányod neki!!!
2011. jún. 10. 14:05
 9/13 anonim ***** válasza:

nem jól tudod!

most pont annyi joga van elvinni vagy nem hazavinni mint neked.

ha elmész a bíróságra akkor ott megállapítják, hogy mikor mennyit találkozhatnak és hol.

hogy csak a te jelenlétedben láthassa azt kérvényezni kell és indok is kell hozzá.

ha ezt megítélik, akkor apa valóban mehet vissza a bíróságra 3 éves korában fellebbezni és akkor már az szokott lenni, hogy minden 2. hétvége az övé + nyári szünetben akár több hét!

de ha csak annyi a kifogásod ellen, hogy nem bízol az apában arra nem biztos, hogy meg fogják ítélni hisz a bíróság úgy áll hozzá, hogy a gyereknek anya és apa is kell

2011. jún. 10. 14:32
 10/13 anonim ***** válasza:
előző vagyok, vége kicsit félreérthető lett, szóval a láthatás ellen csak az a kifogásod, hogy nem bízol az sajnos kevés. akkor keresni kell egy jó ügyvédet és ő majd segít
2011. jún. 10. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!