Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak nekem fura? Altatással...

Csak nekem fura? Altatással kapcsolatos!

Figyelt kérdés

Többektől hallottam már, meg itt is olvastam, hogy az anyukák hagyják, hogy a pár hónapos baba ott aludjon el, ahol épp van (játszószőnyeg, hinta...stb.). Nem az lenne a jó, ha inkább az ágyba szoktatnák a babákat?

Vagy ez csak nekem fura?

Persze ha vásárolunk, és elalszik a kocsiban, vagy az autóban menet közben, az oké. De ha játszik a szőnyegen, és látom, hogy álmos, akkor én beteszem a kiságyba.

Ki hogyan vélekedik erről? Semmi ítélkezés nincs bennem, mielőtt valaki félre értené. Csak érdekel, hogy ez így miért jó, vagy nem jó?

2011. jún. 9. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Első vagyok. :)

Azért ehhez a témához tegyük hozzá, hogy nem mindegy, hogy ki hol, hogyan, milyen körülmények között él.

pl. nálunk a gyerekszoba a tetőtérben van, ha meleg van, hiába van nyitva az ablak, pokoli hőség lesz ott. Próbáltam, hogy ott aludjon, de csak 10 perceket aludt. Levittem a jóval hűvösebb nappaliba, letettem a kanapéra terített játszószőnyegre, azonnal elszunnyadt és végre az előző napi egész napos nyűglődés után végigaludt 3 órát.

Ma hűvös van, ma egész nap az ágyában alszik, a játszószőnyegen csak játszani volt.

Egyébként az ágya nálunk sem játszóház, a két kedvenc, egy pelus a feje alá és a takarója van ott.

Egy helyen nem aludt soha, és az a mi ágyunk.

2011. jún. 9. 15:43
 12/17 anonim ***** válasza:
60%

Nekem is fura.

Nálunk a lányom, csak kiságyba vagy séta közben babakocsiban alszik. Játék közben el se tudna aludni, addig nyűglődne míg bele nem tenném a kiságyába

Egyébként nekem is van ismerősöm, aki mondja hogy mindig arra figyel fel, hogy csend van és elaludt a gyerek. puff

Jó foglalkozik vele:(:(

2011. jún. 9. 15:56
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Na ez érdekes...nekem 4 hósak az ikreim,de megmondom őszinztén,valamelyik nap néztem én is itt a kérdéseddel kapcsolatos dolgot és én meg nem értettem már eleve a kérdést,hogy "altatni" napközben a gyereket". Lehet én vagyok a hülye,de eszembe se jutott,hogy 1-2 hónapos babákat altatni kéne napközben. Az enyéim akkor és úgy alszanak nappal ahogy akarnak. Félre ne érts,én sem a te módszered kritizálom,sőt azzal a részével egyteértek,hogy az ágy alvásra való. Nekünk is kizárólag egy forgó-zenélő van az ágynál. Az esti rituálénál én is oda figyelek és vigyázunk arra,hogy az már csak a vacsiról,ágybatevésről és akár maguktól való elalvásról szóljon. És bejött,nincs is ezzel semmi gondunk. De nappal,ha elalszanak akárhol is,eddig eszembe sem jutott,hogy háborgassam őket. Szóval nekem meg ez marha fura... Annyi,hogy ebéd után én is berakom őket az ágyba,de hát nem kényszeríthetem őket,hogy aludjanak...főleg,ha elötte már délelött is aludtak 2-3 órát. Inkább azt veszem észre,hogy ez csak egy plussz gond a kismamának,hogy agyon idegeskedje magát,mert "jaj a gyerek nem akkor és nem ott aludt el,ahol én akarom". Hát nekem erre nem lenne idegem. Amúgy meg 1x úgyis borul a napirend,ahogy ők is változnak meg lesznek nyugtalanabb időszakaik...

Csomóan írják,hogy "úristen, a babám csak itt vagy ott hajlandó elaludni". Hát szerintem ez azért van,mert nyilván így lett szoktatva. Egy baba sem úgy születik,hogy "na akkor majd én csak a babakocsimban leszek hajlandó aludni". Hanem egyszerűen anyuka betuszkolta oda mindig,mert 1x bejött,aztán már sorra követték egymást az alkalmak.

2011. jún. 9. 16:05
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nekem is azért furcsa, mert az én lányom sem alszik el csak úgy. Sokan mondják, hogy a hintában altatják a babát. Imád hintázni, még soha nem aludt el benne. :)

Az ágyban nálunk is csak az alvós rongy van, meg egy zenélő maci felkötve. A zenélő forgó is az ágy másik végében van, így ha felébred, de nem nyűgösködik, akkor átfordítom, és azt nézegeti.

Mondjuk nálunk is előfordult, hogy rokonoknál voltunk, és akkor a kanapén aludt el. De itthon csak a kiságyban szokott.

2011. jún. 9. 16:08
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha látom, hogy álmos, akkor beteszem az ágyába. De volt olyan, hogy elaludt a járókában vagy a játszószőnyegen, mert éppen elfordultam egy pillanatra. Olyankor nem ébresztem fel, de amúgy az ágyában altatom.
2011. jún. 9. 18:17
 16/17 anonim ***** válasza:

15:56 os vagyok

Nem tudom mi rosszat írtam, de ma valakitől kaptam egy nagyon szép levelet:

"A ny á dat te béna! Attól ,hogy a gyerek ott alszik el, ahol elálmosodik,

attól rosszul foglalkoznak vele te nyomorék?"

Nem hinném, hogy nagyon belegázoltam valaki lelkébe a véleményemmel.

Igen van ismerősöm, akinek mindne este, délután alvásidőben hallom ordítani a gyerekét,mert hulla fáradt és csak fogja az anyja és balarakja a járókába vagy hagjya a földön ordítani, míg el nem alszik. Erre úgy gondolom lehet azt modani,hogy nem foglalkozik vele. Ha ettől egy nyomorék,béna vagyok. Hát legyek, és le lehet pontozni.

2011. jún. 10. 21:19
 17/17 A kérdező kommentje:

Hát ez elég durva!!! Mindenkinek lehet véleménye, de miért kell a másikat leszólni??? Bunkóság! Sajnálom, hogy ilyet írtak neked!

:(

2011. jún. 10. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!